Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 202 kJ / 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,37 g |
Tuky | 42,92 g |
Vláknina | 23,12 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 75,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahňacie žľazy rozrežeme tak, aby polovice držali spolu, na tzv. motýlika ( viď obr. ). Posypeme čerstvo namletým korením, pokvapkáme worcestrom a posolíme. Necháme v chlade postáť cca 2 hodiny.
Krok 2: Každú žľazu naplníme zloženým plátkom syra, opäť spojíme do celku, obalíme v slanine a uložíme na pekáč. Obložíme na kúsky narezanou cibuľou, na kolieska narezaným pórom a podlejeme trochou vody. Zakryjeme alobalom a v rúre pečieme pri 200°C 10 minút.
Krok 3: Zemiaky ošúpeme a celé uvaríme v osolenej vode po polomäkka ( v kuchte 5 min ). Potom ich rozrežeme po dĺžke na polovice a v oboch vyrežeme jamku. Do jamky vložíme kocku slaniny a zemiaky spojíme.
Krok 4: Takto upravené zemiaky poukladáme okolo žliaz. Pokvapkáme olejom a posypeme grilovacím korením. Prelisujeme cesnak a pridáme ho do výpeku. Ak treba, prilejeme trocha vriacej vody ( nie veľa, tekutiny nemá byť veľa ).
Krok 5: Pekáč vložíme späť do rúry, prepneme na gril a grilujeme cca 10-15 minut. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Zveřejněno 24. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r50p
Moje poznámka
Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r50p
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 1 hodinou
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 2 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 1 hodinou
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 1 hodinou
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 11 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 12 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 14 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 14 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 15 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí žlázy,
jehněčí koule,
jehneci zlazy recept,
jehneci zlazy recepty,
jehněčí žlázy,
jehneci zlazy gril,
skopove zlazy,
jehněčí koule recept,
recept jehněčí žlázy,
žlázy jehněčí,
recept na býčie žlazi,
jahněčí kýta,
recept na řízky z býčích žlází,
jehne koule recepty,
postup pripravy jehnecich zlaz,
mohu kuchyňsky zpracovat jehněčí žlázy?,
bejci zlazi,
jahneci peceny krk,
recept býčí žlázy v celku,
jehněčí žlázi
Suroviny:
jehněčí žláza,
sýr tvrdý,
slanina,
cibule,
česnek,
pórek,
koření,
sůl,
omáčka worcesterová,
brambory,
slanina uzená,
koření grilovací,
olej olivový
Komentáře (9)
hanes24: Pravdaže môžeš tak upraviť aj býčie, tým, že sú väčšie, sa ti to bude aj lepšie plniť syrom, nebude to tak utekať