Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levný chléb od Ládi Hrušky

Pečení vlastního domácího chleba nabývá na popularitě a my vám ukážeme, že to jde levně a jednoduše. Recept podle Ládi Hrušky není náročný a jeden chutný voňavý bochník vás vyjde na 12Kč.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí)

15. 1. 2014 13:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 394 kJ / 2 723 kcal
Bílkoviny87,00 g
Tuky15,13 g
Vláknina23,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy548,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že tady máme hodně podobný chléb bez hnětení. Nenašla jsem však tento chléb, který nás stojí cca 12 kč.

Zdroj http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/lada-hrusk...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

21. 1. 2014 12:19

casino: vždy péci dle své trouby!!! Já to péci na 225°C, vyrobím velmi kvalitní černé uhlí ;-);-);-). Chleba peču při 180°C as má krásnou barvu :yes::yes::yes:

casino casino

21. 1. 2014 11:06

best:
No, jestli příčina není v množství přidané vody...
Zkuste příště (bude-li jaké "příště) dodržet postup, nebo vody dát 500ml/600g mouky - pokud tedy máte váhu:-))
Teď koukám na teplotu 200°C uvedenou v rcp...
Nevím...
Já vkládám tšsto do trouby (i hrnce) rozpálené na 250°C, hned snížím na 225°C, Po 1/2 hodině sundám poklici a dopékám 15 až 20´na "barvu".

best

21. 1. 2014 10:17

Chleba je dobrý ale po 40minutách pod poklicí byl spíš dušený než pečený.Takže jsem ho pekla asi hodinu a čtvrt.Také vody se musí dát víc podle mouky jak moc pije,aby těsto bylo řidčí.;-)

pavlinka353

21. 1. 2014 09:43

Musím říct, že předčil mé očekávání. Těsto bylo opravdu řídké a přesto se povedl.:-O

magdalenka magdalenka

20. 1. 2014 19:33

Bobán: cesto kysne 12-18hodín, za tú dobu vykysne, môžeš sa spoľahnúť. Pokiaľ nemáš droždie staré, teda po záruke. Po vykysnutí je riedke, kašovité, po upečení skvelé, pórovité.

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 1. 2014 19:26

Veronika.Hrozna: Tobě se nepovedl Verčo??:-O

casino casino

20. 1. 2014 15:49

hosta:
Tak nevím, kde je pes zakopán...
Když dám na 400g hladké pšeničné+200g hl. žitné 475ml vody, tak mám těsto, že v něm vařečka stojí ztopořená i bez opory:-))
Dodal bych i foto, ale asi to nemá smysl...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 1. 2014 15:41

Bobán: Jak ste mě potěšil! Já jsem myslela ,že větší chlebové nemehlo ,jako já už není na celém světě !Neexistuuje a není ani na okolitých oběžnicích . Viz.diskuze níže!To myslím upřímně a hrozně se z toho těším.:-D

casino casino

20. 1. 2014 15:38

Bobán:
Jeden z nás dělá něco blbě...:-((
Nesnáším hrnkové recepty, ale naschvál jsem mouku prohnal přes dutou míru (můj hrnek=300ml)a vyšlo mi 200g mouky/hrnek (neosáté)
Na 600g tedy 450ml vody
Já dávám na 600g mouky 475ml vody a rozhodně to není řídké těsto

hosta hosta

20. 1. 2014 15:22

Bobán: Jáák nevykyne? To si jen myslíte nebo jste to zkoušel? Jakto, že nám všem vykynulo? Možná by to mohlo být tím, že není kvalitní nebo delší dobu načaté a otevřené droždí. JE to kašovité, než se shrne do horkého pekáče je nutno zas moukou trochu posypat. Ale proč si myslíte, že tolik lidí přidalo fotky hezkého chleba? Pokud by používali množství surovin jiné, jistě by to napsali.

Bobán

20. 1. 2014 15:13

:no: Pokud jste to dělali podle receptu, tak nechápu jak se vám mohl podařit. 1. 1,5 hrnku vody je moc. Je s toho spíš kaše než těsto. 2. 1/2 lžičky sušeného droždí je zase málo. Těsto nevykyne. Chce to alespoň 2 lžičky.;-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 1. 2014 11:11

Hanicka: Díky, další super vychytávka. Já dala posledně 2 hrnky celozrnné a 1 hladké a smaženou cibulku.;-)

Hanicka

20. 1. 2014 10:47

Pecu podobny, jedn davam 3 hrnicky hl. mouky a 1 hrnicek spaldove mouky, necelou 1 cl octa, 1 cl kminu, skoro 2 hrnicky vlahe vody, 1 cl soli, 1 cl suseneho drozdi...zamicham a nechavam pres noc kynout...rano jen sterkou v mise lehce prekladam, dam do studene a olejem vymazane simax misy,priklopim druhym dilem misy ( lze zakryt i alobalem) soupnu do trouby, rozhulim ji na 230...a 30 minut pecu, pak odkryju "dekl" a jeste necham 15 minut peci kvuli kurcicce ...po upeceni jde nadherne vysunout z misy...dam na mrizku...a je to...je fantastickej
lze peci i jen z hl. mouky :-/ ( ale je mene zdravy ), lze pridavat do testa ruzna seminka ( slunecnice, dyne, lnene seminko), sekane orechy, primichat i brusinky... :-p

zdenča

18. 1. 2014 20:16

rudla:no právě Rudlo chce to přemýšlet když jedna a půl hrnku přece nemusím řezat hrnek pouze ho vysypu a dám tam další mouku ovšem půl hrníčka jasnýýýýýý:-O

Petra Ku. Petra Ku.

18. 1. 2014 12:09

rudla: :-)) dobrý

1 5 6 7 8 9 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: láda hruška recepty tn.cz recepty láďa hruška recepty ládi hrušky tn.cz recept na chleba láďa hruška tn.cz domácí chléb od hrušky tn.cz recepty chleba za 12 kč lada hruska domácí chleba ládi hrušky nova recepty ládi hrušky tn.cz levné recepty domácí chleba tn.cz levné recepty domácí chleba chleba podle ládi hrušky láďa hruška chleba tn.cz pivní rohlíky ládi hrušky tn cz hruška recepty domaci chleb podle ladi hrusky tn.cz zprávy recept na pečení chleba od hrušky recepty ladi hrusky chleba chleba ládi hrušky tv nova tn cz recepty ládi hrušky

Suroviny: mouka hladká, voda, droždí sušené, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Levný chléb od Ládi Hrušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5wL