Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý kuřecí paprikáč

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Reneels Reneels

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme mletou papriku, kterou také orestujeme, vložíme kuřecí maso, koření, sůl a dusíme do měkka. Po změknutí maso vyjmeme. Krok 2: V mléce cca 0,5l rozšleháme 5 lžic hladké mouky, které vmícháme do šťávy z masa. Za stálého míchání přivedeme k varu. Krok 3: Přidáme smetanu na zjemnění a podle potřeby doředíme mlékem. Omáčku dochutíme už jen solí dle potřeby a přecedíme. Krok 4: Do hotové omáčky můžeme dát naporcované maso. Paprikáč podáváme s noky, knedlíky nebo těstovinami.

Zveřejněno 16. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravý kuřecí paprikáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx12

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravý kuřecí paprikáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx12

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

mnam,jednoduche,a,taky,dobree

je to dobre,a hlavne ne moc pracne.:-8

sykynda, ako sa tu povedalo...to platí. Paprika nezhorkne od oleja, ale od dlhého pôsobenia tepla bez miešania. Chce to šikovné ruky :-D:-D:-D

Souhlasím, paprika se rozvoní jen v tuku. pokud jí sypeš do vody nebo na maso, tak to není ono. No, abych o tom něco nevěděla jako spravná PAPRIKA :-D;-)

sykyndo. přesně tak, jak říká špageta:yes:A je to dokonce zásadní postup. Když dáš papriku na maso, ztratí tu chuť co má mít. Je to paprikáš, tak má být výrazná chuť papriky;-). Jasně, hlídat,hlídat.....vyzkoušej a uvidíš, že je to rozdíl. Paprika má být kvalitní.:-D:-))

sykyndo, tak úplně pravdu nemáš, protože chuť i barva papriky vynikne jen při lehkém orestování. Ale musí se dávat pozor na připálení - takže několik vteřin orestovat a zalít vroucí vodou. Pokud to hned zaleješ vodou, není to ono. Zkus to :-!;-)

ahoj,paprika by se neměla nechat restovat s olejem,protože zhořkne,měla by se dát až na maso a hned zalít vodou nebo vývarem.Ale jinak recept moc fajn ahoky:-p

Jasně taky dávám zakysanku :-p;-)

špagetko, já to taky dělám z obojího, ale musím přiznat, že ze slepice je to ještě lepší:yes:je to jedno z našich oblíbených jídel:-pdělám tu omáčku z toho vývaru slepice, jen seberu tuk (z kuřete ho tolik není)a,dávám pouze smetanu-šlehačku a ještě lepší je to se zakysankou, to už pak nemá chybu a je to dokonalé;-)
Když už tam musí být masox, tak jedině slepičí. Jo, mňamka

jen ještě přidávám 1 bobkový list a špetku libečku ;-)

tohle dělám ze slepice, ale proč ne z kuřete, že jo ?:-p:yes:

Tématické fráze:
paprikáč, paprikáč kuřecí, kuřecí paprikáč, paprikáč recept, recept na paprikáč, recept paprikáč, paprikáč omáčka, recepty paprikáč, paprykáč, slepičí paprikáš, omáčka paprikáč, jednoduchý paprikáč, jak uvařit paprikáč, paprikáč z kuřete, jak se vaři paprikáč, slepičí paprikáč, paprikáč ze slepice, maďarský paprikáš, kureci paprikas, paprikáč z kuřecího masa

Suroviny:
olej, cibule, koření paprika maďarská, maso kuřecí, koření divoké, pepř celý, sůl, masox slepičí, mléko, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu