Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (885×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pája

29. 2. 2012 09:26

Zdravím, už dlouho se chystám upéct váš proslavený perník. Konečně snad nastal ten pravý čas:-) Jen se chci ujistit. Mám koření perníkové namíchané zvlášť. Je v tom kupovaném p. k. už obsažen prášek do pečiva? Jeden pr.do.peč. tam máte napsaný ten tam dám v každém případě. Ale jestli to "tajemství";-)není v podstatě ve dvou dávkách..:-)

Bibinka Bibinka

28. 2. 2012 00:03

jarka skrobakova+ Zuzko, moc děkuji za pěkné komentáře, potěšilo mě i to že vám chutnalo:yes:¨
JARKO, tady si tykáme-jsme jedna rodina;-):-D

jarka skrobakova

27. 2. 2012 22:52

Bibinko, Váš perníček jsem upekla a je opravdu andělsky nadýchaný. Moc dobrý, posílám bodík, mám uloženo budu péct opakovaně:-O:-O:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Zuzka Zuzka

27. 2. 2012 11:38

Lepší perník jsem opravdu snad ještě nejedla. Nadýchaný, vysoký až moc, polevu jsem dala ze zakysané smetany a čokolády na vaření. Vynikající!!!!:yes::yes:

Bibinka Bibinka

26. 2. 2012 22:23

Ivana: Ivanko, děkuji, že jsi ho upekla;-) Jsem ráda, že chutnal:-)

Martinko, tobě také děkuji, mám radost:yes:

Ivana

26. 2. 2012 17:43

V jednoduchosti je krása. Právě jsme měli ke kafíčku:yes:
Dělala jsem z poloviční dávky na menší pekáček a snědli jsme ho skoro celý. Neměla jsem kakaový pudink, tak jsem dala vanilkový. Výsledek : lehoučký, vláčný, vůbec ne drobivý ani lepivý. Zkrátka akorát.:-)
Díky za recept

Ivcatkoo Ivcatkoo

26. 2. 2012 16:04

Zas tak andělsky bych ho neviděla ... asi jsem divná ...

Martina

26. 2. 2012 12:06

Ahoj, taky jsem perník pekla. Miluju perníky. A je fakt božský. Všem moc chutnal. Akorát se mi zdají ty dva prášky do pečiva moc. Nestačil by jenom kypřící prášek do perníku? Je hrozně vysoké. Musela jsem to nakonec ještě přikrýt alobalem,aby se mi nepřipálil, protože tam není uvedeno na kolik stupňů se to peče. Ale jinak opravdu famózní.:yes::-D

bellaTheBLACK

25. 2. 2012 09:28

Pekla jsem minulý týden, je výborný. A hlavně díky tomu, že je olejový, vydrží dlouho, což je pro mě důležité:-p

danielle72 danielle72

24. 2. 2012 17:34

Hanka: Přímo do těsta, je pak vláčnější a pikantnější. Já dávala i rybízový nebo meruňkový džem, když jsem neměla povidla.

Hanka

24. 2. 2012 12:21

chtěla jsem se zeptat zda ty povidla se dávají do toho perníku nebo je to napotření? díky :-)

Bibinka Bibinka

24. 2. 2012 11:31

V: použij jen pudinkový prášek-normálně ho tam vysypej a nic nevař;-)

V

24. 2. 2012 10:30

Ten pudink mám normálně udělat a přilit ho nebo jen přisypat prášek a puding nedělat? Děkuji za odpověď.

(KikcA)

21. 2. 2012 13:57

Opravdu moc dobrý včera jsem recept našla a hned večer upekla. Nemám ráda perníky, ale toto je opravdu dobré, vláčné a není tam toho koření moc, no at ty oříšky:-*. Děkuji za rychlou dobrou buchtu.:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

21. 2. 2012 12:35

kordy:tak to mě vážně těší a díky, že jsi ho upekla:yes:

1 53 54 55 56 57 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová, kokos, ořechy mleté

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq