Vepřová bratislavská plec

Merylas Kuchařka: Merylas

Vepřové maso 73 názorů

Suroviny

500 g vepřové plece
sůl
olej
1 větší cibule
1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g
40 g hladké mouky
zhruba 2 dl mléka
trochu sladké smetany
citrónová šťáva
1 vařená malá mrkev
kousek celeru
1 sterilovaná okurka
1 lžíce hrášku
Recept si zatím oblíbilo 104 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou.

  2. Dusíme maso do měkka, podle potřeby přidáváme vodu, vyjmeme a později nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu citrónové šťávy a zvolna necháme dobře provařit. Během varu přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou.

  3. Dobře provařenou omáčku procedíme a přidáme do ní drobně nakrájenou zeleninu a hrášek a ještě jednou chvilku provaříme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Je to běžné jídlo které známe z našich jídelen nebo i restaurací. Recept taky najdete v Recepturách teplých pokrmů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 982 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová bratislavská plec

  • JKpipule JKpipule (neregistrovaný)

    Dávám ještě do omáčky nakrájený kyselý okurek, to je pravá bratislavská.
    :-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    tak zrovna vyrábím,mám tohle rád a i když jsem ho ještě nedělal přesně takhle tak jsem dělal leteckou plec v jednom hrnci,dneska si s ním vyhraju protože mám čas,ale nevím jak to ocení ta paní co se mnou bydlí,nemá totiž ráda mrkev:-S:-S:-S

    Odpovědět

  • helena stehlikova helena stehlikova(neregistrovaná)

    boze ted jsem to udelala je to mnamina dekuju za recept na dochuceni jsem pouzila trosku cukru vice citronove stavy a sul uzasne:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Maruško, dnes jsem si na plecko vybrala tvůj recept a dobře jsem udělala. Moc jsem si pochutnala:-p a zbytek rodiny si pochutná později:-)). Zaokrouhluji na 30. bodík:yes: a posílám foto. Mrzí mě, že už sem nepřidáváš svoje výborné recepty:-( a chválím tvé stránky:yes:;-)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Výborný, osvědčený recept. Dělala jsem z vepřových ocásků s rýží. Jen se zaprášilo:-*
    Na fotku bohužel již nezbylo, tak alespoň :yes:29:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Dnes jsem spáchala tento receptík s malou úpravou;-),použila jsem hovězí loupanou plec. Je to dobrůtka:-p a to hovězí maso posunulo chuť omáčky o level dál. Bylo to strááášně moc dobrý:-p:-* Posílám pár obrázků jako důkaz a děkuji:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Jemná chut a barevná kombinace, dnes jsme měli k obědu:-p:yes:.

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    já mám teď přísnou dietu,takže na fotce nejsou knedlíky,ale těstovinky,tohle byl včerejší oběd...:yes:;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    skvělá klasika :yes::-D- dělám velmi podobně

    Odpovědět

  • sefrovka sefrovka

    vyzkoušeno, chutnalo:yes:. přidávám bod

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    Mám moc málo volna a musím vařit pro 3 dospělé chlapy. Včera jsem dělala \"fofrbratislavskou plec\" podle momentálního nápadu - ovšem inspirovaná zde a ejhle. Povedl se zázrak. Ačkoliv jsem zastánce klasického vaření bez pomoci konzerv a prášků, nedostatek času mě donutil a výsledek ohromující: Místo zeleniny,okurek a hrášku jsem do hrnce prostě vyklopila směs na přípravu bramborového salátu i s nálevem, lžíci plnotučné hořčice, pak standartní postup a na konci vaření vložila na kousky pokrájenou šunku. Bylo rychle hotovo a pánové nešetřili slovy chvály.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Luke:Díky a pak poreferuj, jak chutnala;-):-K

    Odpovědět

  • Luke Luke(neregistrovaný)

    Jiste bude vyborna,jsem omackovej a vypada moooc dobre.:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Iljusa: Děkuji opožděně za tak moc velkou pochvalu:-8:-K

    Zorka: Díky za nahlédnutí na Topky a za Tvůj komentář Jsem moc ráda, že je rcp v tak velké oblibě a že jídlo chutná.:-K Já jsem Tě měla i chvíli v podezření, že snad ani skrz výroby těch nádherných dortíků nemáš čas na vaření:-D Na Tvé stránky občas nakouknu a kochám se, protože tam je laťka opravdu moc vysoko:yes: Měj se hezky:-K

    Odpovědět

  • Zorka Zorka(neregistrovaná)

    Ahojky Maruš, tenhle tvůj receptík patří mezi mé oblíbené, a i když nejsem "Topkařka", musím ti to sem písnout. A mažu to zamíchat, nebo se mi to připálí :-Dhttp://www.zorka.estranky.cz/

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty bratislavská omáčka recepty z vepřového plecka recepty z plecka recepty plecko co uvařit z vepřové plece co uvařit z vepřového plecka bratislavska omacka recept co uvařit z plecka veprova plec co uvařit recepty z vepřového masa plecko recept na plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka bratislavský guláš z vepřového masa bratislavská pečeně vepřové maso recepty plecko veprova plec na smetaně

Zapomněl/a jsem heslo