Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 227 kJ / 1 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,56 g |
Tuky | 49,57 g |
Vláknina | 30,28 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,21 g |
Sacharidy | 314,36 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozetky a pletenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDZw
Moje poznámka
Rozetky a pletenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDZw
Nejnovější recepty
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 13 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 18 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 7 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 9 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 10 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 11 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 12 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 12 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 12 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 12 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 12 hodinami
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 12 hodinami
Tématické fráze:
jablečné rozetky,
recepty na slané i sladké rozetky,
recept na pletenky,
sladké pletenky,
co to je startér na biga,
old dough,
pletenky recept,
sladké rozetky,
pletenky recepty,
domácí pletenky,
domácí rozetky,
pletenka kvaskovy recept,
pletýnka recept,
nej recepty slané pletýnky,
pletýnky recept,
chlebové pletenky,
zitne pletenky,
houskové pletenky,
kisnute pletenky picove,
ako sa robí rozetka
Suroviny:
těsto kynuté startér,
voda,
cukr krystal,
máslo,
vejce,
sůl,
mouka špaldová celozrnná,
mouka chlebová,
droždí čerstvé,
voda,
sůl mořská,
semínka sezamová
Komentáře (18)
Nigina a Vám děkuji,že jste mi to vysvětlila.Nyní chápu,o čem je řeč
nigina: Krásný recept
----Na stránkách mám jen novou šablonu, která Menu a všechny oddíly, které k němu patří, přesunula, nahoru vodorovně - nad titul Pekárnománie
(Je tam aj malý pokec - pokus o vysvetlenie zmyslu toho štartéra)
Okrem toho je v poznámke link na fotopostup pečenia rozetiek.
To pečivko je také dobré, že sa vyplatí vopred to prečítanie. Nech sa Vám vydarí
Linky som dala v tom prvom diskus. príspevku, ale dám ich ted do receptu, snáď to postačí.
V tomto prípade je to škoda, pretože tvoje pletenky vyzerajú veľmi pekne. A určite sú aj chutné.
Ja považujem Ivu, (cathleen) za guru českého pekárčenia. A keď už sa človek stretne u nej s týmito zaujímavosťami, tak môže aj pogoogliť alebo mrknúť do kníh o pečení(aj knihu napísala).
Nechcem Ive fušovať do remesla, ale teraz má prerobený blog, tak to neviem nájsť. No ak niekto chce, aj na mojom blogu sa dá niečo o tom pozrieť http://nasavareska.blogspot.sk/2013/08/b-i-g-a.htm...
http://nasavareska.blogspot.sk/2013/06/stare-cesto...
Takže ak si pripravíte bigu alebo staré cesto=old dough, ap. tak ho použite do pečenia chleba alebo žemlí ap. Také pečivá aj chleby sú mňamky...
Akurát mi napadli Ivkine "mišošky"... veď ste ich podaktorí asi robili.. a to bolo s bigou,( celkom presne si to pamätám).
Tak dúfam, že ak som tu vyrobila dáke nedorozumenia, sorry, a že sa mi teraz podarilo aspoň čiastočne to vyžehliť (vysvetliť)