Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mirael

17. 3. 2014 21:33

Díky za skvělý recept. Perník je opravdu andělsky nadýchaný a vláčný. Na nás je až moc sladký, tudíž příště dám o polovic méně cukru a bude skvělý :o) Jinak jsem jeden hrnek hladké mouky nahradila moukou celozrnnou a rozhodně to perníku neuškodilo. Ba naopak, měli jsme pocit, že mlsáme zdravě :o)) Ještě jednou díky a dobrou chuť všem!

Bibinka Bibinka

11. 3. 2014 17:47

Majdulinka: Majdulinko, to jsem ráda, že se perník daří, že chutná a že u vás zdomácněl-díky:yes:;-)

Majdulinka

11. 3. 2014 12:34

Perník mám z tohoto receptu.
Pekla jsem ho několikrát a vždy se povedl. Všem v rodině chutnal (i když já dávám 3 hrnky hladké - asi jsem jednou špatně opsala, ale perníku to vůbec nevadilo).
Vždy má skvělou chuť a je krásně vysoký.
Takže když perník, tak tento.:yes:

Pavka

9. 3. 2014 19:51

Tak předně, nic o smajlících jsem nepsala. Takže nevidím důvod, proč bych si měla sedět na vedení. :) Registrovaná zde nejsem z důvodu, že své recepty nemám a přidávat sem recepty cizích mi přijde hloupé, pak taky, nebudu mít účty všude, aby mi furt něco chodilo atd. (A teď mi klidně řekni, že nepřidám recept a mám problém.)Řekla jsem, co jsem řekla, pro to, že si myslím, že jsme každý svobodná bytost, co má právo říct svůj názor, ale když ten názor chce říct, má pro něj přece nějaký důvod, tím pádem by si za ním měla stát, i kdyby celý svět byl proti. Ano, může se člověk mýlit a pak je potřeba to uznat, ale o to se v tomto případě myslím nejdná. Ale milá/ý casino i všichni ostatní, co jim ležím v žaludku, buďte v klidu, já už vám nic psát nebudu, aby někdo neměl problém. ;) Názor je Názor! čau :P

Adela8

8. 3. 2014 01:02

Výborný recept!!! Perník je opravdu nadýchaný a moc dobrý :-) Dávám :yes:

HanzWayne

2. 3. 2014 11:11

Tak mi to neda a pernik vyzkousim... Ale spis by to chtelo trosku podrobnejsi postup a napsat i jak vyhrat troubu... A ne jen 5 radku nejakeho postupu, ktery vlastne ani nic nerekne... No uvidime co stoho vznikne... :-/

casino casino

25. 2. 2014 22:10

Milá zlatá, Pavka (neregistrovaný/á) či kdo z registrovaných se za tímto nickem ukrývá...
Pouzina: napsala to co napsala a za jejím nickem lze alespoň tušit bytost, která nese kůži na trh.
Ale podobných, malých jako vy, je tu hafo a patrně se s tím nedá nic dělat... :-(
Asi si sedíte na vedení, když jste nepochopila význam smajlíků které Pouzina: Pouzila :-)

Pavka

22. 2. 2014 16:20

Pouzina: my máme perník rádi, ale chápu, že každému nechutná, k tomu se vyjadřovat vůbec nechci. Nejhorší co si mohla udělat, je říct "áá pardón já se spletla, je luxusní", tím si se shodila před většinou lidí. Když máš názor, tak máš názor. Lidi co se urazej a začnou dělat tohle fakt nesnášim. Dámy se na tebe seběhly, to je pravda, neunesly kritiku jejich oblíbeného receptu. Ale ty si se zachovala 100000x hůř, na svoji kritiku si se zachovala takhle? Ubohý, to pak teda radši nevyjadržuj svoje názory nikde, jestli si za nima neumíš stát! Hnus tohle chování. Ale můj názor, a omlouvám se, jestli se urazíš, ale fakt to nejde číst!

