Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 724 kJ / 890 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,38 g |
| Tuky | 85,97 g |
| Vláknina | 4,79 g |
| Cholesterol | 307 mg |
| Sodík | 1,58 g |
| Sůl | 3,84 g |
| Sacharidy | 9,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa přes folii rozklepeme do stran na větší pláty. Po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Vnitřní stranu potřeme pestem, položíme plátek jater a špalíček špeku. Zavineme do závitku a zajistíme nití.
Krok 2: U druhé verze rozklepaný a okořeněný plát masa potřeme pestem, položíme uzený bůček, zavineme do závitku a zajistíme nití.
Krok 3: V kastrolu, nebo širším hrnci na rozehřátém oleji orestujeme špek společně s cibulí. Až začne cibule růžovět, vše odhrneme ke kraji hrnce, vložíme závitky a zprudka je necháme ze všech stran zatáhnout.
Krok 4: Závitky podlijeme do poloviny horkou vodou, rozdrobíme bujón a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Krok 5: Pokud budeme připravovat v papiňáku, zatáhlé závitky podlijeme 250 ml horké vody. Rozdrobíme bujón a od doby varu dusíme pod tlakem na slabém plameni 45 minut.
Krok 6: Měkké závitky z hrnce vytáhneme, odstraníme nitě a maso uchováme v teple. Šťávu zredukujeme na námi požadovanou hustotu a podle potřeby dochutíme. Jako příloha se hodí různě upravené brambory. Můžeme také chladné závitky nakrájet na tenčí plátky a podávat jen s pečivem.
Zveřejněno 2. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové závitky s játry nebo s uzeným bůčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yYN
Moje poznámka
Vepřové závitky s játry nebo s uzeným bůčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yYN
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 22 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 22 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 23 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 2 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 3 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 3 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 4 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 4 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 7 hodinami
Tématické fráze:
vepřové závitky,
vepř. zavitek s uzeným masem,
vepřové závitky plněné játry,
vepřové závitek s jatry,
vepřové závitky plněné uzeným masem,
vepřový závitek s jatra,
plněné vepřové závitky,
vepřové závitky recepty,
vepřový závitek s uzeným,
sekaná plněná játry,
sekana plněná jatry recepty,
veprove zavitky v branici,
vepřové závitky recept,
veprovy zavitek seuzenym,
závitky z vepřové kýty,
vepřový závitek plněný uzeným,
veprove zavitky plnene uzenym,
plnene veprove zavitky jatry,
závitky z vepřové kýty plněné játry,
veprove zavitky s jatrou
Suroviny:
kýta vepřová,
játra drůbeží,
špek,
pesto,
sůl,
pepř mletý,
kýta vepřová,
bůček uzený,
pesto,
olej,
špek,
cibule,
bujón zeleninový
Komentáře (4)