Švestková povidla bez míchání
Připravit perfektní povidla je někdy věda. S naším receptem to ovšem hravě zvládnete. Příprava je sice časově náročná, ale výsledkem jsou dokonalé hustá a lahodná povidla připravená tak akorát na to, abyste s nimi plnili buchty.
Suroviny pro 1 dávka
10-15 skleniček po 200 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 121 kJ / 2 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,25 g |
Tuky | 5,00 g |
Vláknina | 62,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 665,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté švestky zbavíme pecek a stopek, rozpůlíme, posypeme cukrem, polijeme octem a uložíme na 12 hodin na chladné místo.
Krok 2: Švestky nasypeme do hrnce a vaříme na velmi mírném ohni asi 4-5 hodin. Nesmíme však míchat.
Krok 3: Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla začínají houstnout, dovaříme je za stálého míchání do zhoustnutí. Můžeme je také přemístit do pekáče a nechat pomalu houstnout v troubě na 140 °C 2-3 hodiny.
Krok 4: Horká povidla plníme do čistých skleniček. Než zavíčkujeme, můžeme na povrch kápnout trochu rumu pro lepší konzervaci. Sklenice dobře zavíčkujeme čistými víčky a povidla uložíme do sklepa.
Zveřejněno 12. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková povidla bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXpn
Moje poznámka
Švestková povidla bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXpn
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 14 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
švestková povidla bez míchání,
recept na švestková povidla bez míchání,
švestková povidla bez míchání v troubě,
švestkové povidla bez míchání,
vaření povidel bez míchání,
povidla ze švestek bez míchání,
vařená povidla,
povidla bez míchání,
vařená svestková povidla,
švestková povidla s octem,
povidla bez vaření,
švestková povidla vařená v troubě,
švestková povidla bez vaření,
povidla bez míchání v troubě,
švestková povidla vařená,
varena povidla bez michani,
švestková povidla v troubě,
švestkova povydla bez michani,
švestková povidla bez míchání a bez cukru,
švestková povidla bez míchání bez cukru
Suroviny:
švestky,
cukr krystal,
ocet
Komentáře (6)
Proč jsou v "Doporučených" i recepty na povidla pečená, když tato jsou evidentně vařená na malém plameni