Domácí sýr (bez syřidla)
Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti, výborný je také s česnekem nebo s čerstvými bylinkami.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 300 kJ / 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,07 g |
Tuky | 15,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 25,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tvaroh rozdrobíme do hrnce, zalijeme mlékem, přivedeme téměř k varu a odstavíme.
Krok 2: Než směs začne téměř vařit, přilijeme citrónovou šťavu. Tvaroh se jemně roztaví a mléko srazí.
Krok 3: Mléko se srazí i bez citrónové šťávy působením kyselosti tvarohu. Je ale vhodné ji přidat pro jistotu.
Krok 4: Celou směs slijeme (přecedíme) a necháme odkapat.
Krok 5: V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme odkapanou tvarohovou směs, sůl, jedlou sodu, případně koření a bylinky a zvolna zahříváme. Tvaroh se začne postupně tavit.
Krok 6: Natavenou směs přendáme do libovolně nádoby, (formy), ve které bude sýr chladnout a tuhnout.
Krok 7: Necháme v chladu do druhého dne uležet a podáváme.
Zveřejněno 23. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
Moje poznámka
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 20 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
domací syr,
výroba domácího sýra bez syřidla,
výroba sýra bez syřidel domácí,
výroba domácího sýru bez syřidla,
domácí eidam,
domací eidam recept,
domácí výroba eidamu,
domaci syr recept,
výroba sýrů doma,
přírodní domací syr z tvarohu,
domácí sýr z tvarohu,
výroba domácí mozzarella,
výroba domácího sýrů bez syřidla recepty,
recept na domaci syr,
syr z tvarohu,
výroba sýra doma,
domácí syr eidam,
výroba sýru eidam,
výroba domácího eidamu,
jak vyrobit domácí sýr
Suroviny:
tvaroh polotučný,
mléko,
soda jedlá,
šťáva citronová,
máslo,
sůl,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
chilli,
kurkuma,
česnek,
bylinky
Komentáře (58)