Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 514 kJ / 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,95 g |
Tuky | 18,20 g |
Vláknina | 3,54 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 3,62 g |
Sůl | 9,19 g |
Sacharidy | 22,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jazyky si uvaříme, důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Do mísy si smícháme žloutky a mléko, přidáme pokrájené jazyky, rozmačkaný česnek, vegetu, prášek do pečiva, petržel, osolíme (vegeta je slaná, ať nepřesolíte), opepříme a dáme tolik mouky, aby vzniklo těstíčko.
Krok 3: Nakonec jemně zamícháme sníh z bílků, které nám zbyly.
Krok 4: Řízečky bereme malou naběračkou, nebo lžící, dáváme do horkého oleje a smažíme po obou stranách jako řízky.
Zveřejněno 23. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jazýčkové řízečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2ng
Moje poznámka
Jazýčkové řízečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2ng
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 6 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 8 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 9 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 8 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 8 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 9 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 10 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 10 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 11 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 11 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 12 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 12 hodinami
Tématické fráze:
vepřový jazyk jak oloupat,
vepřové jazyky,
jak vyudit jazyk,
jak oloupat vepřový jazyk,
jak vyudit vepřový jazyk,
jak oloupat jazyk,
syrový hovězí jazyk,
oloupat veprovy jazyk,
recept na syrový hovězí jazyk,
řízečky z hovězího jazyka,
vepřový jazyk recept,
jak chutná vepřový jazyk,
vepřové řízečky,
hovězí jazyk syrový,
syrový hovězí jazyk,
syrový hovězí jazyk recept,
vyuzený veprový jazyk,
syrový vepřový jazyk,
řízečky z vepřového jazyka,
jak vyudit hovězí jazyk
Suroviny:
jazyk vepřový,
česnek,
vejce,
mléko,
vegeta,
sýr nastrouhaný,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
petrželka,
pepř,
sůl
Komentáře (11)
Papričko, já ani nevím k čemu bych to přirovnala, prostě maso v těstíčku, nám to chutnalo moc a jazyk je opravdu velmi dobrej a celkem levnej, proti všemu masu tady.
Syrové jazyky mají 100% v Kauflandu, teď jsme přijeli z nákupu a opět sem si je koupila-balení je po 2 kusech.
Díky, že se Vám nápad líbí
Jinak se mi ten nápad líbí, protože cokoliv má tvar podobný řízku, tak má u nás zaručený úspěch.