 
		
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 50 665 kJ / 12 109 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 856,22 g | 
| Tuky | 956,36 g | 
| Vláknina | 6,70 g | 
| Cholesterol | 2,18 g | 
| Sodík | 22,83 g | 
| Sůl | 5,00 g | 
| Sacharidy | 15,90 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kýtu a bůček pomeleme na šajbě číslo 8. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme, až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí na dlaň.
	Krok 2: Na narážečku dám nástavec o průměru 12 mm a nasunu střeva.
	Krok 3: Pomalým tlačením plním střeva tak, aby byly klobásky pevné, ale šly lehce tvarovat do potřebné délky. Pokud nemáte narážečku, jde použít i mlýnek s nástavci, ale je to zdlouhavá práce.
	Krok 4: Takto naplněná střeva uložím do chladu na dobu 48 hodin. Před uzením je otřu dosucha a vložím do předem vyhřáté udírny na 60 °C a udím ( bukem )cca 8-9 hodin při této teplotě.
	Krok 5: V polovině uzením přehodím tyče a po době sedmi hodin uzení ochutnám a rozhodnu se, jak ještě dlouho pokračovat. Já udil těch 9 hodin, ale už jsem přesvědčen, že těch 8 bohatě stačí s podmínkou udržování teploty v rozmezí 55 a 65 °C.
Zveřejněno 22. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
Moje poznámka
					 
				
Klobásky cigárového typu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmD7
Nejnovější recepty
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 2 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 2 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 3 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 5 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 5 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 6 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 7 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 7 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 7 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							doba a teplota uzení klobásek, 
						
						
							narážečka na klobásy ruční, 
						
						
							narážečka na klobásy, 
						
						
							narážečka klobás, 
						
						
							jak dlouho udit klobásy, 
						
						
							klobásy ze skopového masa, 
						
						
							jak dlouho se udí klobásy, 
						
						
							uzeni klobasek, 
						
						
							narazecky na klobasy, 
						
						
							narážečky klobás, 
						
						
							délka uzení klobásy, 
						
						
							teploty při uzení klobás, 
						
						
							teplota při uzení klobás, 
						
						
							doba uzení klobás, 
						
						
							doba uzení klobás, 
						
						
							narážečka na klobásky, 
						
						
							streva na klobasky, 
						
						
							naražečky klobásy, 
						
						
							teplota uzení klobasek, 
						
						
							domácí narážečka na klobásy
						
					
						Suroviny:
						
							kýta vepřová, 
						
						
							bůček vepřový, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							ořech muškátový, 
						
						
							rychlosůl, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							střívka skopová
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (22)
Pavel