Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 313 kJ / 1 031 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,94 g |
| Tuky | 2,50 g |
| Vláknina | 47,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,08 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 200,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané a omyté brambory rozkrájíme, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a uvaříme doměkka. Před vařením můžeme k bramborám přidat trochu sušeného nebo čerstvého libečku.
Krok 2: Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule a orestujeme na oleji dozlatova.
Krok 3: Zelí slijeme, v případě potřeby trochu propláchneme (raději ale ne, aby si zachovalo co nejvíc vitaminů) a pokrájíme nadrobno.
Krok 4: Z uvařených brambor slijeme část vody, necháme asi 2 cm na dně hrnce a rozšťoucháme na kaši.
Krok 5: Vmícháme pokrájené zelí a 2/3 osmažené cibule.
Krok 6: Dochutíme solí, cukrem a kmínem.
Krok 7: Necháme pod pokličkou asi 10 minut, aby se chutě propojily. Servírujeme posypané zbytkem restované cibulky.
Zveřejněno 11. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lepenice plná vitaminů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zY27
Moje poznámka
Lepenice plná vitaminů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zY27
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
lepenice s jablky,
lepenice z červeného zelí,
lepenice recept,
lepenice,
bramborová lepenice s červeným zelím,
lepenice s červeným zelím,
lepenice se zelim,
lepenice ze zelí,
lepenice z cerstveho zeli,
co se zbytkem duseneho cerveneho zeli,
top recepty lepenice,
lepenice z kysaneho zeli,
jak uvařit kysané zelí aby si zachovalo,
zničí se vitamin b tepelnou úpravou,
bramborová lepenice,
lepenice top recepty,
lepenice postup,
lepenice bez zelí,
lepenice s jablkem,
lepenice kysané zelí
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
cibule,
olej,
cukr,
kmín drcený,
sůl,
libeček
Komentáře (7)