Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kata74

15. 12. 2022 14:25

Nanyn: Děkuji Vám za odpověď :-8 já pekla perníčky 7 minutek a také stačilo, krásně měkké☺️ Akorát když je vyndám na talířek, tak do druhého dne ztvrdnou

Renacarel

14. 12. 2022 18:30

Právě jsem je dopekla a jako ..wow.. poprvé co mám perníčky opravdu měkké a i chuťově výborné <3.. I s těstem se pracovalo parádně. Opravdu moc děkuji za skvělý recept !

Nanyn

12. 12. 2022 22:28

Kata74: nejlepší je podle mě papírová krabice s kouskem jablka a šup s tím na balkón :-D Nebo do chladu. A co jsem letos pochopila, opravdu je důležité pernicky péct MAXIMÁLNĚ 8 minut. Ty, které jsem pekla 10 minut jsou tvrdší :/

Kata74

8. 12. 2022 19:54

Hezký večer, chci se zeptat, jak perníčky nejlépe uschovat aby zůstali co nejdéle (měkké) ? :-)

Nanyn

7. 12. 2022 21:20

Veru22: Dobrý večer, pernicky jsem pekla minulý rok a zítra budu zadělávat těsto. Minulý rok vydržely krásně <3 Minimálně měsíc až dva jsme je jedli. Jednu a tu samou dávku.:-)

Veru22

7. 12. 2022 20:37

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak dlouho vydrží po upečení měkké. Mám doma dvě malé děti, tak bych jich chtěla upéct víc na jednou, abych nemusela před vánoci péct další, ale bojím se aby neztvrdly ????

Merylas Merylas (moderátorka)

6. 12. 2022 18:02

Katharina96: Pokud máte vykrajovátka s pružinou, která do těsta vytisknou vzor, tak musíte hledat recepty, kde není v těstě prášek do pečiva a nebo soda. To pak ty tvary zůstanou.;-)

Katharina96

6. 12. 2022 15:34

Letos jsem poprvé dělala perníčky a vyzkoušela tento recept, jsou výborné, hlavně s polevou. Poradíte ale někdo jak to udělat, aby perníčky pořádně držely vykrojený tvar? Koupila jsem si vykrajovátka s razítkem a na těstě mi udělaly krásné tvary, ale po upečení jak to celé nakynulo tvary od razítka skoro vymizely, a tvary u některých perníčků jsou také skoro neidentifikovatelné :D Nevím jestli se tomuto dá nějak předejít nebo je to normální? Dělala jsem je opravdu poprvé v životě, takže vůbec nevím a přemýšlím, že udělám ještě jednu várku, tak bych je chtěla mít krásné i na pohled. :-K

IvoSvoboda

4. 12. 2022 23:53

Anceninka: Tak to nevím. Po fázi drobenky přichází po dalším hnětení hotové těsto. Celkově hnětu těsto maximálně 10-15 minut a je to. Nechávám odležet na hodinu a jdu péct. Měl jsem letos vejce L, med jsem taky trošku rozpustil a přesně podle receptu dal suroviny a postup dělal taky předepsaný(smíchání suchých součástí nejdříve...).

Lidkaa

4. 12. 2022 21:00

Anceninka: ručně se mi těsto na perníky nikdy nepodařilo dobře zpracovat až el.hnětač pomohl. Po odležení těsto ještě pořádně prohnětu, vždy tu část co chci rozválet. Asi je dobré aby mělo i určitou teplotu. V chladu se mi hůře rozvalovalo a bylo jakoby na povrchu hrubé a popraskané. Jinak mne nic nenapadá...

kritafl kritafl

4. 12. 2022 14:40

Tyto perníčky už dělám druhým rokem, jsou skvělé, nejlepší recept!!!!!

Anceninka

4. 12. 2022 06:53

Perníčky jsou měkkoučké a chuťově vynikající, ale ode mne vypadají, jako by je požvýkala kráva. Zkoušela jsem je dělat už dvakrát, ale při zpracovávání těsta se mi vždycky něco nepovede a místo pružné hmoty mám směs podobnou suché drobence. Ani po přidání žloutku, medu a másla (od každého trošku), se z těsta nestane hezky pružná hmota, nýbrž něco, co je stále jaksi suché uvnitř (a to i po velmi dlouhém hnětení). Po odležení se to trochu zlepší, ale při válení se těsto hrozně kroutí, smrskává, trhá a není hezky jemné. Dokázal by mi někdo poradit, co dělám špatně? Ingredience mám přesně odvážné, vejce velikosti M, med máme trochu tužší, tak ho povoluji teplem, cukru dávám jen třetinu (doma nesladíme), může něco z toho být ten problém? Je případně možné zůstat jen u třetiny cukru a poupravit množství ostatních surovin? Předem děkuji za odpověď, jak jsem psala, perníčky jsou opravdu vynikající, hned jsou pryč, ale chtěla bych na svátky udělat takové, které by byly hezké i na pohled. :-D

IvoSvoboda

27. 11. 2022 10:07

Saola: Dobrý den, tenhle recept jsem tu našel asi před pěti lety a od té doby ho dělám každý rok.
Zrovna minulý rok jsem udělal tu chybu, že jsem první plech vyválel tenčí než půl centimetru. Vyšly z toho tvrdší kousky, takže určitě doporučuju toho půl centimetru :) .

Saola Saola

19. 11. 2022 15:59

Opravdu výška těsta půl centimetru? Není to moc?

Abulka123

25. 12. 2021 20:02

Perníčky jsou moc dobré, přesně takové, jaké jsem si je představovala. Recept doporučuji.

1 2 3 4 5 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw