Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměru 30x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a poté vmícháme do sypkých surovin.
Krok 2: Na plech položíme pečicí papír, vylijeme na něj těsto a pečeme 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě (160-170 °C).
Krok 3: Po upečení perník potřeme čokoládovou polevou a můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy.
Krok 4: Perník můžeme také rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem.
Zveřejněno 26. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Moje poznámka
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Nejnovější recepty
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 2 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 3 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 14 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí vývar s domácí těstovinou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní osvěžení s vejci
TondaJ před 16 minutami
Polévka s kapáním
TondaJ před 17 minutami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
kimil před 1 hodinou
Pikantní polévka z červené řepy
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Hrnečkové knedlíky
alka.f před 1 hodinou
Boloňská omáčka
Aajina před 1 hodinou
Strouhaný koláč s tvarohem a broskvemi
JakubM před 1 hodinou
Litý koláč s ovocem a želatinou
Marcela0123 před 1 hodinou
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Tafa25 před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Katkabi před 1 hodinou
Tématické fráze:
perník recept,
perník,
recept na perník,
perník na plech,
recept perník,
nejlepší domácí perník na plech,
pernik na plech recept,
domácí perník na plech,
recepty perník,
nejlepší perník,
recept pernik na plech,
perník recepty,
top recepty perník,
recepty na perník,
dobrý perník,
výborný perník,
nejlepší perník na plech,
domácí perník,
recept na dobrý perník,
recept na perník na plechu
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
olej,
cukr krupice,
pudink čokoládový,
vejce,
prášek do perníku,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kakao,
povidla švestková,
skořice,
ořechy vlašské,
poleva čokoládová,
kokos,
ořechy mleté
Komentáře (1401)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dělám pořád
Na poprvé byl uvnitř trochu mazlavý.
A prosím pěkně, bude vadit moc, když nepřidám puding …?
Děkuju
Lze prasek do perniku vynechat a nebo radeji necim nahradit...?
Dekuji a dobrou chut
jen pro jistotu i když už jsem ho pekl asi 5x a je úžasný. Předpokládám, že prášek do perníku
a prášek do pečiva jsou oba kypřící?
Na vrch perníku jsem romichala ještě čokoládu na vaření se zakysanou smetanou.
Jediné co mi trošku chybí, je chuť perníku, příště dám dva prášky do perníku místo jeden a jeden. Ale jinak recept úžasný.
3/4 tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat. Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády.
Nebo rozpustit hořkou čokoladu, když trochu
zchladne přidat zakysanou smetanu.
A.
se opatrně k tomu přichomejtl, dal si na talířek , ochutnal, ale skóre svého kamaráda už nedoběhl. Tác byl prázdný. A aby jim to nebylo líto a měli zážitek z naší kuchyně, dnes zlomyslně dostali segedýn s knedlíkem. No ne nadarmo, se ve Francii říká, že první povinností člověka , je mít zdravý žaludek. Zase ten odvážnější , koukal na mne, jak se to papá , teda co s tou knedlí a když to viděl, jak se to jí, nabral bobříka odvahy a už to jelo. Druhý se z povinnosti přidal a pak somroval přídavek.
Dáváš tam prášek, který tam nepatří - jmenuje se Koření do perníku. To je balíček co se dává nejméně na dvě kila mouky a nekypří těsto, jen ho ovoní kořením. Nalep si na něj, velkou ceduli: Toto ne!!! Nebo ho zahoď. Dej tam jeden kypřící prášek do pečiva a ještě kypřící prášek do perníku. Ale na tomto prášku chybí slovo kypřící, je tam jen prášek do perníku. Nesmí se ale jmenovat KOŘENÍ do perníku..............................................................A ta těsta raději jen MÍCHEJ, nešlehej, asi ti v rukou chybí cit. Neboj, naučíš se to také! Určitě také něco umíš líp než ostatní.
No, já bych toto pekl při 175°C
Vynechala jsem ořechy a skorici, místo povidel džem a ještě jsem přidala 2 lžíce medu. Prostě dokonalost, děkuji
Je prostě andělský
Opravdu nema žadnou chybu.
Hebká hustá čokoládová poleva
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Když mám po ruce, přidám kompotované meruňky, je to také moc dobré...
Perník mi nikdy nechutnal,byla to vždycky suchá,vyschlá a nizounká placka.
Je to to už nějaký ten rok dozadu co jsem brouzdala netem a náhodou narazila na tento recept.Rozhodla jsem se ho vyzkoušet.
Přesto že jsem si u pečení přišla jak pejsek a kočička (pudink,marmoška,2 kypřidla...),výsledkem jsem byla nadšená.Všem nám moc chutnal,od té doby jiný nepeču.Moc děkuji za recept.Perník je vážně božský a anďelsky nadýchaný....
kollerka: Ano, dávají se oba prášky, jak do perníku, tak do pečiva a ať se povede
Na druhý pokus jsem perník pekla kratší dobu a byl vláčnější.
Bohužel byl i sušší a drobivý
Celkově hodnotím recept dobře, ale chtělo by to malinko vychytat, možná přidat vejce, nevím...
