Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 843 kJ / 8 089 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,58 g |
Tuky | 422,26 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 2,27 g |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 3,26 g |
Sacharidy | 946,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Krok 2: Nakonec pozvolna vmícháme sníh.
Krok 3: Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Krok 4: Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky a pak upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Krok 5: Krém: Nad párou necháme rozpustit čokoládu a vyšleháme s cukrem a vejci. Do vychladlé čokoládové hmoty dáme změklé máslo a vyšleháme do hladkého krému. Přidávám i trošku rumové tresti, at to více voní.
Krok 6: Marcipán: Z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Zveřejněno 4. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPYW
Moje poznámka
Dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPYW
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 9 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 4 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 5 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 6 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 7 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 8 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 10 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 11 hodinami
Tématické fráze:
dort milena,
petra veihandová,
recept na dorty,
milena dort,
dort milena recept,
dort pro rybáře,
dortík z bílků,
výtvory k narozeninám,
slané výtvory k narozeninám,
veihandova petra,
120 dkg kolik g,
kolik je 120g dkg,
milena dorty,
dorty recept,
dorty petra růžičková,
recepty dorty,
240g je kolik dkg,
dort pro rybáře recept,
krem na dort z mileny,
milena recept
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
kakao,
voda,
tyčinka milena čokoládová,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
med,
olej,
rum,
voda,
esence mandlová
Komentáře (6)
Potrebovala som upiect tortu. Tvoje vytvory ma uchvatili, si neskutocne vytvarne nadana. Z mojej strany to bolo premiera, neviem, ci som si ako recept na korpus vybrala dobre Tvoj recept. Na 4 vajcia 250 g muky, 240 g cukru, 150 ml oleja, 100 ml vody, pr. do peciva...Cesto bolo hutne, ziadna lahkost, nadychanost, ako som ocakavala. Je mozne, že ja som spravila chybu...Preto by ma zaujimalo, ci Ty podla tohoto receptu mas pekne cesto.
Pozdravujem!
Magda