Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 518 kJ / 1 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,90 g |
Tuky | 101,22 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 7,55 g |
Sůl | 18,78 g |
Sacharidy | 64,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubokého hrnce do osolené studené vody dáme vařit očištěné plíčky, zeleninu a koření, které pro snadnější pozdější vyjmutí vložíme do takzvaného “vajíčka“ na sypaný čaj. Vaříme do změknutí plíček (Až nám krásně naskrz projede jehlice, nebo špejle. Já vařím ve velkém tlakovém hrnci 30 minut).
Krok 2: Až jsou plíce měkké, vše scedíme, plíčky necháme vychladnout, odstraníme trubice a maso nakrájíme na větší kousky. Odlijeme si množství vývaru dle toho, kolik přibližně budeme chtít omáčky.
Krok 3: Přidáme uvařenou zeleninu a ponorným mixérem rozmixujeme. Uvedeme k varu, volžíme nakrájené plíčky, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně, hořčici a na slabém plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Dle potřeby dochutíme a podáváme s kynutým, nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6yz
Moje poznámka
Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6yz
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 22 minutami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 2 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 2 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 13 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 4 minutami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 3 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 16 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 17 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 17 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 19 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 19 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 19 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 20 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 21 hodinami
Tématické fráze:
plíčka na smetaně,
pličky,
jehněčí plíčka na smetaně,
hovezi plicka recepty,
kančí plíčka,
pajšl - plíčka na smetaně,
krůtí plíčka,
za jak dlouho zmněknou potraviny v tlakovém hrnci,
jak vypadají plíčka,
recept na pajšle,
vaříme plíčky,
rcp na pajšl,
klasické plíčka na smetaně,
řeznictví pajšl,
plicka na vine,
kančí plíčky,
plíčky v pomalém hrnci,
doba vaření plíček,
jehněčí plíčky na smetaně,
těšínské jatky - vepřové plíce
Suroviny:
plíce vepřové,
mrkev,
celer,
rozmarýn čerstvý,
pepř,
sůl,
zelenina,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
hořčice plnotučná,
sůl
Komentáře (13)
Moc Vám děkuji za Váš komentář a hlavně,za uvedení prodejen
Udělala jste mi velkou radost i tím,že vyzkoušíte tento recept ve vašem Buffetu na Kuřím rynku
Tady u nás ve Zlíně také nejsou k dostání
Díky za zájem i debatu ohledně pajšlíku
Ať žije pajšl s omáčkou !!!!!!!!!!!!
Jinak k tomu přidávání podobných rcp
Všem děkuji za zájem,komentíky i hodnocení
Nechápu, co dělají v podobných smažené plíčky, to s těmito nemá nic společného
ale ty je máš moc hezké na tom talířku
100 lidí, 100chutí