Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek

Vanilkou a citronem vonící piškotový beránek patří k tradičním symbolům Velikonoc. Bílkovou polevou beránek získá svou bílou barvu a s mašličkou kolem krku bude vypadat tak krásně, že vám ho děti nebudou chtít dovolit rozkrájet.

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min Bez doby chladnutí beránka

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, Bez doby chladnutí beránka)

3. 2. 2009 12:07

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie11 262 kJ / 2 692 kcal
Bílkoviny79,38 g
Tuky47,79 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 668 mg
Sůl1,39 g
Sacharidy482,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavlína

16. 4. 2017 18:51

Jitka: Trouba se má předehřát na 190 stupnů

Martina

26. 3. 2016 13:37

zizala: děkuji za brzkou odpověď. Právě jsem ho vyndala z trouby a fakt krásně naběhl a určitě bude i výborný. Jdu dělat ještě jednoho :-p

zizala zizala (moderátorka)

26. 3. 2016 11:38

Martina: U šlehaných piškotových těst není kypřící prášek potřeba, jen musí být dobře ušlehaný sníh dotuha ;-):yes:

Martina

26. 3. 2016 11:30

Dobrý den, tam se nedává žádný kypřící prášek?

Jitka

25. 3. 2016 19:54

Dobrý den, recept je určitě skvělý, akorát bych potřebovala vědět jak dlouho mám péct v ker. formě a na kolik stupňů. děkuji

Rebeka

23. 3. 2016 20:40

Dneska jsem zkusila a povedl se perfektne. Včetně vyklopeni z formy. Děkuji a dávám bod.:-K :yes:

Lenka

27. 3. 2015 10:17

Dneska jsem ho zkusila a těsto je fakt výborný:yes:,ale bohužel mi nešel vůbec z formy a rozpadl se mi;-(.Nemá někdo radu jak ho nejlépe vyklepnout z formy?Ani nepomohlo namočit utěrku a dát na formu.Děkuji.

Valentina1607

20. 4. 2014 11:03

TENTO RECEPT DĚLÁME JIŽ NĚKOLIK LET A JE VÝBORNÝ, DO TĚSTA OPRAVDU PATŘÍ 2 VEJCE + 4 ŽLOUTKY ;-):-8:-K

srettka

6. 4. 2012 11:29

Jaromír Matějek: autorka myslela vejce a samotné žloutky. Samotné žloutky nejsou přece vejce. Vejce je bílek a žloutek dohromady. V některých receptech se dává krom celých vajec právě i samotný žloutek.

Jaromír Matějek

6. 4. 2012 11:24

Myslím si, že recept není úplně dobře formulován. Prostě mi to není jasný. Co to znamená, že do "Do mísy dáme vejce, žloutky..."? Žloutky jsou přece vejce, ne? A mě to jednoduše mate. Prosím o odpověď. Díky:-//
JM

HankaP

2. 4. 2012 14:00

Dobrota, doporučuju taky zkusit recepty z receptyproblbce.blogspot.com/ recepty s nádechem Čínštiny :-))

meya.z

2. 4. 2010 07:22

Beránek vypadá krásně, akorát jak dlouho pečete??? Děkuji:yes:

Karolína

21. 2. 2009 14:29

Jeto nádhera!:-D:-)):-8:-p:-):yes:

AnnaC

3. 2. 2009 19:18

Také chválím a uděluji plusový bod:-))

Lubica

3. 2. 2009 13:42

Je moc krasny.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: beránek recept recept na beránka beránek poleva na beranka recept beránek jak dlouho péct beránka recepty na beránka jak ozdobit velikonočního beránka sněhová poleva na beránka jak ozdobit beránka recepty beránek beránek recepty jak dlouho péct velikonočního beránka poleva na velikonočního beránka recept na velikonocniho beranka polevy na beranka citronova poleva na beranka recepty na velikonocniho beranka velikonoční beránek s Majolkou® beránek poleva

Suroviny: vejce, šťáva citronová, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka polohrubá, kůra citronová, tuk, mouka hrubá, bílek, šťáva citronová, cukr moučkový, ořechy lískové, mandle

TopRecepty.cz

Beránek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31WQ