Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 302 kJ / 311 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,54 g |
| Tuky | 0,33 g |
| Vláknina | 3,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 74,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hlubší pánve jsem si dala víno, cukr, skořici a hřebíčky a dala to vařit. Než to začalo bublat, tak jsem to místy promíchala, aby se spojilo víno a cukr, oloupala jsem si, rozpůlila a vykrojila jadřinec.
Krok 2: Jakmile víno začalo bublat, dala jsem do něj hrušky, jejich vrch jsem pokapala šťávou z citronu a přikryla pánev poklicí. Nechala jsem je vařit asi 25 minut s tím, že někdy v poločase jsem je obrátila. Asi po 20 minutách jsem poklici sundala a ještě s hruškama jsem již nechala redukovat víno. Hrušky jsem pak vytáhla, dala je na 5 minut bokem do tepla, aby se omáčka zredukovala skoro až na sirup. Možná to může zabrat až tak 10 minut. Nezapomínáme průběžné promíchávat.
Krok 3: Hrušky jsem poté nakrájela na plátky, ty jsem rozložila na talíř, přelila omáčkou a dozdobila slabší polévkovou lžící kysané smetany, kterou jsem lehce posypala skořicovým cukrem.
Zveřejněno 29. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Draculovy hrušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wY6
Moje poznámka
Draculovy hrušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wY6
Nejnovější recepty
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 2 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 3 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
Vanous_09 před 27 minutami
Jablečný linecký koláč
1anoli1 před 36 minutami
Špenátové palačinky
ntmin16 před 2 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
spinner před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
PetrM před 3 hodinami
Salát s jahodami a balsamicem
Dasaja před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky
Dasaja před 3 hodinami
Mraky podle mojí maminky
SimonkaMona před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
Zemoska před 3 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
lunav1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty podle hrušky,
co s hruškama,
hruška a jeho recepty,
hruška tepla,
zapečené hrušky v sirupu,
rybizák recept,
nova hruskovo recepy,
nove recepty hrušky,
nova recepty od hrusky,
nova.cz recepty hruška,
recepty od hrušky
Suroviny:
hruška,
víno,
cukr vanilkový,
skořice celá,
koření hřebíček,
šťáva citronová,
cukr skořice
Komentáře (6)
Veronika.Hrozna: Bram Stoker je mrtev už dost dlouho na to, aby mi toto malé zneužití jména jeho postavy odpustil, a to nejen podle českých zákonů, ale i podle těch britských
(hodnej dracula, z krve přešel na rybízák, to by mě zajímalo, jak bude vypadat nová opereta