Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 302 kJ / 311 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,54 g |
| Tuky | 0,33 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 74,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubší pánve jsem si dala víno, cukr, skořici a hřebíčky a dala to vařit. Než to začalo bublat, tak jsem to místy promíchala, aby se spojilo víno a cukr, oloupala jsem si, rozpůlila a vykrojila jadřinec.
Krok 2: Jakmile víno začalo bublat, dala jsem do něj hrušky, jejich vrch jsem pokapala šťávou z citronu a přikryla pánev poklicí. Nechala jsem je vařit asi 25 minut s tím, že někdy v poločase jsem je obrátila. Asi po 20 minutách jsem poklici sundala a ještě s hruškama jsem již nechala redukovat víno. Hrušky jsem pak vytáhla, dala je na 5 minut bokem do tepla, aby se omáčka zredukovala skoro až na sirup. Možná to může zabrat až tak 10 minut. Nezapomínáme průběžné promíchávat.
Krok 3: Hrušky jsem poté nakrájela na plátky, ty jsem rozložila na talíř, přelila omáčkou a dozdobila slabší polévkovou lžící kysané smetany, kterou jsem lehce posypala skořicovým cukrem.
Zveřejněno 29. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Draculovy hrušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wY6
Moje poznámka
Draculovy hrušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wY6
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 22 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 23 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 23 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová kolečka
zonoro před 11 minutami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 2 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 3 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 4 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 4 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 5 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty podle hrušky,
co s hruškama,
hruška a jeho recepty,
hruška tepla,
zapečené hrušky v sirupu,
rybizák recept,
nova hruskovo recepy,
nove recepty hrušky,
nova recepty od hrusky,
nova.cz recepty hruška,
recepty od hrušky
Suroviny:
hruška,
víno,
cukr vanilkový,
skořice celá,
koření hřebíček,
šťáva citronová,
cukr skořice
Komentáře (6)
Veronika.Hrozna: Bram Stoker je mrtev už dost dlouho na to, aby mi toto malé zneužití jména jeho postavy odpustil, a to nejen podle českých zákonů, ale i podle těch britských
(hodnej dracula, z krve přešel na rybízák, to by mě zajímalo, jak bude vypadat nová opereta