Louhované kaštánky
Kaštánky jsou zvenku dost křupavé a mají příjemně nahořklou chuť, uvnitř se schovává péřově měkká střídka. Nebojte se louhování, jde jen o to jednou tuto metodu vyzkoušet, pak už to bude hračka. Výsledek za to stojí.
Suroviny pro 1 dávka
14-16 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 201 kJ / 1 960 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,45 g |
| Tuky | 53,10 g |
| Vláknina | 13,80 g |
| Cholesterol | 41 mg |
| Sodík | 18,56 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 312,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Louhované kaštánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lLJl
Moje poznámka
Louhované kaštánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lLJl
Nejnovější recepty
Sekaný řízek se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Ovesné sušenky s jablkem a ořechy
Přidáno před 2 hodinami
Rýžový nákyp
Přidáno před 4 hodinami
Sýrový špíz 4 druhy sýrů
Přidáno před 4 hodinami
Pečená křídla a šťouchačky se slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí přírodní plátek na kmínu
wimra před 16 minutami
Hrníčkové mini bábovky
Topmnam před 59 minutami
Křehký jablkový koláč
stanavokr před 1 hodinou
Vajíčkový salát
Coffee.j před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
alex.vacice před 2 hodinami
Pangasius v zelenině
Jan Nemec před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
[email protected] před 2 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
Ivanaklimova před 3 hodinami
Mrkvovo-dýňový krém
Eva z HK před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
krajicek.miloslav před 4 hodinami
Tématické fráze:
louhovaný kaštánek,
louhovaný rohlík recept,
louhované rohlíky recepty,
louhovaný kaštánek recepty,
kaštánek louhovaný,
louhovany rohlík,
louhovane housky,
kaštánky recept,
co je louhovaný rohlík
Suroviny:
voda,
sádlo,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
voda,
soda jedlá
Komentáře (47)
Pridávam foto.
Dnes se tomu musím smát
Ja s kysnutým cestom som na začiatku svojej kariéry dlho bojovala...uvariť knedlíky - bol pre mňa heroický výkon. Prvé boli hnusné a šedé, slizké, gumové...novomanžel ale tvrdil, že sú výborné!
cathleen: To už si taky nepamatuju, ale stát se to klidně mohlo.
Teď jste mě navnadily, že to zkusím znovu, i když jsem si řekla, že už nikdy .....
Ostatně magdalenčiny skvělé rohlíky do hodiny hotové jsem měla napoprvé taky placaté. Pak už se mi to nikdy nestalo a že je peču dost často!
Napadlo ma - či si neskúšala postup, že dnes "uvarím" a zajtra pečiem? Teraz neviem, či si vymýšľam, alebo som to niekde zachytila - pri bageloch, že sa to tak môže robiť. Tie sa tiež "varia " a potom pečú.
Nene, na tenhle odložený postup jsem nikde nenarazila, nezkoušela.
Foto pridávam a doporučujem všetkým, kto si chce upiecť doma skvelé pečivo.
Moje vyzerajú trochu ináč, inak som nastrihávala, ako vidíš, ešte nemilosrdnejšie!