Pouzina

20. 2. 2014 10:30

...ahaaa , už jsem to tu pochopila:-D tady se musí jenom chválit aby se to nikoho nedotklo... takže se všem dámám , co mají vybrané jazýčky velice omlouvám,perník je luxusní ,já se vlastně spletla...néé že není hodem mému jazýčku,ale on není hoden názvu..stačilo nazvat VOBYČEJNEJ PERNÍK ;-)

a ještě jedna věc... Bibinko, kdyby tady byla i možnost udělovat ne jenom kladné body,ale i záporné,bylo by vše jinak. Nepsala bych že mi nechutnat, prostě bych jen klikla na mínus jeden bod a bylo by vystaráno. Žádné dohady, žádné urážky, žádné sáho dlouhé romány pod bodováním.Ale ta možnost tu není, proto jsem své hodnocení vyjádřila takto:-)to jsem ovšem netušila, že se na pár písmenek seběhne takovej babinec se zdviženým prstem, co jsem si to vlastně dovolila...perník, který už doma nikdo nechtěl, nasypat slepicím..příště ho asi zamrazím na horší časy:yes:

GabrielaSarse

19. 2. 2014 21:30

:yes:skvělý peču už po několikátéé;-)všem moc chutná;-)

Irule Irule

19. 2. 2014 21:10

takže já se vyjádřím pouze k receptu:
tento perník jsem pekla a ne jednou a ne naposledy. Je skvělý:yes:. Takže ho mám uložený v oblíbených. A díky vám všem za připomenutí tohoto receptu :-)):-));-)

tejaja tejaja

19. 2. 2014 19:48

Prepáčte, viem, že niektorým sa môj komentár nepáčil ( plne to rešpektujem ), ale...každá minca má 2 strany. Máte pravdu, nie každému musí všetko chutiť, navrhne iné riešenie, iný prídavok jedla, napíše, ako to robí on...to považujem za konštruktívnu kritiku, ktorú prijímam. Ale keď som čítala "prostě není hoden pro můj jazýček" , tak ma jednoducho napadlo to, šo som napísala. A skutočne nie som toho názoru, že kto nepridal recept, nemá kritizovať. Len som chcela požiadať autorku uvedeného výroku, aby nám tu pridala nejaký svoj recept, hodný nielen jej, ale aj nášho jazýčka. ;-)

vybusna

19. 2. 2014 19:43

Coleta - :yes::yes:

Porada

19. 2. 2014 19:30

Coleta - :yes::yes:

Coleta

19. 2. 2014 17:42

Nechtěla jsem reagovat, ale musím. Podle mého názoru počet bodů není důkazem o kvalitě receptu. Pouzina recept vyzkoušela, ne jednou a pak hodnotila. Můžeme se přít zda informace o vyzkoušení receptu je pravdivá, když vlastně nevyfotila důkaz, že? :-D ale to už by byl případ pro lékařkou terapii. mne ale neskutečně udivuje, že něktří uživatelé tady mají tendenci "peskovat" ostatní co a jak mají dělat a jak mají s jídlem na své vynaložené peníze nakládat (nebo dámy, která z Vás financuje Pouzině domácnost?) Neříkám, že se má plývat, rozmařilost v jídle není hezká, ale je to asi tak, jako by jste někoho peskovali za to, že si koupí pravou svíčkovou na steak za 600,- Kč, dle někoho také plýtvání. Tady se to ještě zužitkovalo.

Co mne ale neskutečně zařáží je tA vAŠE ano, napíšu to, stupidní reakce na to, že když danému jídlo nechutná, neumí vařit, péct, má vkládat recepty ne jen hodnotit. Vy už jste opravdu neskonala zblblé. Pouzina kritiku vyjádřila slušně, jak jsem pročítala reakce, některým ( menšina) perník tay nechutnal, tak o co jde.

Na závěr reakce některých uživatelek mne už opravdu nepřekvapují, pouze prokazují jejich kvalitu.

Zařekla jsem se, že již tady to lhaní si do vlastní kapsy nebudu reagovat, ale opravdu tady cítím velkou nespravedlivost a myslím si, že by omluva byla na místě.

A propo na závěr, osobně mi tady některé uživatelky nesedí, netajím se s tím, vyzkouším i jejich recepty a hodnotím podle toho jak mi chutnají, pokud vím nikde není v pravidlech napsáno, že musím fotit a vkládat recepty, abych se mohla vyjádřit. nebo snad ano?

1 30 31 32 33 34 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq