Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná ala " Škopkovic fašírka"

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 538 kJ /
2 041 kcal
Bílkoviny262,86 g
Tuky89,01 g
Vláknina13,92 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 2,16 g
Sůl5,19 g
Sacharidy42,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mleté maso s najemno nakrájenou cibulí, hořčicí, prolisovaným česnekem, trochou pepře, trochou sladké mleté papriky, majoránkou, libečkem, vejci, strouhaným sýrem a solí. Krok 2: Dobře promícháme a vložíme do pekáče na pečicí papír. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct. Krok 3: Nejprve 10 minut bez horního víka na 220 °C. Potom na cca 80 minut při cca 160-170 °C (s přikrytým horním víkem pekáče). Krok 4: Podáváme s brambory uvařenými v osolené vodě s kmínem.

TIP: Pečení šťavnaté sekané bez prasknutí: Rady jak správně postupovat

Zveřejněno 5. 11. 2012

Poznámka autora cekrops

Množství koření a soli volíme podle vlastní chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná ala " Škopkovic fašírka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYoO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná ala " Škopkovic fašírka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYoO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Mizera:
Zajisté že můžete, ale běžně se to nedělá, že ;-)

Můžu uvařit brambory v nesolené vodě ? :-O

Víťo, taky mi hned napadlo z králíka, když je od Škopků:-D:-D, dobrý, u nás asi trochu víc kůrčičku:-p+:yes:

:yes::yes::yes:

Dělám sekačku skoro stejně a to nejsem Škopková.:-D Jen nedávám sýr,ten jen do holanďáků.Ale proč ne,obměna skvělá.Jednou jsem dělala sekačku ,kde jsem vzala recept,už netuším.Do té jsem dala namočené rohlíky a vařený brambory.Taková spíš nádivka.Nebylo to špatný,sekaná nastavená,asi aby se ušetřilo,i když.:-))
Jinak já bych přidala grády na konci pečení, aby byla z vršku více růžovoučká.Ale to je každého věc,že?:-)

cekrops::-D:-D:-D:-D dobrá škopkovice;-)

No...eštěéééé bych tam mohl nacpati třebas Lanýýže...aléééé...to by už asi i Blažena nezkóóósla....:-p:-D

nebozízek 5. 11. 2012 19:45
já bych do toho dal ještě kousek uzenýho bůčku, a to je pak voňavoučká sekaná

cekrops:aneb urob komusi dobre a obsere ti plot:-D:-D:-D

No jo,nóóó....ovšem......kolik třešní - tolik višnííí , vždyť to znááš !.!.! ;-)

cekrops:toť velké mínus a ty budeš potrestán:-! a to tak, že dáš plátečky dva...nebo to zaokrouhlíme rovnou na tři:-D

Na tého králíka jsem nějak opomněl.....:-*

jáák škopokovic fašírka?? to je lež, jako věž:-//:-D škopková umlela králíka, zase králíka,ani pinďa už to nežere:-D a tys umlela čunika a kravku:-D
ovšem sekačka vypadá fajnově, takže jeden pláteček s hořčicí a okurčičkou..chlebík dodám:-p:-)):yes:

Tématické fráze:
fašírka z králíka, fasirka z mletého masa, fašírka, sekaná z králíka a bůčku, fašírky z mletého masa, králičí fašírka, sekaná z králíka, domaci fasirka, fašírka recept, nastavená sekaná, fašírka z králika recept, fasirka s kralika, recept na fašírku, fašírka králík, mlete kruti maso a sekačka, babiččina fašírka, lovecká sekaná, sekaná nastavená bramborem, domací sekaná z králíka, co je faširka

Suroviny:
maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, vejce, majoránka, sýr nastrouhaný, sůl, pepř, libeček, paprika sušená sladká, cibule, hořčice, česnek, vejce

Přidat fotografie receptu