Domácí sýr (bez syřidla)
Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti, výborný je také s česnekem nebo s čerstvými bylinkami.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 300 kJ / 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,07 g |
Tuky | 15,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 25,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sýr jsem dělala poprvé a vůbec není špatný. Nepřidávala jsem žádné bylinky, ani kořeni, abych vyzkoušela chuť samotného sýru. Příště zkusím přidat i trochu smetany. Výtěžnost sýru byl 350-400 g.
inspirace na: http://conovehonakopci.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2022 09:46
Bohužel kvalita našich kupovaných surovin nic moc. Výtěžnost minimální, více odpadu, syrovátka, voda.
15. 1. 2020 19:15
Taky se mi nesrazilo. Přitom mléko i tvaroh od farmáře. .....
8. 9. 2019 19:39
Ahoj.jak prosim natavujete syr?mne se to pripalilo docela na dno kastrolu
23. 10. 2018 10:54
Já si dělám sýr ve fermentoru kuvings. Je to fakt lahoda.
26. 5. 2017 12:51
Táák a sýr už je v ledničce na uležení. Při cezení jsem koštla a bude určitě dobrý. Neměla jsem citron, ale použila jsem ocet a ukázkově se to vysráželo.
22. 4. 2017 10:24
Vyskoušel sem to bez sody nemá to chybu je chutnejší než ze sodou doporučuji bez sody
22. 4. 2017 08:35
Moc dobry
4. 2. 2017 09:04
Tak jsem taky vyzkoušela dělala jsem z poloviční dávky, tedy 250g tvarohu a 250ml mléka z automatu. Bála jsem se, abych nepresolila tak jsem dala jen 2 špetky a je to málo. Při zahřívání se hmota začala sama srážet i bez citronu, nakonec jsem jej ale přidala.. No asi jsem tavila moc kvalitně - vznikl mi sýr podobný eidamu, stejně tvrdý a žlutý i chuť je podobná. Úplně jiný než na vašich fotografiích. Výsledkem je 93g skoro eidamu
5. 3. 2015 11:34
Nevím, kde jsem udělala chybu. Mléko plnotučné ze sklinky ( mlékomat nemáme) 2 plnotučné kostky tvarohu, ale nesrazilo se mi to. Je to pořád tekuté i po přidání citronové šťávy. a já se tak těšila na sýr.... co stím budu dělat, asi vyliji. Škoda
3. 9. 2014 10:21
prečo tam ide sóda ? ta musi zmenit chut ?
29. 5. 2014 09:09
Hmotu se mi bohužel nepodařilo rozpustit v kompaktní hmotu. Je to směs hotového sýru, polorozpuštěného a nerozpuštěného tvarohu. Nevim proč, zahrival jsem ho víc jak pul hodiny, zkoušel málo i hodně. Nevíte proč?
30. 4. 2014 00:26
Jirka:Nikdy jsem neděla z krabicového méka,vždy přímo ze statku od kravičkya dvou kostek tvarohu,vždy se zadařilo..dělám s ořechama,zeleným nakládným pepřem,prostě co je zrovna v lednci
29. 4. 2014 07:45
Zdravím, rád bych se zeptal na následující. Včera jsem zkoušel z následujících surovin. Koupil jsem červené mlého Pilos (ca 4% tuku) a tvaroh také od Pilos (také ca 4% tuku) Ani nevím jestli je takový tvaroh plnotučný. Vím, že by krabicové mléko být nemělo, ale mlékomat nemáme. Nebo jaké mléko máte prosím vyzkoušené? Já zatím říct jak to dopadlo nemůžu, sýr zatím doma chladne, ale tavení se vcelku dařilo. Jsem zvědav na výsledek, ale výtěžnost jsem z polovičního množství (vše po 275g) jsem měl nižší. Výsledná hroudička ca 160g. Předem díky za vaše rady k surovinám. Jirka.
2. 4. 2014 13:31
1974andrea:ten můj měl konzistenci jako takový tvrdší balkánský sýr a trochu se lepil na nůž.Ale asi to bylo tím špatným poměrem mlíka a tvarohu.Podle komentářů by měl být hodně tvrdý.Sýr jsem ochutila jen solí.Když jsem dala ochutnat dceři,tak vůbec nepoznala,že je to z tvarohu.Dnes budu dělat druhou várku už přesně podle receptu,tak uvidím,jak to dopadne.Napíšu.
2. 4. 2014 12:48
Zdena z JM:Jenom nepozornost tohle způsobila, ne blbost Zdeni, ještě mi řekni, jako jaký sýr to má konzistenci a přidala jsi do něj sůl?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 16 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 19 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 21 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 9 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 9 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 9 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 11 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 11 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 14 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 15 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domací syr výroba domácího sýra bez syřidla výroba sýra bez syřidel domácí výroba domácího sýru bez syřidla domácí eidam domací eidam recept domácí výroba eidamu domaci syr recept výroba sýrů doma přírodní domací syr z tvarohu domácí sýr z tvarohu výroba domácí mozzarella výroba domácího sýrů bez syřidla recepty recept na domaci syr syr z tvarohu výroba sýra doma domácí syr eidam výroba sýru eidam výroba domácího eidamu jak vyrobit domácí sýr
Suroviny: tvaroh polotučný, mléko, soda jedlá, šťáva citronová, máslo, sůl, kmín celý, paprika sušená sladká, chilli, kurkuma, česnek, bylinky
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
58 názorů