Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

GHÍ (přepuštěné máslo)

Přepuštěné máslo, nebo-li ghí, se používá na smažení nebo pečení, kde se cení nejen jeho vlastnosti, ale i jeho slabě nasládlá jemně oříšková chuť a vůně. Snadno si ho tak můžete vyrobit doma. Potřebujete jen klasické máslo, hrnec a trochu času.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 305 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 300 min doba vaření je orientační

305 min (5 min příprava + 300 min tepelná úprava, doba vaření je orientační)

27. 1. 2013 14:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie31 129 kJ / 7 440 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky820,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,55 g
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Doporučuje se připravovat ghí alespoň z 1 kg „makkhanu“ (másla). Z 1 kg másla získáme asi 1 l ghí. Ghí má vyšší bod přepalování (200-250°C) než původní máslo (150-180°C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marta

27. 1. 2013 14:31

Vůbec nic nemažte, tady je úplně jiný postup, než u těch předešlých. Mně se zrovna líbí tento postup nejvíce. Myslím si, že je tady řada jiných receptů, co se objevují 10x, na které se můžete třeba zaměřit. Toto tedy nechápu, na co si tady hrajete.

evosheek evosheek

27. 1. 2013 14:30

ivulinka: U předchozích dvou receptů mi chybí podrobnější popis receptu. A ten poskytuje právě MŮJ SKVĚLÝ recept. Proto jsem ho sem také dal.:-D:yes:

spagetka spagetka

27. 1. 2013 14:25

tejaja:Máš pravdu, u nás to babička i mamka dělaly, co vím, pořád snad a o Indii určitě neslyšely :-D:-D:-D.
Jinak recept nahlášen na vymazání, je tu už 3x, autor by měl užívat vyhledavač, od toho tu je

tejaja tejaja

27. 1. 2013 14:22

U nás tomu ešte babička vravela prepražené maslo a to o indickej kuchyni ani nechyrovala, používalo sa hlavne na rezance, pirohy a pod.

ivulinka ivulinka

27. 1. 2013 14:09

Proč nepřidat recept, když už tu dvakrát je:no::-?:-!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ghí recept vyroba ghi ghí jak správně přepustit máslo výroba přepuštěného másla přepuštěné máslo ghí domácí výroba ghí másla recept ghi máslo ghí recept na ghi přepuštěné máslo ghí recepty jak se dělá ghí příprava ghí jak vyrobit ghí jak udělat ghí přepuštěné máslo recept přepuštěné máslo ghí recept přepuštěné máslo výroba jak vyrobit přepuštěné máslo ghi máslo recept

Suroviny: máslo

TopRecepty.cz

GHÍ (přepuštěné máslo)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LBAX