Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 3. 2014 21:33
Díky za skvělý recept. Perník je opravdu andělsky nadýchaný a vláčný. Na nás je až moc sladký, tudíž příště dám o polovic méně cukru a bude skvělý :o) Jinak jsem jeden hrnek hladké mouky nahradila moukou celozrnnou a rozhodně to perníku neuškodilo. Ba naopak, měli jsme pocit, že mlsáme zdravě :o)) Ještě jednou díky a dobrou chuť všem!
11. 3. 2014 17:47
Majdulinka: Majdulinko, to jsem ráda, že se perník daří, že chutná a že u vás zdomácněl-díky
11. 3. 2014 12:34
Perník mám z tohoto receptu.
Pekla jsem ho několikrát a vždy se povedl. Všem v rodině chutnal (i když já dávám 3 hrnky hladké - asi jsem jednou špatně opsala, ale perníku to vůbec nevadilo).
Vždy má skvělou chuť a je krásně vysoký.
Takže když perník, tak tento.
Pekla jsem ho několikrát a vždy se povedl. Všem v rodině chutnal (i když já dávám 3 hrnky hladké - asi jsem jednou špatně opsala, ale perníku to vůbec nevadilo).
Vždy má skvělou chuť a je krásně vysoký.
Takže když perník, tak tento.
9. 3. 2014 19:51
Tak předně, nic o smajlících jsem nepsala. Takže nevidím důvod, proč bych si měla sedět na vedení. :) Registrovaná zde nejsem z důvodu, že své recepty nemám a přidávat sem recepty cizích mi přijde hloupé, pak taky, nebudu mít účty všude, aby mi furt něco chodilo atd. (A teď mi klidně řekni, že nepřidám recept a mám problém.)Řekla jsem, co jsem řekla, pro to, že si myslím, že jsme každý svobodná bytost, co má právo říct svůj názor, ale když ten názor chce říct, má pro něj přece nějaký důvod, tím pádem by si za ním měla stát, i kdyby celý svět byl proti. Ano, může se člověk mýlit a pak je potřeba to uznat, ale o to se v tomto případě myslím nejdná. Ale milá/ý casino i všichni ostatní, co jim ležím v žaludku, buďte v klidu, já už vám nic psát nebudu, aby někdo neměl problém. ;) Názor je Názor! čau :P
8. 3. 2014 01:02
Výborný recept!!! Perník je opravdu nadýchaný a moc dobrý Dávám
2. 3. 2014 11:11
Tak mi to neda a pernik vyzkousim... Ale spis by to chtelo trosku podrobnejsi postup a napsat i jak vyhrat troubu... A ne jen 5 radku nejakeho postupu, ktery vlastne ani nic nerekne... No uvidime co stoho vznikne...
25. 2. 2014 22:10
Milá zlatá, Pavka (neregistrovaný/á) či kdo z registrovaných se za tímto nickem ukrývá...
Pouzina: napsala to co napsala a za jejím nickem lze alespoň tušit bytost, která nese kůži na trh.
Ale podobných, malých jako vy, je tu hafo a patrně se s tím nedá nic dělat...
Asi si sedíte na vedení, když jste nepochopila význam smajlíků které Pouzina: Pouzila
Pouzina: napsala to co napsala a za jejím nickem lze alespoň tušit bytost, která nese kůži na trh.
Ale podobných, malých jako vy, je tu hafo a patrně se s tím nedá nic dělat...
Asi si sedíte na vedení, když jste nepochopila význam smajlíků které Pouzina: Pouzila
22. 2. 2014 16:20
Pouzina: my máme perník rádi, ale chápu, že každému nechutná, k tomu se vyjadřovat vůbec nechci. Nejhorší co si mohla udělat, je říct "áá pardón já se spletla, je luxusní", tím si se shodila před většinou lidí. Když máš názor, tak máš názor. Lidi co se urazej a začnou dělat tohle fakt nesnášim. Dámy se na tebe seběhly, to je pravda, neunesly kritiku jejich oblíbeného receptu. Ale ty si se zachovala 100000x hůř, na svoji kritiku si se zachovala takhle? Ubohý, to pak teda radši nevyjadržuj svoje názory nikde, jestli si za nima neumíš stát! Hnus tohle chování. Ale můj názor, a omlouvám se, jestli se urazíš, ale fakt to nejde číst!
