Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

21. 3. 2015 16:02

nevana11:Nevanano, jsem moc ráda, že perník tak moc chutnal:yes:
Jinak tě vítám v naší Topkové rodině a ať se ti tu líbí a daří :-K;-)

nevana11

21. 3. 2015 15:12

Nejúžasnější perník jaký jsem kdy jedla!!!!!Fakt super,vřele doporučuju.Já jsem jen cukrovala,do polevy se mi nechtělo,ale i tak mnaminka:-))

Bibinka Bibinka

14. 3. 2015 10:22

Světlana Šmejkalová:Světlanko přesně tak, každý si ho upraví časem podle sebe a jsem ráda, že vám chutná:-K:yes:

Světlana Šmejkalová

14. 3. 2015 10:08

Nám v rodině tento perník taky chutná. Málokdy dělám jiný. Množství těsta záleží na tom, jaký použijete hrneček. Když použiju spíš menší, tak je ho na jeden menší plech akorát :-) Podle zkušenosti už si občas trochu upravuji tekuté přísady. Většinou dávám o trošičku méně oleje a mléka. Vejce dávám jedno celé a z druhého jen žloutek, protože děti vyžadují na vrch bílkovou polevu :) Prášek do pečiva dávám taky už jen jeden. Buď dám prášek do pečiva a perníkové koření a nebo prášek do perníku a ještě trošičku koření přidám. Někdy dávám přímo do těsta kokos nebo trochu namletých mandlí. Časem si asi většina lidí podle zkušenosti recepty upraví, aby jim co nejvíc vyhovovaly. Za mě ale opravdu dobrý recept:yes:

Bibinka Bibinka

11. 3. 2015 14:45

Ilona:Ilonko, děkuji za pochvalu, jsem ráda, že vám perník zdomácněl a protože my jsme dva dělám perník také z poloviční dávky, takže chápu....;-):yes:

Ilona

11. 3. 2015 10:50

Tohle je jednoznačně nejlepší perník, co jsem kdy dělala. Objevila jsem ho tady už před lety a děláme ho několikrát do měsíce.
Pro všechny, co ho ještě podle tohoto receptu nedělaly:
- tohle množství je opravdu ohromné a pokud ho dáte do velkého pekáče, nahoře Vám praskne a uvnitř se nepropeče :-(( - chce to rozdělit na dvě poloviny případně dělat jen z polovičního množství
- proříznout, namazat červenou marmoškou a polít kvalitní čokoládou... to je naprostý orgasmus :-D:yes::yes:

Bibinka Bibinka

28. 2. 2015 14:20

hubatka: Hubatko, tak to je skvělé a asi ho budeš muset dělat častěji:-D a děkuji, že jsi ho upekla;-)

hubatka

28. 2. 2015 10:35

prvně v životě jsem včera pekla perník a jiný už nikdy.....je naprosto skvělý,fakt nadýchaný...manžel se do něj pustil,že jsem tak,tak zachránila pár kousků na dnešní snídani :yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

8. 2. 2015 14:53

MarcelaPa:Marcelko,jsem moc ráda, že perník chutnal a hodně děvčt to tu píše po prvním upečení, že už jiný dělat nebudou a to mě těší:yes::-K
Taktéž děkuji Katastrophe:yes:

MarcelaPa

8. 2. 2015 12:01

Bibinko-Janinko, nejsem začínající kuchařka a peču minimálně 2x týdně, ale tak výborný perník:-p jsme ještě neměli, manžel už jiný nechce.:yes: Upekla jsem ho večer a ráno byla polovina pryč.

Katastrophe

7. 2. 2015 12:27

Nakonec jsem ve spěchu zapomněla přidat marmeládu :-8 ale i tak byl výborný :yes: Určitě ukládám recept pro další použití :-)

Lenka P.

17. 1. 2015 22:01

Takže perník hotov a ... Určitě stačí na jeden plech. Pro jistotu jsem změřila dno plechu, má cca 31 x 37 cm a je vhodné ho pak rozříznout a promazat. My měli uvedené množství na dva plechy. Perníkově mi těsto nechutnalo, určitě do něj dám příště perníkové koření. Spíš jako křehké kakaové těsto. Když se ale namazal rybízovou marmeládou a přiklopili jsme to druhou plackou a polili čokoládou a hustě posypali kokosem, tak je to mňam. Za mě - stačí 1 plech a 100% perníkové koření !:-K

Lenka P.

17. 1. 2015 19:51

Právě mi manžel peče perník (jsem nemocná a chce mi udělat radost, honila mě mlsná), místo ořechů dal strouhané mandle a zkoušíme do péct na dva díly na dva plechy, když tu čtu, že je to hodně množství. Hned jak ho ochutnám, napíšu jak dopadl.;-)

Bibinka Bibinka

17. 11. 2014 13:35

Stanicka90:Stáni, jsem ráda, že chutnal:yes:

Stanicka90 Stanicka90

17. 11. 2014 12:37

Opravdu výborný perník. Jeden z nejlepších receptů, které jsem dělala. Akorát množství více než velké:)) příště udělám z poloviční dávky..:-K

1 25 26 27 28 29 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq