Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová bratislavská plec

Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s jemnou smetanovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky nebo těstoviny.

Hodnocení receptu je 5,0 (131×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

23. 11. 2008 21:16

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 289 kJ / 1 025 kcal
Bílkoviny116,31 g
Tuky36,16 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 373 mg
Sodík 421 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy55,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to běžný pokrm, který známe z našich jídelen a restaurací. Recept najdete i v Recepturách teplých pokrmů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

AnettCulen AnettCulen

11. 8. 2018 13:28

Naprosto výborná omáčka na které si pochutnal i můj přítel, který žádnou vařenou zeleninu nemusí. Díky moc za inspiraci a určitě se k němu opět vrátím <3

vladopd1

22. 6. 2018 13:46

Konecne sa mi to vdaka Vasmu videu podarilo, je to vyborne...

Merylas Merylas

18. 2. 2017 11:10

HaliBeli77: Děkuji, jsem ráda, že chutnalo.:-K

HaliBeli77

23. 1. 2017 14:45

mooooc dobré,chuťově srovnatelné z jídlem z restaurace!!! super :-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

6. 11. 2016 19:47

:yes: také dělám je to výborné <3

Bábi

31. 7. 2016 14:04

:yes:výborné

martiline martiline

26. 7. 2016 16:24

Dnes k obědu. Naprosto delikatesní. Moc jsme si pochutnali. Děkujeme za recept. :-) :yes:

mekkejla

17. 6. 2016 08:46

Bylo to výborné! Mám doma omáčkové chlapy, takže jsem vždycky ráda, když narazím na nějakou novou majdu, kterou ještě neznáme ;-) Tuhle jsem rozhodně nedělala naposled, díky moc :-8

Vean.

26. 10. 2015 12:35

Dáagi:Nevím co je k nepochopení, že se zahustí omáčka jíškou z vody? Vůbec to nemění chuť, pokud se po zahuštění povaří dvacet minut!Vean.

Merylas Merylas

12. 8. 2014 19:13

zdena 3: Díky za pochvalu:-K

pazderka83: Jsem ráda,že recept nezklamal úplně:-K

zdena 3

31. 7. 2014 19:35

Vynikající a bod.:-p:-K

pazderka83

27. 6. 2014 15:40

Toto jidlo jsem nikdy nejedla, takze nevim jak ma chutnat,ale neni to spatne. Zase mame alespon neco jineho :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 5. 2014 11:16

Merylas:;-)

Merylas Merylas

17. 5. 2014 21:26

Jana Remkova:Děkuji za foto:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 5. 2014 13:35

Miluji tuhle omáčku. Jen já nedávám zeleninu. Přidávám foto;-)

1 2 3 4 5 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: plecko recept plecko plecko recepty bratislavská omáčka recepty z vepřového plecka recepty z plecka recepty plecko co uvařit z vepřové plece co uvařit z vepřového plecka bratislavska omacka recept co uvařit z plecka veprova plec co uvařit recepty z vepřového masa plecko recept na plecko recept plecko omáčky z vepřového plecka bratislavský guláš z vepřového masa bratislavská pečeně vepřové maso recepty plecko veprova plec na smetaně

Suroviny: plec vepřová, sůl, olej, cibule, protlak rajčatový, mouka hladká, mléko, smetana na vaření, šťáva citronová, mrkev, celer, okurky sterilované, hrášek

TopRecepty.cz

Vepřová bratislavská plec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRPv