Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ensaimadas podle mne - šneky

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 3. 2013 20:41

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie17 559 kJ / 4 197 kcal
Bílkoviny82,17 g
Tuky147,34 g
Vláknina28,35 g
Cholesterol 741 mg
Sodík 297 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy621,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Ensaimadas je pečivo obľúbené v Španielsku a na Mallorce, je typické svojím šnekovitým tvarom. Pôvodne sa pieklo s bravčovou masťou.

Pátrala som po Internete, na jednom blogu som našla zhruba takúto prípravu, ale bez škorice a vanilky, len maslom natreté cesto. Preto hovorím o "mojich" ensaimadas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarka skrobakova

27. 3. 2013 20:08

To je úžasné, vypadá to kouzelně:-!:-O:-O Prostě paráda Magdalenko WOW :yes::yes::-K;-)

BILKOVAI BILKOVAI

27. 3. 2013 18:50

:-O:-O:-O To je umělecké dílo. Nádhera :-! Opravdu moc povedené:yes::yes::yes:

Danca Danca

27. 3. 2013 16:37

Ať už je název jakýkoliv, vypadá to moooc dobře:-!:yes:;-)

1974andrea 1974andrea

27. 3. 2013 12:07

Magdi na tomhle by si kluci smlsnuli, taky milují skořicové věci. Vypadá to nádherně efektně:yes:

Betyna

27. 3. 2013 11:57

:yes: jsou moc pěkné

pavla.v

27. 3. 2013 11:55

to vypadá nádherně určitě někdy zkusím už se nato těším :) dávám bodík:yes:

AniCiz

27. 3. 2013 11:43

:yes:krása na talíři:-*:-*:-K:-K:-K

magdalenka magdalenka

27. 3. 2013 11:13

Anna z Mallorcy: Je fakt, že príliš som nepátrala - a názov som dala, že je to ensaimadas robené podľa mňa, t. zn. značne upravené, čo si predsa môžem dovoliť. (Miesto masti maslo a pridaná vanilka a škorica)
Ploché krabice turistov z Mallorcy, priznávam, som nevidela, na letisko nechodím za účelom obzerania cestujúcich. Pravé ensaimadas som videla.

Anna z Mallorcy

27. 3. 2013 11:03

Názov pochádza od slova "Saïm", čo v jazyku na Mallorce (malloquín) znamená masť zo zvieraťa, najčastejšie bravčová (vepřové sádlo) a je to zároveň zložka, ktorá dá ensaimade svoju typickú chuť.
Toto ste ale mohla nájsť vo Viquipédii (katalánska verzia Wikipédie).
Okrem toho tvar takisto nemá s ensaimadou nič spoločné. Nikdy ste nevidela prichádzať ľudí z Mallorcy s veľkými plochými krabicami?
Názov Vášho receptu by bol presnejší, keby sa volal napr. Sladké pečené koláče - slimáky.

Zdá sa, že ste príliš nepátrala.

cathleen cathleen (moderátorka)

27. 3. 2013 10:38

:-O nádherní, úžasní šnekouši!:yes::yes: Tvar jak růžové poupě, fakt moc hezcí:-K a věřím, že i výborní:-p

Dana61

27. 3. 2013 10:28

tedy Magdalenko ty jsou parádní:yes::-D

Anna Zemánková

27. 3. 2013 09:50

Je to velice pěkné škoda že se nedá ochutnat asi budu muset upéct moje vnučka miluje skořici tak se do toho pustíme přeji hodně úspěchů:-p:-K

magdalenka magdalenka

27. 3. 2013 09:11

Ďakujem všetkým. :-K
Cesto nie je veľmi sladké, ale pred konzumáciou sa pocukruje. Mohlo by sa zvýšiť množstvo cukru v ceste, ale ak ho je veľmi veľa, cesto nie je také vysoké, nadýchané. (rada od mojej mamky - vravela a piekla fantasticky)

senky senky

27. 3. 2013 08:56

Velmi brzy vyzkouším, moc se mi líbí:yes::yes::-K a navíc, skořicové milujeme:-p

Irrena Irrena

27. 3. 2013 08:53

Magdalenko ty jsou krásné:yes::yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šnečí mast šnek wikipedie enseimada enseimadas jak se motají kynuté briošky šnek obecný briošky nutella mast ze šneku moučník z mallorky sladké pečení šneci s vanilkovou náplní skořicové briošky ensimadas ensaimadas s mandlovou náplní náplň do vanilkových šneků enseimadas recept jak vyrobit makové šneka sneky s jablky nutella šneky domacu nutella koláče z mallorky

Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr krystal, vejce, žloutek, olej, mléko, droždí sušené, máslo, cukr krystal, cukr vanilkový, cukr krystal, skořice mletá

TopRecepty.cz

Ensaimadas podle mne - šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z4pr