Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makronky

Maličké makronky patří v posledních letech k nejoblíbenějším moučníkům. Jsou lesklé, pestrobarevné a lehounké jako vánek. Jejich příprava sice není úplně jednoduchá, podle spolehlivého receptu je však s trochou šikovnosti zvládne každý.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby schnutí před pečením a dosušení v troubě

160 min (150 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby schnutí před pečením a dosušení v troubě)

5. 2. 2014 01:27

Suroviny pro 32 kusů

32 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 158 kJ / 1 711 kcal
Bílkoviny31,00 g
Tuky57,10 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy262,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zatím jsem vedle mandlí úspěšně odzkoušel vlašské ořechy, lískové ořechy, loupanou slunečnici, nesolené arašídy, mák (50 % místo mandlí), kokos (50 % místo mandlí).

Podobných receptů najdete na webu celou řadu. Vaječné bílky jsou uváděny v kusech, já akorát odzkoušel a přepočítal suroviny na 100 g bílků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

5. 1. 2016 20:17

casino: Prosím, když chci místo barviva použít práškové kakao, přidám ho kam? A hmotnost ostatních ingrediencí zůstává nezměněna? Děkuji :-K

magdalenka magdalenka

5. 1. 2016 12:44

casino: Čítala som v uplynulých dňoch článok (v časopise "Týždeň") o dezertoch, servírovaní a la russe. A že svetoví šéfkuchári sa zas nechávajú inšpirovať stredovekom a začínajú experimentovať s miešaním mäsových prísad do sladkostí. A práve makronky s husacou pečeňou sú najznámejšie. Pre mňa dosť netradičné, priznám sa.

casino casino

4. 1. 2016 21:57

magdalenka:
Neznám, ale zajímá mě to. Nedaří se mi to najít. Můžete vložit odkaz, prosím (nebo i SZ)?
Před svátky jsem zkoušel Creme brulee au foie gras, tak proč by nemohly být OK i makronky s játry, že?:-) Tipuju to na krátce blanšírovaná játra + portské, šlehačka a asi i mandle...
...
Níže se zmiňuji o makronkách z ořechů.
Dnes jsem zkoušel místo mandlové mouky dát mák...
No, vypadají jako nekronky:-D jíst se to dá, ale příště ho dám do těsta míň:-/

Edit:
magdalenka: tak už jsem cosi našel:-K
http://www.luxeat.com/blog/macarons_au_foi/

magdalenka magdalenka

4. 1. 2016 10:37

Počuli ste o makronkách s husacou pečeňou?(Pierre Hermé)

casino casino

18. 12. 2015 01:34

Dnes jsem pekl místo z mandlí, tak z ořechů...
Sice je to za poloviční cenu, ale zato 2x lepčččí...:-D

aazaba:
Krémů je hafo.
Něco jsem doplnil do rcp, ale nejlepší je zadat do vyhledavače "makronky náplň" a pak už jen vybírat, slintat;-) a zkoušet...
Já už dělám takřka výhradně z ochuceného MASCARPONE: je to pohodlné, rychlé, spolehlivé a především chutné:yes: Můžete zkusit i Tradiční pomazánkové, ale kdo makronky zná, tak mu asi bude vadit mírná nakyslost krému...
https://search.yahoo.com/yhs/search?hspart=avg&hsi...

aazaba

23. 3. 2015 12:04

Dobrý den, zaujal mě Váš recept na makronky, ale ještě bych chtěla vědět jakým krémem plníte. Děkuji za odpověď.

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 12. 2014 00:07

:yes:vypadají úžasně. Makronky jsou záhadné jednou se povedou a dvakrát ne. Já je měla poprvé krásné, pak se 2x nepovedly, pak krásné a dnes jsou na plechu některé krásné a některé ne. Vůbec netuším proč. :-)

cathleen cathleen (moderátorka)

23. 9. 2014 10:08

Makronky jsou úžasně dobré (a ty tvoje vypadají nádherně). Na jejich výrobu si asi nikdy netroufnu, ale ochutnala jsem přesně tyhle http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2014/03/makronky... od autorky webu - Kamila tam má několik druhů zajímavých náplní, pokud by se chtěl někdo inspirovat ;-)

Jackie79

23. 9. 2014 07:00

Páni :-O , jedna jak druhá:yes::-p
Mě se podobné "pečivo" nikdy nepodaří, vždycky mi nakonec lepí, asi máme doma moc vlhko ;-)

casino casino

22. 9. 2014 21:45

Tak to se mi ještě nestalo! Ale fffšechno je někdy poprvé:-D
Obvykle makronky před pečením zasychají asi 45 minut.
Občas to trvá déle, už jsem musel čekat 4 hodiny.
Dnes to trvalo 7 (sedm) hodin!!!:-((
No jo, no, ono opravdu platí: Když prší, tak neděláme makronky:-))

jarda Kadic jarda Kadic

27. 7. 2014 20:35

Jenny: Cukr mletý = cukr moučka;-)

Jenny

27. 7. 2014 18:08

prosím,cukr písek a cukr mletý-to není jedno a to samé:-? já vždycky měla za to,že ano...:-K

Navir Navir

12. 2. 2014 20:49

No, tak to vypadá víc než suprově :yes:

casino casino

12. 2. 2014 20:40

Vyrazil jsem do LIDL pro mascarpone. Už nebyl...
Co ale bylo, tak mandlová mouka za pouhé 200,-/kg:yes: Datum spotřeby květen 2014
Pokud někdo uvažuje např. o přípravě pravého marcipánu, tak tomu se případná koupě mandlové mouky vyplatí:yes:
http://www.labuznik.cz/recept/marcipan/

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na nejlepší makronky nejlepší makronky recept jak se dělají makronky jak upéct makronky mandlová mouka lidl video recept na makronky makaronky macronky krém do makronek krém na makronky makaronky recept makronky recept na náplň mandlová mouka na makronky orechove makronky jak udělat makronky makronky recept video mandlové makronky macronky recept magronky makronky bez mandlí

Suroviny: bílek, cukr krupice, mandle loupané, cukr moučkový, potravinářské barvivo, mascarpone, krém pařížský, krém máslový, máslo, krém čokoládový

TopRecepty.cz

Makronky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PlVA