Králík paní Jany
Máte možnost získat domácího králíka? A váháte nad jeho úpravou? Zkuste variantu s houbovo - smetanovou omáčkou podle osvědčeného receptu. Skvělé jemné maso a lahodná omáčka budou ladit s houskovým knedlíkem, těstovinami i s rýží.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 223 kJ / 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 84,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 0,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku a slaninu osmažíme na tuku do růžova, přidáme houby. Mícháme, dokud nezavoní, přidáme protlak a necháme pěkně probublat.
Krok 2: Potom přidáme králíka, sůl, utřený nebo prolisovaný česnek, vodu a vaříme do měkka.
Krok 3: Připravím si záklechtku (mouka s vodou) v takovém množství, aby vzniklá omáčka byla ideálně hustá tak, jak to máme rádi.
Krok 4: Králíka vyjmeme z vývaru a přilijeme záklechtu. Mícháme a necháme dobře povařit alespoň 15 minut. Přidáme smetanu, necháme jen lehce přejít k varu a odstavíme.
Krok 5: Králika obereme z kostí a vrátíme do omáčky.
Krok 6: Přílohou může být houskový knedlík nebo těstoviny.
Zveřejněno 4. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík paní Jany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xYB
Moje poznámka
Králík paní Jany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xYB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
vaření králík,
tip top recepty na králíka,
králík recepty,
vaření králika,
vaření s jančou králík na divoko recept,
recepty ládi hrušky králík,
králík příprava jídla,
top recepty kralik,
králík jan,
recepty paní jany,
rychlovka z králíka,
vaření jak udělat králíka,
králík s přílohou,
kralik rajsky protlak,
králík na velikonoce recept,
tncz nova levné recepty ládi hrušky 4.3.2014
Suroviny:
králík,
tuk,
česnek,
protlak rajčatový,
slanina anglická,
houby,
smetana na vaření,
sůl,
mouka,
voda
Komentáře (3)