Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 263 kJ / 4 604 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,51 g |
Tuky | 307,13 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 777 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 380,69 g |
Postup přípravy
Máslo rozpustíme na mírném ohni a vmícháme do rozmixované sušenkové drti a rukou promačkáme. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou směs. Prsty řádně uhladíme a dáme na 30 miut do lednice. Krok 2: Náplň:
Cukerný roztok: všechny suroviny svaříme na mírnějším ohni, dokud nezískají konzistenci řidčího medu. Odstavíme. Krok 3: Vejce rozšleháme se 3 lžícemi cukru do husté pěny, vmícháme zakysanou smetnu, cukerný roztok. Pokud by nám náhodou vznily hrudky, přecedíme směs přes síto. Pak opatrně vetřeme mascarpone. Krok 4: Přivedeme k varu 100 ml vody, odstavíme a přisypeme želatinu. Když se rozpustí, přidáme dalších 150 ml vody, rozmícháme a vlijeme do mascarponové směsi. Ochutnáme, podle potřeby můžeme přidat moučkový cukr. Směs bude hodně tekutá, neděste se :-) Vše nalijeme na sušenkový korpus, vršek zakryjeme folií a uložíme do lednice aspoň na 6 hodin, nejlépe přes noc. Krok 5: Ovocná omáčka:
Cukr s vodou přivedeme k varu. Pak přidáme obě balsamica, necháme znovu přejít varem a po 5 minutách, když směs zhoustne, opatrně vmícháme ostružiny. Ochutnáme, podle potřeby dosladíme nebo dokyselíme.
Zveřejněno 31. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KGPJ
Moje poznámka
Citronový koláč s ostružinovou balsamicovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KGPJ
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 19 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 30 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 15 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
citronový koláč,
kolac z ostružin,
ostružinový přeliv,
recepty z ostružin,
buchty s creme fresh,
citronovy kolac se smetanou,
buchta deluxe se zakysanou smetanou,
limetkový creme fresh recept,
citronový koláč z máslových sušenek,
ostružinová koláč,
citronový a limetkovy koláč,
citronovy moucnik recepty,
recepty s creme fresh,
cukerný roztok na buchtu,
ostrużinová buchta se zakysanou smetanou,
koláč s creme fresh,
tvarohový pudinkový koláč s ostružinovou polevou,
sladká štáva nebo cukerný roztok,
citronový máslový koláč,
ostružinová buchta s limetkou
Suroviny:
mascarpone,
smetana zakysaná,
vejce,
cukr,
želatina prášková,
voda,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
cukr,
voda,
sušenky čokoládové,
máslo,
ostružiny,
ocet balsamiko,
ocet balsamiko,
šťáva citronová,
voda
Komentáře (24)
Jen máte malou chybuli, píše se cheesecake
Děkuji za krásné komentáře
Vypadá to báječně