Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,80 g |
Tuky | 128,19 g |
Vláknina | 19,46 g |
Cholesterol | 340 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 94,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento guláš je opravdu poctivý, hustý, jemně smetanový a s vynikající chutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2017 10:35
Opravdu moc dobry.
19. 12. 2016 12:07
12. 12. 2016 13:31
Gulášek vynikajíci, super recept.
28. 11. 2016 19:36
Je to o chutich viz ta smetana nekdo da a jiny ne...kazdemu chutna neco jineho.
Osobne ji nedavam,protoze burtaku snim cely hrnec a zakladem jsou spekacky dost tucne a pod cibuli olej,takze to uz bych pote z prezranosti a nasledne tezkosti asi vrhl,spise mam radsi light verzi.
A autorce receptu:pozor na to vyjadrovani viz neco ve smyslu ridkosti!
Ono znam plno burtgulas milovniku,kteri cilene hledaji ridsi verze!! ,protoze jim proste vice chutnaji,toz tak.
Osobne ji nedavam,protoze burtaku snim cely hrnec a zakladem jsou spekacky dost tucne a pod cibuli olej,takze to uz bych pote z prezranosti a nasledne tezkosti asi vrhl,spise mam radsi light verzi.
A autorce receptu:pozor na to vyjadrovani viz neco ve smyslu ridkosti!
Ono znam plno burtgulas milovniku,kteri cilene hledaji ridsi verze!! ,protoze jim proste vice chutnaji,toz tak.
28. 11. 2016 12:06
No páni, ten je vynikající. Se smetanou jsem dělala poprvé. Měla jsem tu načatou na šlehání a fakt mnam.
4. 10. 2016 14:18
Výborný recept!
5. 8. 2016 16:22
Dobrý podvečer všem kuchtíkům ☺Buřt guláš dle toho receptu jsem dělala nesčetněkrát, poprvé jsem byla nedůvěřivá k té smetaně, ale zcela zbytečně ta chuť nemá chybu, ale ještě lepší je druhý den
3. 8. 2016 15:55
Dnes jsem buřtguláš vařila, dala jsem ještě dvě papriky a protože jsem měla v ledničce načnutou smetanu, tak jsem ji přidala. Je tam moc dobrá. Dovolila jsem si přidat fotku.
1. 8. 2016 12:35
Také nejsem zvyklá dávat do Buřtguláše smetanu ,ale tenhle je vynikající
1. 8. 2016 10:20
Renča P.: Nevím, co se Vám nelíbí na smetaně. Tady to je naprosto normální (jihovýchodní Morava). Spíš neznám člověka, který by to bramborového guláše nedal smetanu.
30. 6. 2016 03:57
Zkoušela jsem dnes tento recept a muzu rict ze je moc dobry ikdyz tam je smetana. Bramborovy gulas nevarim vubec jen hovezi ale je opravdu chutny. Je na sporaku pripraveny pro hladove požárniky v USA. Tak doufam že budou spokojeni.
8. 4. 2016 12:55
Dobrý den,opravdu si někdo moc fandí :D:DBuřtguláš se smetanou ?Na fotce jen pár brambor (asi 5),pár kousků klobásy kdo se z toho nají ?Ano jistě koupit 12 rohlíků (pro 3 osoby)aby nebyl po gulášku hlad :D:DNikoho bych tady neurážela ,Vážená paní ,nebo slečno a opravdu byste se měla nad sebou zamyslet ,než napíšete ,takovou kravinu o ostatních :D:DZahuštění ?Škoda slov, někdo zahuštuje více ,někdo méně .Colombo65 , super gulášek na fotce D:D
Hezký den
Hezký den
3. 3. 2016 12:48
Gulasek je na plotně tak uvidíme
19. 11. 2015 19:23
tak jsem dnes vyzkoušela a mohu jen souhlasit - výborný a hustý. S tou smetanou se chutě krásně zjemní a spojí
1. 2. 2015 21:34
Mňam, přesně tak má vypadat a chutnat bramborový guláš!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 18 minutami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 1 hodinou
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 3 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma majoránka. Jak ji pěstovat, sušit a používat
Jak na ten nejlepší buřtguláš? Sáhněte po kvalitní uzenině, nezapomeňte na dostatek cibule a správnou kombinaci koření
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: buřt guláš s bramborem buřtguláš bramborový guláš nejlepší buřtguláš buřt guláš bramborový guláš podle babičky buřtguláš s brambory burtgulas recept jak vařit buřt gulaš buřtguláš s bramborami recept bramborovy gulas recept recept na buřtguláš buřtguláš s bramborami vuřtguláš buřt guláš recept recept burtguláš bramborový buřtguláš buřgulaš nejlepší bramborový guláš recept na bramborový guláš
Suroviny: uzenina, brambory, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, smetana na vaření, mouka hladká
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqgL
106 názorů