Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 202 kJ / 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,37 g |
Tuky | 42,92 g |
Vláknina | 23,12 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 75,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahňacie žľazy rozrežeme tak, aby polovice držali spolu, na tzv. motýlika ( viď obr. ). Posypeme čerstvo namletým korením, pokvapkáme worcestrom a posolíme. Necháme v chlade postáť cca 2 hodiny.
Krok 2: Každú žľazu naplníme zloženým plátkom syra, opäť spojíme do celku, obalíme v slanine a uložíme na pekáč. Obložíme na kúsky narezanou cibuľou, na kolieska narezaným pórom a podlejeme trochou vody. Zakryjeme alobalom a v rúre pečieme pri 200°C 10 minút.
Krok 3: Zemiaky ošúpeme a celé uvaríme v osolenej vode po polomäkka ( v kuchte 5 min ). Potom ich rozrežeme po dĺžke na polovice a v oboch vyrežeme jamku. Do jamky vložíme kocku slaniny a zemiaky spojíme.
Krok 4: Takto upravené zemiaky poukladáme okolo žliaz. Pokvapkáme olejom a posypeme grilovacím korením. Prelisujeme cesnak a pridáme ho do výpeku. Ak treba, prilejeme trocha vriacej vody ( nie veľa, tekutiny nemá byť veľa ).
Krok 5: Pekáč vložíme späť do rúry, prepneme na gril a grilujeme cca 10-15 minut. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Zveřejněno 24. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r50p
Moje poznámka
Jehněčí žlázy a brambory s tajemstvím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r50p
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 18 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát s cottage
SenBri před 50 minutami
Roládky na špejli
anicka1 před 1 hodinou
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 2 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 2 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 6 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 13 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 14 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 15 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 15 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 16 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí žlázy,
jehněčí koule,
jehneci zlazy recept,
jehneci zlazy recepty,
jehněčí žlázy,
jehneci zlazy gril,
skopove zlazy,
jehněčí koule recept,
recept jehněčí žlázy,
žlázy jehněčí,
recept na býčie žlazi,
jahněčí kýta,
recept na řízky z býčích žlází,
jehne koule recepty,
postup pripravy jehnecich zlaz,
mohu kuchyňsky zpracovat jehněčí žlázy?,
bejci zlazi,
jahneci peceny krk,
recept býčí žlázy v celku,
jehněčí žlázi
Suroviny:
jehněčí žláza,
sýr tvrdý,
slanina,
cibule,
česnek,
pórek,
koření,
sůl,
omáčka worcesterová,
brambory,
slanina uzená,
koření grilovací,
olej olivový
Komentáře (9)
hanes24: Pravdaže môžeš tak upraviť aj býčie, tým, že sú väčšie, sa ti to bude aj lepšie plniť syrom, nebude to tak utekať