Guláš z divočáka
Ke zvěřině neodmyslitelně patří "divoké" koření jako je bobkový list, jalovec a nové koření. Dodá to tu správnou lesní vůni i chuť. Do omáčky přidáme také pivo a rajčatový protlak. Jakmile se maso rozpadá, servírujeme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 572 kJ / 854 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,76 g |
Tuky | 25,36 g |
Vláknina | 14,92 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 345 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 36,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na kostky.
Krok 2: V tlakovém hrnci rozehřejeme olej s kouskem másla. Přidáme cibuli a osmahneme.
Krok 3: Do hrnce přidáme plátky česneku. Až bude cibulka dohněda, přidáme maso, všechno koření a bylinky.
Krok 4: Když se maso zatáhne a rozvoní, přidáme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme malinko prosmažit. Přilijeme pivo, chvilku povaříme a trošku zredukujeme.
Krok 5: Poté zalijeme vývarem a vaříme 25-30 minut v tlakovém hrnci, v klasickém hrnci cca 1,5 hodiny. Záleží na velikosti kousků masa.
Krok 6: Nakonec zahustíme jíškou a necháme pozvolna provařit zhruba 20 minut.
Krok 7: Hotový guláš podáváme s houskovými knedlíky nebo s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 27. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5wE
Moje poznámka
Guláš z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5wE
Nejnovější recepty
Domácí brusinková granola
Přidáno před 1 hodinou
Quinoa jako salát
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kapsa s rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Kvašené zelí
Přidáno před 17 hodinami
Zavařené vepřové maso
Přidáno 14. 9. 2025 08:01:02
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno 14. 9. 2025 07:54:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 12 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 13 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 14 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 14 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 15 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 15 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 16 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 16 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 17 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší guláš z divočáka,
recepty z divocaka,
gulaš z divočaka na pivě,
recepty na divočáka,
recept na divocaka,
guláš z divočáka na pivu,
plecko z divočáka,
plec z divočáka recepty,
plec z divočáka,
divocak recepty,
nejlepsi recepty z divocaka,
gulaš zdivočaka,
recept z divočáka,
myslivecký guláš z divočáka,
recepty s divocaka,
koření na divočáka,
varime z divocaka,
plecko z divočáka recepty,
guláš z divočka,
pečený guláš z divočáka
Suroviny:
plecko,
cibule,
česnek,
vývar masový,
pivo světlé,
olej,
máslo,
jalovec,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
koření provensálské,
protlak rajčatový,
hořčice plnotučná,
jíška
Komentáře (7)
Je-li kuchařka zkušená, vaří bez receptů a s fantazií, a výsledek je vždycky stoprocentní. Vařit se musí s láskou.
No, možná si to ani neuvědomujete.
Vypadá to, že jste jich přečetla neúrekom, protože recept je až na drobnosti docela dobře napsaný a pokud se vám jen tak, sám od sebe vylíhl v hlavě, pak zasloužíte obdiv