Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

GHÍ (přepuštěné máslo)

Přepuštěné máslo, nebo-li ghí, se používá na smažení nebo pečení, kde se cení nejen jeho vlastnosti, ale i jeho slabě nasládlá jemně oříšková chuť a vůně. Snadno si ho tak můžete vyrobit doma. Potřebujete jen klasické máslo, hrnec a trochu času.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 305 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 300 min doba vaření je orientační

305 min (5 min příprava + 300 min tepelná úprava, doba vaření je orientační)

27. 1. 2013 14:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie31 129 kJ / 7 440 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky820,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,55 g
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Doporučuje se připravovat ghí alespoň z 1 kg „makkhanu“ (másla). Z 1 kg másla získáme asi 1 l ghí. Ghí má vyšší bod přepalování (200-250°C) než původní máslo (150-180°C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

27. 1. 2013 17:19

ivulinka: Ale ano, je duplicitní, ale myslím, že 3. verze téhož není tak hrozná jako 48 verze jiného :-)

zizala zizala (moderátorka)

27. 1. 2013 17:16

spagetka: To je jasné, mažou se recepty, které jsou totožné... vždyť to píšu. Podle Tebe a Ivulinky by musela zmizet možná i polovina receptů přidaných za poslední 2 týdny - sýr z tvarohu, bábovky, perníky, ty zmíněné pudinkovky,...a nezmizely :-O Zajímavé je, že u některých receptů tak přísné nejste ;-) a zrovna tento vám nějak vadí - tak já to mám naopak :-))
Ivovi se omlouvám, nechtěla jsem se dohadovat, jen se snažím být spravedlivá :-8

spagetka spagetka

27. 1. 2013 17:08

zizala: nemáš tak úplně pravdu, před chvílí byl smazán duplicitní recept Krkovička podle magazínu Albert, protože prakticky stejný,jen jinými slovy už tu má Ivulinka. Kdyby to adminům nevadilo, tak to nemažou.

ivulinka ivulinka

27. 1. 2013 17:05

zizala:nevím proč si myslíš, že nejde o duplicitu...?
Magdalenko, chtěla jsem to sem taky vložit, díky:-K

magdalenka magdalenka

27. 1. 2013 17:02

zizala:z diskusie citujem admina:

autor: www.toprecepty.cz
vloženo: 25.01.2013 22:12:30
reagovat

Ivulinka: Ano smajlik
Hanka: Moc díky, budeme to postupně procházet a slibuji, že dáme raději na kvalitu, než na kvantitu. Pořád ale nacházím urážlivé komentáře u nových receptů a znovu žádám: Nechejte tuto soutěž v poklidu dojet, neurážejte nové uživatele a soutěžící, duplicitní a odfláknuté recepty nám nahlaste, díky moc.

zizala zizala (moderátorka)

27. 1. 2013 16:48

spagetka: Obávám se, že plácáš nesmysly. Adminům přece duplicitní recepty nevadí, pokud nejsou úplně totožné, mažou se kradené fotky a nesmyslné recepty. Kvůli duplicitním receptům se rozčilujou někteří stálí uživatelé, protože se jich (těch receptů) tu během soutěže nakupilo neurekom, což je sice pravda, ale nic s tím nenaděláš. Maximálně můžeš všechny ty recepty, které tu byly dřív, přidat do "Doporučených". Jenže teď v tom frmolu na to není čas :-/

zizala zizala (moderátorka)

27. 1. 2013 16:39

JanaB1: To zrovna ne, myslela jsem tento recept:
http://www.toprecepty.cz/recept/31547-mexicke-vlny...

aktij2

27. 1. 2013 15:46

evosheek:Bravo:yes::yes::yes:

evosheek evosheek

27. 1. 2013 15:19

:-KDĚVČATA! NEHÁDEJTE SE! Každý recept je svým způsobem jedinečný. Záleží na přístupu tvůrce. Máme tu mnoho perníků i buchet, ale je perník, který je dělán s láskou. Jiný perník je dělan s úctou k tradiční receptůře a jiný je zase experimentálním počinem svého tvůrce. DĚVČATA, tyto stránky vnímám jako společné dílo, jako vzájemnou inspiraci, buďme přátelští a tolerantní. Mám vás rád. Děkuji!:-K

spagetka spagetka

27. 1. 2013 15:15

zizala: Nezlob se, ale teď jsi dokonale s tvým komentíkem nahrála těm, co píšou, že jsou zde skupiny, které se jen chválí, nekritizují a že se mažou jen některé. Ty autorovy recepty máš ráda, a proto se nesmí kritizovat? I z toho je vidět, že se musí vymyslet jiná pravidla soutěže. Je fakt, že administrátorky by si měly dát práci a nahlásit všechny duplicitní recepty, ale upřímně, to by musely sedět u PC od rána do večera.
Navíc, vždy se najde někdo, kdo prohlásí, né to nemažte, to je originální, není to tuctové apod. takže, co se smí mazat?
Proč jsi teda perníky nenahlásila na smazání? Statistika je na nic.

Oskeruska

27. 1. 2013 15:14

Mne se tady tento postup take zda nejsrozumitelnejsi..tak bych take prosila nemazat :-8 rada bch to nekdy vyzkousela..az bude maslo v akci ;-) :-D :yes:

JanaB1

27. 1. 2013 15:06

zizala: Asi máte na mysli můj včerejší recept na buchtu s čokokysankou. Který recept je shodný s tím mým? Pokud se recepty shodují ve všech surovinách a postupu nemám nic proti smazání mého receptu.

Frantiska Frantiska

27. 1. 2013 15:02

no a nebo pernik je tady pres 70 receptu na pernik ... ten nove pridany je naprosto stejny jako 50 receptu pred nim a taky je schvaleny a nikomu to nevadi a o pravidlech se ani neseptne

zizala zizala (moderátorka)

27. 1. 2013 14:58

Nesouhlasím, pudinkových buchet se zakysankou jsem napočítala přes 40 a včera nebo kdy jedna "soutěžící" přidala další a nevšimla jsem si, že by to někomu vadilo, je mezi schválenými recepty ;-) To samé třeba střecha a další. Tohle je opravdu dobře popsané, Ivovy recepty mám ráda, rozhodně nejsou tuctové :-))

ivulinka ivulinka

27. 1. 2013 14:46

evosheek:nemyslím si, že by tvůj popis receptu byl o něco podrobnější než u ostatních dvou..., pravidla jsou pravidla a ta by se měla dodržovat:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ghí recept vyroba ghi ghí jak správně přepustit máslo výroba přepuštěného másla přepuštěné máslo ghí domácí výroba ghí másla recept ghi máslo ghí recept na ghi přepuštěné máslo ghí recepty jak se dělá ghí příprava ghí jak vyrobit ghí jak udělat ghí přepuštěné máslo recept přepuštěné máslo ghí recept přepuštěné máslo výroba jak vyrobit přepuštěné máslo ghi máslo recept

Suroviny: máslo

TopRecepty.cz

GHÍ (přepuštěné máslo)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LBAX