Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli džem

Delikátní záležitost, jakou je sladce pálivý džem z chilli a paprik, nemůžete při zpracování úrody ze zahrádky opomenout. Příprava není složitá a podle našeho propracovaného receptu ji určitě zvládne i začátečník.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 20 při zavaření

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 20 při zavaření )

21. 11. 2013 15:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

6 skleniček o objemu 250ml

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 898 kJ / 4 278 kcal
Bílkoviny4,95 g
Tuky0,90 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 060,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to pikantní pochoutka, výborná především k sýrům. Hodí se i k masu či k jednohubkám nebo sendvičům

Zdroj: Apetit z r.2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Miroslava

2. 8. 2015 15:29

yanull:v jakém poměru nakládáš feferonky do slivovice,prosím???

hosta hosta

10. 12. 2014 21:01

Nadja: nene, je to správně, po 15 dkg:-))

Nadja Nadja

10. 12. 2014 11:10

hosta: :-? 150 g silnostěnné papriky - to je asi polovina větší papriky, že? :-? Také se mi to zdá málo na množství chilli, spíše bych řekla, že by to chtělo 1.500 g paprik. I to výsledné množství 1,5 litru půlce papriky moc neodpovídá. Ale možná se pletu.

sedlakantonin

16. 3. 2014 12:12

Určitě udělám,máme to všichni rádi.Díky za recept.:yes::yes::-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 11. 2013 20:09

To musí být mňamina:-p:yes:Já to nesmím,ale zlatoušek by si jen chrochtal;-)Jituško a to aranžmá je také super:-*:-K

hosta hosta

24. 11. 2013 19:57

vs262: Díky za vyzkoušení:-K Já používala červené papriky silnostěnné, ne kapie, nevím, jaký jsi dala ocet, já dala podle receptu jablečný, je oproti kvasnému, který má 8% jen pětiprocentní. Máš pravdu, síla to je, ale sympatická:-D

vs262

24. 11. 2013 19:15

Tak se s vámi děvčata podělím o svůj recept a zkušenost. Udělat ostrý džem z paprik by mě nenapadlo ani ve snu. Když jsem si tento recept přečetla, byla jsem nadšená. Kapií jsme před mrazama sklidili 3 bedny a postupně je konzumujem. Když jsem si ale přichystala to množství podle receptu (150g je 1 ks kapie), zato čili papriček se mi zdálo hrozně moc! Začala jsem improvizovat. Asi 600g paprik jsem nahrubo pomlela a přidávala čili papričky, až pokud to bylo únosné a dalo se to ještě jíst (asi 100g). Želírovací cukr jsem nikde nesehnala, tak jsem použila krystal a přidala k němu 1ks želírfixu 1:1. Vše jsem dala vařit, podobně jako marmeládu. Taky se mi zdálo 6dl octa moc, že to bude kyselé. Tak jsem taky přidávala ocet postupně, skončila jsem jen na 2dl. Je to ostré ažaž a příjemně sladkokyselé. Díky za nápad. :yes:

hosta hosta

24. 11. 2013 09:54

Miroslava: myslím, že ne, berte v úvahu ten jablečný ocet:-)

Miroslava

24. 11. 2013 08:09

:-Srecept se mi jeví super-ale není na celkovou váhu 30 dkg paprik kilo cukru moc??:-?:-?redkova.m@seznam.cz

yanull yanull

22. 11. 2013 12:25

Feferonky mám naložené ve slivovici, jako prevenci na cévy a žíly, ale toto zpracování se mi velmi líbí :-p:-K +12. bodík:yes:

hanes24

22. 11. 2013 09:04

Paráda:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:Paráda:yes::yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 11. 2013 19:28

Jitko, tak to musí být něco suprového!!:-O:yes:

hosta hosta

21. 11. 2013 18:59

1974andrea: no, silný, ale jak je to v tom sladkokyselý, tak je to dobrý:-))

1974andrea 1974andrea

21. 11. 2013 18:57

hosta:A jaký to má grády? :-D

hosta hosta

21. 11. 2013 18:46

1974andrea: listovala jsem a uklízela staré Apetity, tak mi to padlo do oka. Feferonky myslím koupíš v Kauflandu, já je mám odtud. Zvaž ty, co máš, třeba to dá - horší je v tomto odobí se želírovacím cukrem, ve většině obchodů mají "po sezoně", já měla starou zásobu:-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zpracovaní feferónek chilli marmeláda recept zpracování chilli papriček jak zpracovat chilli papričky marmeláda z feferonek zpracování čili papriček chilli papričky zpracování čili džem džem z chilli papriček jak zpracovat feferonky chilli marmeláda recepty chilli marmelády recepty čili marmeláda jahodová marmeláda s chilli feferonka zpracování jak zpracovat čili papričky zpracovani cili papricky jahodová marmeláda s chilli recept feferonky zpracování chilli jam

Suroviny: chilli paprika čerstvá, paprika čerstvá červená, cukr želírovací, ocet jablečný, sůl

TopRecepty.cz

Chilli džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nX57