20. 2. 2014 10:30
...ahaaa , už jsem to tu pochopila tady se musí jenom chválit aby se to nikoho nedotklo... takže se všem dámám , co mají vybrané jazýčky velice omlouvám,perník je luxusní ,já se vlastně spletla...néé že není hodem mému jazýčku,ale on není hoden názvu..stačilo nazvat VOBYČEJNEJ PERNÍK
a ještě jedna věc... Bibinko, kdyby tady byla i možnost udělovat ne jenom kladné body,ale i záporné,bylo by vše jinak. Nepsala bych že mi nechutnat, prostě bych jen klikla na mínus jeden bod a bylo by vystaráno. Žádné dohady, žádné urážky, žádné sáho dlouhé romány pod bodováním.Ale ta možnost tu není, proto jsem své hodnocení vyjádřila taktoto jsem ovšem netušila, že se na pár písmenek seběhne takovej babinec se zdviženým prstem, co jsem si to vlastně dovolila...perník, který už doma nikdo nechtěl, nasypat slepicím..příště ho asi zamrazím na horší časy
a ještě jedna věc... Bibinko, kdyby tady byla i možnost udělovat ne jenom kladné body,ale i záporné,bylo by vše jinak. Nepsala bych že mi nechutnat, prostě bych jen klikla na mínus jeden bod a bylo by vystaráno. Žádné dohady, žádné urážky, žádné sáho dlouhé romány pod bodováním.Ale ta možnost tu není, proto jsem své hodnocení vyjádřila taktoto jsem ovšem netušila, že se na pár písmenek seběhne takovej babinec se zdviženým prstem, co jsem si to vlastně dovolila...perník, který už doma nikdo nechtěl, nasypat slepicím..příště ho asi zamrazím na horší časy
19. 2. 2014 21:30
skvělý peču už po několikátéévšem moc chutná
19. 2. 2014 21:10
takže já se vyjádřím pouze k receptu:
tento perník jsem pekla a ne jednou a ne naposledy. Je skvělý. Takže ho mám uložený v oblíbených. A díky vám všem za připomenutí tohoto receptu
tento perník jsem pekla a ne jednou a ne naposledy. Je skvělý. Takže ho mám uložený v oblíbených. A díky vám všem za připomenutí tohoto receptu
19. 2. 2014 19:48
Prepáčte, viem, že niektorým sa môj komentár nepáčil ( plne to rešpektujem ), ale...každá minca má 2 strany. Máte pravdu, nie každému musí všetko chutiť, navrhne iné riešenie, iný prídavok jedla, napíše, ako to robí on...to považujem za konštruktívnu kritiku, ktorú prijímam. Ale keď som čítala "prostě není hoden pro můj jazýček" , tak ma jednoducho napadlo to, šo som napísala. A skutočne nie som toho názoru, že kto nepridal recept, nemá kritizovať. Len som chcela požiadať autorku uvedeného výroku, aby nám tu pridala nejaký svoj recept, hodný nielen jej, ale aj nášho jazýčka.
19. 2. 2014 19:43
Coleta -
19. 2. 2014 19:30
Coleta -
19. 2. 2014 17:42
Nechtěla jsem reagovat, ale musím. Podle mého názoru počet bodů není důkazem o kvalitě receptu. Pouzina recept vyzkoušela, ne jednou a pak hodnotila. Můžeme se přít zda informace o vyzkoušení receptu je pravdivá, když vlastně nevyfotila důkaz, že? ale to už by byl případ pro lékařkou terapii. mne ale neskutečně udivuje, že něktří uživatelé tady mají tendenci "peskovat" ostatní co a jak mají dělat a jak mají s jídlem na své vynaložené peníze nakládat (nebo dámy, která z Vás financuje Pouzině domácnost?) Neříkám, že se má plývat, rozmařilost v jídle není hezká, ale je to asi tak, jako by jste někoho peskovali za to, že si koupí pravou svíčkovou na steak za 600,- Kč, dle někoho také plýtvání. Tady se to ještě zužitkovalo.
Co mne ale neskutečně zařáží je tA vAŠE ano, napíšu to, stupidní reakce na to, že když danému jídlo nechutná, neumí vařit, péct, má vkládat recepty ne jen hodnotit. Vy už jste opravdu neskonala zblblé. Pouzina kritiku vyjádřila slušně, jak jsem pročítala reakce, některým ( menšina) perník tay nechutnal, tak o co jde.
Na závěr reakce některých uživatelek mne už opravdu nepřekvapují, pouze prokazují jejich kvalitu.
Zařekla jsem se, že již tady to lhaní si do vlastní kapsy nebudu reagovat, ale opravdu tady cítím velkou nespravedlivost a myslím si, že by omluva byla na místě.
A propo na závěr, osobně mi tady některé uživatelky nesedí, netajím se s tím, vyzkouším i jejich recepty a hodnotím podle toho jak mi chutnají, pokud vím nikde není v pravidlech napsáno, že musím fotit a vkládat recepty, abych se mohla vyjádřit. nebo snad ano?
Co mne ale neskutečně zařáží je tA vAŠE ano, napíšu to, stupidní reakce na to, že když danému jídlo nechutná, neumí vařit, péct, má vkládat recepty ne jen hodnotit. Vy už jste opravdu neskonala zblblé. Pouzina kritiku vyjádřila slušně, jak jsem pročítala reakce, některým ( menšina) perník tay nechutnal, tak o co jde.
Na závěr reakce některých uživatelek mne už opravdu nepřekvapují, pouze prokazují jejich kvalitu.
Zařekla jsem se, že již tady to lhaní si do vlastní kapsy nebudu reagovat, ale opravdu tady cítím velkou nespravedlivost a myslím si, že by omluva byla na místě.
A propo na závěr, osobně mi tady některé uživatelky nesedí, netajím se s tím, vyzkouším i jejich recepty a hodnotím podle toho jak mi chutnají, pokud vím nikde není v pravidlech napsáno, že musím fotit a vkládat recepty, abych se mohla vyjádřit. nebo snad ano?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 6 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 17 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 10 minutami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 11 minutami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 55 minutami
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 1 hodinou
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 2 hodinami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 2 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co dobrého upéct na chalupě? Třeba hrníčkový perník. Je snadný, rychlý a moc dobrý
Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
10 jídel, která zvládnete levou zadní: Menu od polévky až po dezert nejen pro začátečníky
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů