Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

19. 2. 2016 19:39

David Ch.:Davide, moc děkuji, jsem potěšena, že perníček chutnal;-):yes:

David Ch.

18. 2. 2016 11:04

:yes: skvělý recept. Jsem doma s nemocnou dcerou a potřeboval jsem ji nějak zabavit. Kuchyň sice vypadala jak nějaké squoterské doupě, ale výsledek je parádní (foto u profilu).Já se snad dám i na pečení :-D

Pajaja

10. 2. 2016 14:54

Tak upečeno a skoro snědeno. Opravdu moc dobrý moučník. Použila jsem hustou polevu se smetanou a musím říct, že jinou už dělat nebudu. Báječná kombinace obou receptů dohromady. :yes::-K

Pajaja

6. 2. 2016 19:07

Tak už ho konečně vyzkouším. Syn si vyžádal perník, tak na mně v uloženejch vykouknul tenhle. . . :-)
Akorát, asi udělám jen poloviční dávku, připadá mi moc vysokej. Ale jinak nádhera! :yes::-K

Bibinka Bibinka

24. 1. 2016 18:05

Kocourek:Kocourku, zrovna tak jak jste potěšil sebe, jste potěšil i mně, že se vám to povedlo. Vidím, že jste šikovný:yes:

Kocourek

24. 1. 2016 00:49

Díky moc za Váš skvělý recept. Dodržel jsem ho přesně, jen jsem si dal o hrst ořechů víc a těsto jsem po ručním vymíchání lehce prohnal mixérem. Krásně se rozlilo po plechu 35x35x5 skoro do poloviny hloubky. Toho jsem se bál nejvíc aby nebylo husté a bylo ho dost. Ještě mne trošku rozhodila ta "střední teplota", ale dal jsem v horkovzdušné 160 a po 35 min bylo hotovo. Můj první perník se Vaší zásluhou povedl na jedničku. Je perfektně rovný, nadýchaný a já jsem šťastný.

Dík :-K :yes:

Bibinka Bibinka

20. 1. 2016 18:23

Veronika: Verunko, mám radost, že chutná a zase se rozšíří okruh lidí, co ho bude dělat:yes:

Veronika

20. 1. 2016 17:45

Perník je vynikající,, doma všem moc chutnal.. Recept předávám dál.. :yes::-)

Camilla Cervenakova

13. 1. 2016 14:27

Bibinka: Já také děkuji za uvítání! Právě jsem si opět dala kousek.. Doufám,že brzy také přispěji svým receptíkem. Hezký den:-D;-)

Bibinka Bibinka

12. 1. 2016 18:33

Camilla Cervenakova:Moc děkuji za krásný komentář, ze kterého mám velkou radost:-K;-)
Camillko, vítám tě v naší Topkové rodině a ať se ti tady líbí:yes:

Camilla Cervenakova

12. 1. 2016 18:26

Bibinka:Perník výborný, opravdu hodný názvu "andělský", toto jsem vážně nečekala..S přidáním ještě více džemu a rumu absolutní špička. Díky moc za tento receptík, jo a ještě jednoduchý! :-p

Bibinka Bibinka

8. 12. 2015 21:53

hazel: Hazel, tady si tykáme, jsme jako rodina;-)a vůbec mi to nevadí, naopak mě to moc těší, že můj perník bude světácký:-D:yes: Mám v Canadě sestřenici, bylí v Torontu:-K

hazel hazel

6. 12. 2015 18:41

Pekla jsem z novu tento dobry pernik pro ceskou besidku s Mikulasem.
Pernik mel velky uspech a nekolik maminek a babicek chteli recepis.
Doufam ze nebude Vam vadit kdyz ho tem zajemcum predam.

Marie

3. 12. 2015 23:38

Ina:musíte těsto těsně před dopečením na více místech a hlavně, kde jsou boule propíchnout špejlí a potom se těsto samo srovná do rovinky :-)

tejaja tejaja

18. 10. 2015 06:22

Ina: Nerovnaj cesto, práve naopak. Po vyliatí ma plech ho rozhrň smerom ku okrajom, akoby si chcela v strednej časti urobiť priehlbinu. A hneď daj do rúry. Pri pečení sa vyrovná.;-)

1 22 23 24 25 26 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq