Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanková pomazánka

Pohanka nemusí sloužit jen jako příloha, ale můžete z ní připravit i výbornou pomazánku na bázi tvarohu. S ředkvičkami a cibulkou, dochucená čerstvě prolisovaným česnekem, se výborně hodí na čerstvé bagetky i chléb.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 823 kJ /
1 392 kcal
Bílkoviny48,33 g
Tuky54,57 g
Vláknina28,20 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,16 g
Sacharidy163,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Naváženou pohanku dáme do cedníku, prolijeme vařící vodou, necháme okapat a dáme do hrnce s vroucí vodou vařit do měkka asi 15 minut. Na 1 díl pohanky použijeme 1,5 dílu vroucí vody. Krok 2: V míse vymícháme máslo s tvarohem, přidáme uvařenou a vychladlou pohanku, jemně nasekanou cibuli, utřené stroužky česneku a nastrouhané ředkvičky. Krok 3: Posypeme nasekanou petrželkou a osolíme dle chuti. Mažeme na čerstvé pečivo a dle fantazie dozdobíme.

Zveřejněno 2. 2. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Zdroj: mám vystřiženo z nějakého časopisu, název už neznám a napsala to Blanka Poláčková, jestli je autorkou mi ovšem není známo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6j6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohanková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6j6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

žiadna pohánka sa nevarí, len tá nelúpaná chce byť dlhšie "pod perinou" :-D:-D:-D

Je ale loupaná a neloupaná. Neloupaná se vaří - nebo ne????:-p

vyborny napad, ktery stoji za vyzkouseni :-D druhy bodik leti :-K

Gabika, pohánku zaleješ vriacou vodou asi 1 cm nad pohánu, zakryješ pokrievkou a zabalíš do periny alebo paplóna. Po 30 minútach vyber, premiešaj a je to.;-)

Tejajo, kolik vody se pak leje na pohanku?

Bibinko:-)dovolila jsem si přidat foto k této mňam pomazánce.Moje mamka furt hledá zdravou výživu a tak mi padl do očka tenhle recept a šla jsem do něj;-)Přidala jsem navíc 2 lžíce zakys.smetany,zelenou cibulku,červ.kapii a dělala jsem asi ze čtvrt dávky a i tak je toho plná mísa a myslím že jí budu jíst ještě v sobotu:-D:-Dale mě to neva,ona je totiž opravdu dobrá:yes:No a tak samozřejmě letí i boďka.

vybusna nie, klasická lúpaná pohánka, nie lámanka. Pohánku kupujem a varím roky, trošku ďalej na východ sa dokonca pirohy robia s opohankovou múkou, sú potom tmavé, ale dobré. Teraz kupujem pohánku, ktorá je tepelne lúpaná, takže nie je biela, ale hnedá, ostáva tam všetko, čo je pod plevou. A vždy ju sparím, zlejem vodu, nalejem novú vriacu vodu a šup do perín na 30 min. Tú klasicky lúpanú stačí na 20 min.

no mozno ide o pohanku v tom nespracovanom stave....a ta sa predsa musi varit. ak ide o pohankove krupky, tak to beriem...ta sa v cedniku len spari. nie je to z mojej hlavy, lebo tak sa mi vidi, ze ja som pohanku ani v zivote nevidela, ale prave vcera som to niekde citala...a neviem si spomenut kde, idem ten clanok hladat.

Presne tak, pohánka sa nevarí, ale robí tak, ako to píše Mila. Následok je taký ako píše kuchař. :-//

Varem se v pohance zničí to nejcenější - rutin.

Já teda okapanou, propláchnutou pohanku spařím jen vroucí vodou a strčím pod peřinu tak 20 min. dojít. Ale v dobrém hrnci, co udržuje teplo dlouhou dobu, stačí jen přiklopit poklicí. V hrnci okapanou rozhodně nevařím.:-D Blanka Poláčková asi nikdy nic takového nevařila.;-)

Tématické fráze:
pohanka lámanka recepty, pohanková lámanka, pohanková lámanka recepty, pohanka lámanka recept, pohankova sekana, sekaná s pohankou, krupky lámanka, pohanková lámanka recept, pohankové krupky, pohanková sekaná recept, pohanka lámanka, sekaná z pohanky, pohankovápomazánka, krupky lámanka recepty, recepty pohanka lámanka, recept pohanková lámanka, recept na pohankovou pomazánku, zdravá výživa-pomazánky, recept pohankova sekana, pohánaková pomázanka

Suroviny:
pohanka, tvaroh měkký, máslo, cibule, ředkvičky, česnek, sůl, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu