Škubánky
Název škubánky toto jídlo dostalo od způsobu jejich sevírování. Původně se lžící vykrajovaly bochánky, které se škubnutím ruky v zápěstí pokládaly na talíř. Dnes je známe také pod názvem kucmoch nebo trpalky, ale chutnají pořád stejně báječně.
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkJB
Moje poznámka
Škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkJB
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 12 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 5 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 8 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 9 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 10 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 11 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 12 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 12 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 14 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 14 hodinami
Tématické fráze:
škubánky,
škubánky recept,
recept na škubánky,
škubánky z bramborové kaše,
škubánek,
recept skubanky,
bramborové škubánky,
jak se delaji škubánky,
škubánky z brambor,
škubánky smažené,
jak uvarit skubanky,
recepty škubánky,
škubánky z nových brambor,
testo na skubanky,
škubánky recepty,
recepty na skubanky,
jak se vaří škubánky,
opékané škubánky,
škubánky v prášku,
škubánek recept
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
voda,
sádlo,
sůl
Komentáře (16)
Pane Ducháček - mam pocit, že jste se nedržel receptu:o), krásně se s těstem pracuje, žádné lepidlo, je mi líto:o).
A jinak v jednoduchosti je krása a jídlo kterí je hotové hned může být dobřejší než to, s kterým se člověk patlá dlouho.
A tak já uvařím kostičky brambor v osolené vodě, polovinu vody sleju, vařečkou do nich nadělám 5 děr, do každé dám lžíci hladké mouky, nechám propařit a pak našlehám jako bramborovou kaši. Mastnou lžící vykrajuji na talíř, sypu mákem nebo opékám na sádle.