Suroviny
Porce: 10-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 905 kJ / 2 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,33 g |
Tuky | 91,80 g |
Vláknina | 25,63 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 507 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 212,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu dáme předehřát na 150°C. Malou dortovou formu (já použila průměr 18cm) vymažeme a vysypeme.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme 25 g fruktosy a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme 25 g fruktosy a 4 lžíce horké vody. Vyšleháme do pěny, opatrně přidáme mandle a prosejeme mouku. Nakonec těsto "zabalíme“ do sněhu.
Krok 3: Vylijeme do formy a hned dáme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 30 min.
Krok 4: Korpus opatrně vyndáme z formy a necháme na mřížce vychladnout.
Krok 5: Tvaroh vyšleháme se smetanou a lžící fruktosy. Potom s ním potřeme korpus a po stranách dáme plátky mandlí.
Krok 6: Ananas očistíme (odkrájíme tvrdé dřevnaté části) a žlutou šťavnatou dužinu nakrájíme na menší kusy, které tyčovým mixérem rozmixujeme. Množství rozmixovaného ananasu se samozřejmě bude lišit podle velikosti použitého ananasu, ale je potřeba cca 500 g. Přes jemné sítko si necháme odkapat 100 ml šťávy.
Krok 7: Ke zbytku ananasu přidáme kukuřičný škrob (Gustin) a na menším plameni zahříváme, dokud ananas nezhoustne. Za stálého míchání necháme trochu vychladnout a poté naneseme na tvarohový základ.
Krok 8: Dáme do lednice tuhnout a mezitím si přivedeme k varu 100 ml ananasové šťávy spolu s agarem. Jakmile dosáhneme bodu varu, stáhneme plamen a dortík polijeme. Nejlépe chutná druhý den, ale doporučuji chladit a odležet minimálně 3 hod.
Zveřejněno 23. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ananasový dortík s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXYR
Moje poznámka
Ananasový dortík s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXYR
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 5 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 8 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 8 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 7 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 7 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 8 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 8 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 9 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 9 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 10 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 10 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 11 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 12 hodinami
Tématické fráze:
pečeme s fruktózou,
ananasový korpus s malinami,
recept na ananasové řezy s agarem,
tvarohová buchta s agarem,
dort s fruktozou,
ananasová buchta s agarem,
příprava agaru plátky,
ananasový dort piškot pečeny,
ananasovy dortik s tvarohem,
buchta s agarem,
piškotová buchta s agarem,
piskotovy dort s kremem a mandlemi
Suroviny:
vejce,
fruktóza,
mandle mleté,
mouka špaldová hrubá,
ananas,
gustin,
tvaroh,
smetana rostlinná,
fruktóza,
agar,
mandle plátkové
Komentáře (11)