Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 793 kJ / 1 146 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,08 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 32,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 66 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 211,60 g |
Postup přípravy
Brambory uvaříme do měkka, scedíme a vrátíme na sporák a necháme všechnu zbylou vodu odpařit z brambor. Jakmile se zbavíme zbývající vody, tak brambory pečlivě rozmačkáme. Nejprve přidáme máslo a rozmícháme dohladka. Teprve poté přidáme smetanu a trochu mléka. Obojí jsme předem zahřáli. Nakonec přidáme nasekanou "zeleň". Dle chuti dosolíme. Kaši necháme před podáváním chvíli odpočinout. Krok 5: Prsíčka si nakrájíme na tenké plátky (maso musí být uvnitř růžové a být hodně šťavnaté), přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.
Zveřejněno 9. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5KjZ
Moje poznámka
Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5KjZ
Nejnovější recepty
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 7 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 20 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 1 hodinou
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 1 hodinou
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 4 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 5 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 5 hodinami
Tématické fráze:
filírované maso,
filírovaná panenka,
filírovaná vepřová panenka,
filirovana kachni prsicka,
filírovaná kuřecí prsa,
filírování masa,
kachní prsa se švestkovou omáčkou,
filirovany steak,
flirovana,
kachní prsa,
filírované kuřecí prsíčka,
co je filírovane maso,
filírované kachní prsíčka,
co je filírovaná panenka,
kachna recepty,
kachní prsa se švestkami,
kachní prsíčka se švestkovou omáčkou,
co je to filírované maso,
filirovane kureci prso,
filirované kuřeci
Suroviny:
prsa kachní,
sůl,
pepř,
povidla švestková,
švestky sušené,
slivovice,
vývar kachní,
brambory,
smetana,
mléko,
máslo,
sůl,
petržel,
pažitka
Komentáře (14)
http://slovnik.vareni.cz/filirovani/
To maso vypadá tak lákavě,že by bylo snědeno jenom tak !