Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plátky z krkovičky na česneku

K vepřové krkovici neodmyslitelně patří česnek. Správně připravené maso se krásně rozpadá. Vyzkoušejte tento recept s lístky šalvěje, která maso skvěle doplní. Podávejte se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie520 kJ /
124 kcal
Bílkoviny4,23 g
Tuky0,51 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy24,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli dáme do hrnce s rozehřátým olejem a orestujeme. Krok 2: Mezitím naklepeme maso a na okrajích ho nařízneme. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem (část česneku necháme na závěrečné dochucení šťávy). Krok 3: Když má cibule zlatavou barvu, zprudka v ní plátky krkovice opečeme a vyjmeme je stranou. Krok 4: Pak cibuli ještě chvilku restujeme do červena. Maso vložíme zpět a podlijeme vroucí vodou do výše 1-2 cm nad maso. Přidáme šalvěj. Přiklopíme a dusíme do měkka asi 60-90 minut. Podle potřeby mírně podléváme. Krok 5: Měkké maso vyjmeme na talíř. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou a orestujeme asi 2 minuty (pozor, aby se nezačala pálit). Krok 6: Opět podlijeme vodou, přidáme stroužek prolisovaného česneku a necháme 15 minut provařit. Krok 7: Přepasírujeme přes jemný cedník. Necháme ještě asi 10 minut provařit, aby šťáva chytla glanc a olej vystoupil nahoru. Podle potřeby dosolíme. Krok 8: Vložíme plátky masa, prohřejeme a podáváme se špenátem a domácím bramborovým knedlíkem.

TIP: Jak připravit bramborové knedlíky

Zveřejněno 7. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Recept na bramborový knedlík je tady http://www.toprecepty.cz/recept/7754-dobre-brambor....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plátky z krkovičky na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6J9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plátky z krkovičky na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6J9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i krásné foto :yes::-K

Chci poděkovat za recept je to prostě dobrota

je to super! díky:-K

Naprosto luxusní!!!! :yes:

BILKOVAI:-), děkuju moc za vyzkoušení i za pochvalu:-8. Není lepší plus, než když někdo další recept vyzkouší a chutná. A děkuju za fotky:-K.

Mirco, jídlo bylo božské. Jen jsem přidělala víc šťávy, takže to byla spíš omáčka, aby měly knedlíky v čem plavat;-) Bramborový knedlík jsem taky dělala podle Tebe a jen se rozplýval na jazyku. Děkuji za vynikající recept, který bude patřit mezi naše nejoblíbenější.:-K:-K:-KSamozřejmě dávám bod:yes:

Boubelindo:-)děkuju:-8.Moc mě těší,že vám chutnalo;-).

Mirco75, včera jsem vyzkoušela a kluci se mohli utlouct. Bylo to sice bez špenátu a se špalíčkama, ale opravdu jim chutnalo. bodík letí:yes:

Děkuji za milé komentáře a jsem ráda,že jsem se trefila do vašich chutí:-p.

Mňam:yes:

Jeste 10 minut musim trcet v praci, hlady silham a ted se tu mucim takovym mnamky receptickem!! Davam bodicek a vyzkousim!! :yes::-D

sbíhají se mi tu sliny, takhle uprostřed noci :-)), vypadá to moc lákavě :-p:-p:-p, jen ten špenát neumím tak dobrej, jak bych si představovala :-S

:-p:-))Dneska jsem to zrovna dělala a teprve teď sem čučim
:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recepty z krkovičky, recept na krkovičku, krkovička se špenátem, krkovice se špenátem, vepřová krkovice se špenátem, krkovice na pánvi, recepty s krkovičky, srnčí krkovice, recepty na krkovicku, vepřová krkovice na česneku, pečená krkovice plátky, pečená krkovice se špenátem, krkovicka na panvi, vepřová krkovice plátky, plátek krkovice, veprove platky na cesneku, jak upéct krkovičku, plátek krkovičky, pecena krkovice, pecena krkovicka platky

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř bílý mletý, cibule, olej, česnek, šalvěj sušená, mouka hladká, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu