Pelmeně
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem, které je oblíbené i v dalších částech světa. Připravit si jej můžete na mnoho způsobů.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 422 kJ / 2 013 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,76 g |
Tuky | 51,04 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 859 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 5,02 g |
Sacharidy | 248,76 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2020 08:18
17. 11. 2016 19:31
maris:
18. 7. 2016 15:19
18. 9. 2015 15:20
nela:
tejaja:
5. 8. 2015 18:00
5. 8. 2015 12:27
30. 3. 2014 11:09
30. 3. 2014 09:31
30. 3. 2014 09:23
16. 1. 2014 19:04
2. 5. 2012 10:31
3. 3. 2012 21:04
11. 12. 2011 19:14
25. 6. 2010 19:04
25. 6. 2010 19:03
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 11 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 8 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 8 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 9 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 9 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: pilmeně palmeně těsto na pelmeně pelemeně omáčka na pelmeně pilmeni ukrajinské pelmeně bez masa pelmaně ukrajinská kuchařka pelmeně omáčka pelemeni pravé sibiřské pelmeně pelmeše pelemene recept kluci v akci pelmeně pravé ruské pelměně mouka ze sibiře pelimeni recepty-pelmeně ruská kuchyně recepty
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, sůl, vejce, maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, cibule, cukr, pepř mletý, sůl, olej, máslo, smetana kysaná, kopr
Pelmeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1n
41 názorů