Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 026 kJ / 2 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,35 g |
Tuky | 9,71 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 134 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 505,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Program těsto. Uvaříme pudink, do horkého vmícháme ¼ kostky tuku na pečení, necháme vychladit.
Krok 2: Těsto rozdělíme na 6 dílků každý vyválíme, potřeme pudinkem (do jednoho mi chybělo, tak jsem dala nutelu) a smotáme do copánku ( jako roládu) a copánky spleteme.
Krok 3: Necháme na plechu ještě vykynout, potřeme vajíčkem nebo mlékem a pečeme při 180 stupních do zlatova.
Zveřejněno 7. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr0l
Moje poznámka
Pudinkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr0l
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 10 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 16 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 16 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová bábovka s mákem.
Beruna před 7 minutami
Chuťovky z listového těsta
marekdd před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 6 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 10 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 11 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 11 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 13 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 14 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 16 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 16 hodinami
Tématické fráze:
pudinkoš,
copánky s pudinkem,
slovensky pudinkoš,
slovenský cop s čokoládou,
splétané záviny,
kynutá roláda s čokoládovým pudinkem,
pudinkoš plněny,
copanky s naplni,
kynute copánky s pudinkovou náplní,
slovenský kedlubna,
spletaný koláč,
kynuté copánky s pudinkem,
splétaný plněný závin,
cop plněný pudinkem,
slovenský pudinkovy cop,
těsto rozdělíme na 6 dílku,
pudinkové copánky,
praskova buchta s pudinkem,
pudinkovka kynute testo,
pudinkoš jako vánočka
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
tuk hera,
cukr moučkový,
droždí,
sůl,
mléko,
pudink,
tuk hera
Komentáře (41)
Těsto je krásně jemné, lepší než kupovaná Vánočka, jiné už dělat nebudu.
Když jsem kakaový pudink vlévala k vařícímu mléku, v hrníčku mi zbylo trochu práškové směsi, tak jsem "opatrně" hrníček vypláchla mlékem a dolila k vznikajícímu pudinku. U citronového pudinku jsem si dávala pozor, abych nemusela přidávat další mléko.
Těsto jsem rozdělila pouze na 4 díly, protože jsem měla strach, že na 6 dílů mi nevyjde pudink, že neodhadnu 1/3, že určitě někde budu mít víc náplně, někde méně .... no prostě stres
Tedy na 4 díly, naplnila, smotala jako roládu, okraj zaštípla jako u "podobného" receptu (mimochodem skvělý trik
Takže - poučení pro mě a pro příště, protože příteli se při té dobrotě protáčely panenky a zavíraly oči a vydával všelijaké zvuky