Nebojte, ono se to povede, zkuste to podruhé.
nemělo vliv i tak všichni chválili :)
Ale jde o recept,a za mne je to supr pernik!Chutna jako pernik,davam oba prasky ,i do perniku(kdyz ho zrovna doma mam) ,prdlo pec nemusim,ted uz zde mame rovnou v mouce na peceni.Davam i lzicku medu a cit.kuru,tu davam do vsech trest uz leta..Jako cukrarka-kucharka uz 32r.,jsem si jista,ze pud.prasek ma svuj smysl.Nejsem chemik,ale je tam k necemu
Kdyz zrovinka mam,pridam ho.Kdyz ne,je taky vysledek supr.Povidla v Uk moc nesezenu,jedine polsky,tak do testa prdnu 3lzicky jakekoliv kvalitni skvele ang.marmelady..Dnes byla z cerneho rybizu.Dovnitr davam treba i rozinky,mandle(ty dneska).A ze je vysoky?To tedaa,a paradne,ikdyz ho davam na velky plech,nadherne nabehne,a nam to nevadi,naopak,vsak kolac je lepsi poradny,nez tenka placka(to by jste tady zas psali/y,ze je nizka
Kacka19: Kačko, pokusit se můžete, al nemám s tím zkušenost bude to v každém případě jiný perník, ale šlo by dát alespoň Vrchovatou lžíci solamylu, aby se perník nedrobil
děkuji za odpověd..
perník jsem dnes zkoušela a je výborný. Krásně mi naskočil, takže musíme hodně otvírat pusu
s pozravem Klára
Dneska jdu na něj znovu :) Už se těším!!!!!!!!!! Díky za něj!
sice bez pudingu, ale je vynikající
Petra : děkuji, že jsi ho udělala a že chutná
Třeba je to ale plechem, mám užší a vyšší
Jinak nelze nic vytknout, příště peču znova
Díky za recept
opravdu úžasně nadychany-recepty po babičkách jsou prostě nej
Místo kakaa jsem dala karob a místo pudinku trošku škrobu a povedl se i tak senzačně.
Díky!
na víkend čekám poprvé na oběd přítelovi rodiče a jsou dosti nároční. Přemýšlela jsem co za dezert a pak jsem narazila na tento recept. Má tolik skvělých recenzí, že ho prostě musím udělat. Jen doufám, když tady říkali, že je vysoký, abych nezvolila moc nízký plech. A jelikož peču především zdravější verze, zkusím bílou hladkou mouku nahradit žitnou nebo špaldovou.
A možná mě budete mít za blbku, ale zeptám se: ten prášek do perníku je kypřící prášek do perníku + normální kypřící prášek, nebo perníkové koření + kypřící prášek?
Díky J.
Ono netreba obe veci, len tan prášok do perníka, obyčajný kypriaci už nie.
Akorát, asi udělám jen poloviční dávku, připadá mi moc vysokej. Ale jinak nádhera!
Dík
Camillko, vítám tě v naší Topkové rodině a ať se ti tady líbí
Pernik mel velky uspech a nekolik maminek a babicek chteli recepis.
Doufam ze nebude Vam vadit kdyz ho tem zajemcum predam.
Ale i tak jsem si dala tu práci a srolovala až dolů pod tu záplavu komentářů, protože mi to stojí za to!
Mám tento typ perníků ráda, na rozdíl od perníčků
Tebe Jolo vítám na Topkách, jako novou a ať se ti tady s námi líbí
Za chválu perníku moc děkuji. potěšilo mě to
je tu hodně perníků ale ten tvůj je asi nejepší
Jinak tě vítám v naší Topkové rodině a ať se ti tu líbí a daří
Pro všechny, co ho ještě podle tohoto receptu nedělaly:
- tohle množství je opravdu ohromné a pokud ho dáte do velkého pekáče, nahoře Vám praskne a uvnitř se nepropeče
- proříznout, namazat červenou marmoškou a polít kvalitní čokoládou... to je naprostý orgasmus
Taktéž děkuji Katastrophe
Martina
Martina
Danielko, taktéž velké díky a jsem moc ráda, že manželovi tak chutná
Jenom teda dělám z poloviční dávky (a to dělám na klasicky velký pekáč), protože je DOST vysoký! NEDÁVÁM tedy 1/2 PRDOPEČ a 1/2 perníkovýho, ale jen celý perníkový prášek na pečení.
Všem doma i návštěvám chutná. DÍKY ZA RECEPT
Pavlínko+ Evko děkuji a jsem potěšena, že perník chutnal
Rychle pripraveno a vysledek mnamka! Jiny uz pect nebudu, diky za recept.
Vzhledem k diskusi pod receptem jen dodávám, že kdo ho u nás ochutnal, chce recept. Takže si myslím, že většinou lidem asi doopravdy chutná a jeho zdejší hodnocení mi přijde odpovídající, nezávisle na tom, že někomu přijde hrozný. Tak to prostě bývá a taky mi to přijde v pořádku.
Vážení negativisti, zajímalo by mě, zda takto nepříjemní jste i na své příbuzné či známé, když vám dají recept a vám se to nepovede..
Jsem kuchařka-experimentátorka a amatérka, stále peču něco nového a musím říci, že se mi stane a recept se nezadaří, i když kamarádka či sestra ho mají luxusní...
Zkuste být občas kritičtí k sobě----
Jinak co člověk to chuť, to názor....