Ensaimadas podle mne - šneky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 559 kJ / 4 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,17 g |
Tuky | 147,34 g |
Vláknina | 28,35 g |
Cholesterol | 741 mg |
Sodík | 297 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 621,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ensaimadas je pečivo obľúbené v Španielsku a na Mallorce, je typické svojím šnekovitým tvarom. Pôvodne sa pieklo s bravčovou masťou.
Pátrala som po Internete, na jednom blogu som našla zhruba takúto prípravu, ale bez škorice a vanilky, len maslom natreté cesto. Preto hovorím o "mojich" ensaimadas.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 4. 2013 21:27
ďakujem.
1. 4. 2013 18:57
vypadají úžasně a kdyby to šlo tak bych dala víc bodíků+31
29. 3. 2013 20:30
Krásné,dávám
29. 3. 2013 12:55
Hella: Asi tak...nebránim sa žiadnemu rozšíreniu obzorov...
29. 3. 2013 12:41
magdalenka: vůbec se názvem netrap. Ten, který jsi zadala je ten nejlépe vystihující tuhle nádhernou dobrotu! Prostě jsou to šneci podle tebe. A jestli se to někomu nezdá, ať zadá svůj recept. Rádi se přiučíme!
28. 3. 2013 21:47
hosta: tiež som sa o tom dočítala - citujem: "Na prvý a druhý sviatok vianočný sa na raňajky podáva typicky horúca čokoláda a ensaimadas brioška (koláčik) jemne poprášená cukrom a syrom." Je to článok o vianočných zvykoch na Filipínach, plus, že všetko je v prevažnej miere kastílskeho štýlu, pretože kresťanstvo a jeho tradície boli privezené zo Španielska.
Odborníčka hovorila len o Mallorce.
A keď som googlila, natrafila som na rôzne fotky - boli tam veľké aj malé šneky, ale môj výskum týmto končí...
Zdravím:Magda
Odborníčka hovorila len o Mallorce.
A keď som googlila, natrafila som na rôzne fotky - boli tam veľké aj malé šneky, ale môj výskum týmto končí...
Zdravím:Magda
28. 3. 2013 21:02
magdalenka: Ani, kvůli tvým hlemýžďům jsem brouzdala po síti a zjistila jsem, že je to dost typické jídlo i na Filipínách, kde se dělá s máslem a sype sýrem, neřeš jen Španělsko a Mallorcu, třeba je tu nějaký zakuklený odborník na vše, že?
28. 3. 2013 20:26
Jitkas: uvažovala som o názve "španielske" briošky, ale to už by experta na španielskú kuchyňu asi porazilo...inak - dík.
Hella, od teba pochvala zvlášť teší.
Hella, od teba pochvala zvlášť teší.
28. 3. 2013 20:18
Krása, krása.... +29
28. 3. 2013 18:30
magdalenka: Tvoji ensaimadas jsou kouzelni. Jedla jsem je x krat a nikdy me nenapadlo se pidit po tom, jak se delaji.Toz jsi zena zvidava a cinu. Prosla jsem desitky www. spanelskych stranek a zjistila jsem, ze krome ze sadla se delaji tez ze sadlo- masla(pochopitelne krome tech IGP de Mallorca), a neni pravdou, ze se motaji jen velke, jak tu nekdo trvdil. Ve vsech spanelskych dobrych(i mene) kavarnach, je dostanes ve forme briosky. Ovsem nej ze vsech jsou ty obycejne(oni je zvou ensaimada lisa), ktere ti proriznou horizontalne a naplni k prasknuti slehackou nedo cukrarskym kremem(nebo obojim!!).Opravdovy tucny pozitek, jeden nevi, jak do toho kousnout, proste blaho.
28. 3. 2013 16:55
28. 3. 2013 16:08
28. 3. 2013 00:58
Magdi, zdela neomluvitelně mnou přehlédnuto!! Nádherné a posílám bodík!!
27. 3. 2013 22:19
Jsou parádní
27. 3. 2013 20:14
Ďakujem.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 14 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 14 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 2 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 6 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 7 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 7 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 7 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 7 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 8 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: šnečí mast šnek wikipedie enseimada enseimadas jak se motají kynuté briošky šnek obecný briošky nutella mast ze šneku moučník z mallorky sladké pečení šneci s vanilkovou náplní skořicové briošky ensimadas ensaimadas s mandlovou náplní náplň do vanilkových šneků enseimadas recept jak vyrobit makové šneka sneky s jablky nutella šneky domacu nutella koláče z mallorky
Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr krystal, vejce, žloutek, olej, mléko, droždí sušené, máslo, cukr krystal, cukr vanilkový, cukr krystal, skořice mletá
Ensaimadas podle mne - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4pr
60 názorů