Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky plněné houbami

Bramboráky s houbami jsou snadná a chutná obměna klasiky. Křupavé těsto ukrývá voňavou houbovou náplň, která dodá každému soustu šťavnatost a výraznou chuť. Stačí na pánev nalít těsto, přidat houby, zakrýt další vrstvou a osmažit dozlatova.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 470 kJ /
351 kcal
Bílkoviny9,00 g
Tuky0,45 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy72,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek i cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Krok 2: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme česnek s cibulí, koření, lžíci oleje, malé množství vody a dle potřeby mouku na zahuštění. Důkladně promícháme a vypracujeme řidší těsto. Krok 3: V pánvi na rozpáleném sádle osmažíme lehce placku z připraveného těsta. Obrátíme, pokryjeme rozmraženými houbami a zakryjeme další tenkou vrstvou těsta. Krok 4: Dále smažíme jako bramboráky, jen trochu pomaleji, aby se dobře propekly.

TIP: Z jakých brambor jsou nejchutnější bramboráky

Zveřejněno 29. 5. 2013

Poznámka autora Tom Beyk

Sušená rajčata v náplni dodávají jemně nakyslou příchuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky plněné houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vn6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky plněné houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vn6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tom Beyk: To poznám z Chorvátska tiež. Ugrilujú ryby, chobotnicu, lignje a také horúce potierajú olejom, v ktorom je cesnak a petržlenová vňať. Po kontakte s horúcou rybou sa rozlievajú do okolia úžasné vône...
Myslím, že špagetka narážala na to, že cibuľa môže sekaním v robote zhorknúť, nie cesnak.

spagetka: ...před pár lety nám v Chorvatsku udělala paní domácí hostinu s grilovanými rybami a k tomu podávala mimo jiné "omáčku" z oleje, česneku a petrželky protože část ryb mělo takové bílé sušší maso. Otevřenou rybu jsme s tím pokecali a nemělo to chybu:-p:-p:-p. Nikdy se mi nestalo, že by zhořkl.

Tom Beyk: nebojíš se, že zhořkne? Chápej, v tomhle jsem po babce i mamce, raději teda krájím v ruce no.....

spagetka: ...s těmi suš. rajčaty to byl opravdu experiment a jaksi nicmoc:-D. Mám vyzkoušeno, že česnek ve spojení s olejem si zachovává svoji "sílu"(silnou vůni a chuť) a z robotu je z něj kaše jako když se utře se solí;-).

Miluju bramboráky, takže i tenhle :-) :yes:

:-p:yes::yes:+1

Recept znám, jen se u nás dělal v pekáči v troubě, bez rajčat teda. Jen dle mého názoru ten česnek bych raději nasekala ručně nožem, ale můj názor ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
bramborák s houbami, bramboraky s houbami, bramborák s houbama, bramborák s houbami-recept, braboraky, bramboraky s houbama, houbove bramboraky, bramboráky z houbami, plněné bramboráky, houby recepty, bramborak z houbami, plnene braboraky, bramborak a houby, houbový bramborák, plněny bramborak na plechu, houbový bramborák na na plech, bramborák s houbama na plech, bramborak s hribami, houbove bramboraky se šunkou, bramborák se smaženicí

Suroviny:
brambory, česnek, cibule, olej, mouka hladká, pepř mletý, majoránka, kmín celý, sůl, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu