Vepřový vrabec se zelím
Nenechte se názvem zmást, moravský vrabec ve skutečnosti není vrabec! Jsou to šťavnaté výpečky, kousky opečeného vepřového masa. Tradiční spojení je se zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem, ale běžně se podává i se špenátem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 697 kJ / 2 796 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 175,29 g |
| Tuky | 199,13 g |
| Vláknina | 23,50 g |
| Cholesterol | 598 mg |
| Sodík | 2,12 g |
| Sůl | 4,90 g |
| Sacharidy | 58,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček a maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, promícháme s cibulí nakrájenou na plátky a česnekem, podlijeme pivem a vývarem.
Krok 2: Pečeme při 180 °C asi hodinu doměkka a do zlatohněda, během pečení podléváme pivem a vývarem.
Krok 3: Zelí omyjeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Zvlášť na pánvičce osmažíme anglickou slaninu a cibulku. Přidáme k téměř uvařenému zelí.
Krok 4: Dochutíme octem, cukrem podle chuti. Zahustíme najemno nastrouhaným bramborem.
Krok 5: Podáváme s pečeným masem a knedlíkem.
Zveřejněno 5. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový vrabec se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JEJ
Moje poznámka
Vepřový vrabec se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2JEJ
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 14 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 15 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 3 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 4 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 4 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 4 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 4 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 4 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Tataráček
magdalenka před 4 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 4 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřovy vrabec,
vepřový vrabci,
vepřový vrabec se zelím,
veprovy vrabec recept,
vepřový vrabec - nejlepší recept,
vepřový brabec,
vepřoví vrabci,
pečení vrabci,
recept na vepřovy vrabec,
vepřoví vrabci recept,
pečený vrabec se zelím,
vepřoví brabci,
recept pečení vrabci,
peceni veprovi vrabci,
pečené vrabci se zelim,
vepřový brabci,
pečeny vepřový vrabec,
veprovi vrabec,
vepřoví brabec,
vepřový vrabci recept
Suroviny:
plec vepřová,
bůček bez kosti,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
pivo světlé,
vývar masový,
zelí bílé hlávkové,
slanina anglická,
cibule,
brambory
Komentáře (4)