Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovníky (perníky, perníčky)

Výborné perníčky budou vaší odměnou za práci s přípravou tradičního cukroví popsaného dopodrobna v postupu receptu. Polevy umíchejte přesně podle receptury, budou luxusně vypadat i držet na těstu. Ozdobte roztomilé tvary a pak už jen mlsejte.

Hodnocení receptu je 5,0 (72×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chlazení a zdobení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chlazení a zdobení)

6. 2. 2009 21:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie25 198 kJ / 6 022 kcal
Bílkoviny140,79 g
Tuky119,74 g
Vláknina40,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 547 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy1 075,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Cukor na hustú polevu preosejeme niekoľkokrát na hustom site. Nesmú v ňom zostať krištáliky cukru, pretože tie upchávajú otvor kornútka.

Zemiaková škrobová múčka (Solamyl), nie maizena! pretože maizena nie je biela a zafarbí polevu.

Viacej fotiek najdete na http://www.hobby-origin.net/index.aspx

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ercicka ercicka

15. 12. 2016 10:35

johanka: Ahoj, nie je dobry preklad zo slovenciny do cestiny, spravne to ma byt takto:
Na 1ml bielka 3,5g preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy a 1 čl. zemiakovej škrobovej múčky*. To znamená, že na jedno bileko cca. 40ml spotrebujeme asi 140g cukru. Ostatné suroviny sú na jedno bielko. Polevu miešane ručne, alebo kuchynským robotom, ktorý má program miešania. Poleva sa nesmie šľahať! Miešame asi 20minút. Poleva má mať konzistenciu asi ako rozpustená čokoláda, ak by bola hustá, môžeme ju zriediť pridaním citrónovej šťavy.
to ze ostatne suroviny su na jedno bielko znamena, ze skrobovu mucku a citron nemusis merat, ani vazit.

Mam take skusenosti s polevou, ze ked ju slahas na vysokych otackach, tak ju mas sice vyslahanu rychlo, ale je velmi krehka a zacne odpadavat z medovnika. ak by som nemala robot, ktory miesa pomaly, radsej by som polevu robila rucne.
Pekny den :)

johanka

15. 12. 2016 05:09

Co se mysli "Ostatní suroviny jsou na jeden bílek"? Jake ostatni suroviny?
Proc se poleva nesmi slehat? Spousta receptu rika, ze se slehat ma.

ercicka ercicka

13. 10. 2015 19:48

Henrieta: Dobry vecer, skusala som aj marcipan zo suseneho mlieka. Pouzitie je rovnake ako pri klasickom marcipane alebo pri modelovacej hmote (fotky hore). Bud to prilepis bielkovou polevou, alebo ak chces, tak plochetvary sa daju prilepit aj cistou vodov. To sa natrie tvrar z marcipanu iba vlhkym stetcom (nesmie tam byt vela vody, ani tolko ze bude kvapkat zo stetca) a potom sa polozi na medovnik.

Texty pisem rucne, najprv si natrenujem na papier, hlavne co sa velkosti a dlzky slov tyka, aby som vedela kde mam zacat pisat.

Henrieta

13. 10. 2015 13:23

Akurát chcem skúsiť nejaké aj ja, na narodeniny môjho dedka... chcela by som sa ale spýtať, či ste nerobili kvietky listočky a podobne z tzv marcipánu čo sa robí zo sušeného mlieka. Také kvietky by som chcela spraviť a nejako to tam prilepiť. dúfam že sa mi to podarí...ale neviem zatiaľ ako... :-/
Inak tie perníčky ericicka sú prekrásne, dúfam že aj mne sa podaria aspon z pätiny také krásne :) a ešte otázka, ak píšete používate šablonu nejakú alebo to už ide od ruky? ďakujem za odpoveď :)

ercicka ercicka

9. 10. 2015 16:32

Alena Kocábková:

Dobry den, ak nie su urcene na jedenie, tak staci margarin, ak su na jedenie, tak maslo

pekny den :-K
erika

Alena Kocábková

8. 10. 2015 15:47

Dobrý den, prosím, jaký tuk používáte na perníčky? Vypadají nádherně.

kiki

17. 9. 2013 00:15

Nadherna prace! Obdivuji vas!:yes::yes::yes::yes::yes:

purple

11. 1. 2012 20:44

Márfy:ANo taky bych ráda věděla jak se dělá ta bílá vrstva, je to moc pěkné. :)

Márfy

16. 12. 2011 17:49

Zdravím, ráda bych se zeptala jak mam to mam tak krasně polit, nebo vytvořit ten bilý podklad ?? Je nějaké video ??
Díky, je mistrovské dílo :-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

16. 11. 2011 10:59

prcek:zkus to vytvořit!!!!;-)A nebo udělej ještě hezčí;-)ať se pokocháme zase my ;-)

spagetka spagetka

16. 11. 2011 10:52

prcek: v čem je hrůza? že to neumíš? Z toho si nic nedělej, hlavně se kochej....

prcek

16. 11. 2011 10:50

Hrůůůůza XD:-((:-((

BILKOVAI BILKOVAI

15. 11. 2011 20:19

Jak může někdo vytvořit něco tak nádherného?:-O:-O:-ONepochopím, obdivuji, boduji:-K:yes:;-)

Miki

15. 11. 2011 15:37

Nic krásnějšího jsem neviděla.:-O

Mladkova Zuzana Mladkova Zuzana

7. 10. 2011 10:55

krása!!! Tohle bych určitě nesvedla! Tohle umí jen šikovné ručičky!!:yes:

1 2 3 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept medovník recept perníčky perník recept perníkový adventní věnec adventní věnec z perníku perniky vánoční perníky recept medovníky medovnik perníčky medovníčky perníčky a medovníčky chaloupka z perníku adventní věnce z perníku recept na perničky recept na medovník perníky fotogalerie perniky recept medovníky recept vánoční cukroví recepty s fotkou

Suroviny: mouka hladká, med, cukr moučkový, kakao, soda jedlá, koření medovníkové, tuk, káva černá, vejce, vejce, voda, bílek, cukr, šťáva citronová, moučka škrobová

TopRecepty.cz

Medovníky (perníky, perníčky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yNR