

Přírodní kotletka s liškami a řapíkatým celerem
Suroviny
- 4 vepřové kotlety
- 2 PL vepřového sádla
- 3 stroužky česneku
- sůl
- koření na vepřovou pečeni
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- lišky
- 1 bílá cibule
Postup přípravy receptu
Maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, okořeníme a necháme v chladu uležet můžeme klidně i přes noc.
Na pánvi si rozehřejeme 1 PL sádla, na které dáme rozmačkaný česnek, aby nám sádlo pěkně ovoněl.
Na takto připraveném sádla kotlety zprudka opečeme z obou stran. Pak oheň ztlumíme mírně podlijeme teplou vodou a dusíme do měkka.
V jiné pánvi si rozehřejeme druhou lžíci sádla, orestujeme si cibuli, přidáme lišky a necháme chvilku podusit.
Přidáme nakrájený řapíkatý celer, osolíme a ještě chvilku dusíme.
Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninou, kterou máme doma.
Poznámka
PL-polévková lžíce,
Ohodnoťte recept: Přírodní kotletka s liškami a řapíkatým celerem
-
děkuji všem za komentíky
-
Bez váhání bych ten recept vyzkoušela a chutnalo by nám
-
nádhera,
-
Haní pamatuju si, že když jsem sem chodila jen "načuhovat", spáchala jsem jeden z Tvých receptíku - myslím, že to byla vepřová pečeně na liškách a řapíkatém celeru a já to uvařila z hovězího - bylo to výborné
a tohle bude jistě též, proto bod
-
-
Hani, takové "flákotky"nám jedou a dala bych si hned jednu porcičku. Máš 6.boda
-
krása, Hani
-
-
Hani, to by nám chutnalo
-
Hančí na Tvé dobrůtce ze samých chutných potravin(a hlavně mě dostupných
)bych si moc pochutnala
-
Bezva a ten celer, dobré