Suroviny
Porce: 5-6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 949 kJ / 1 183 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 229,19 g |
Tuky | 15,54 g |
Vláknina | 13,74 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 664 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 27,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso osolte a opepřete. Na oleji zprudka opečte maso ze všech stran, aby se zatáhlo, pak je umístěte pečené v pekáči.
Krok 2: Vložte stroužky česneku do dvou zářezu v mase a posypte steakovým kořením a česnekovým práškem, kolem masa umístěte mrkev a cibuli. Podlijte hovězím vývarem.
Krok 3: Pečte 8 hodin na 125°C. Podávejte s vařenými brambory, či rýží.
Zveřejněno 24. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí pečeně irských horalů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNWB
Moje poznámka
Hovězí pečeně irských horalů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNWB
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 7 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 13 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 14 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 4 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 8 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 9 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 9 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 11 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 12 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 13 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 13 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 14 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 14 hodinami
Tématické fráze:
irské hovězí maso na pečení,
irské hovězí maso,
irské hovězí maso recepty,
irská hovězí kližka recept,
irská hovězí plec,
pomalu pečené irské hovězí,
irská hovězí plec recept,
irske maso na pečení,
irský steak,
hovězí pečeně,
hovězí pečeně recept,
irský hovězí steak recept,
pecene irské hovězí maso,
irský steak recept,
irská hovězí kližka recepty,
irsky stejk,
irský hovězí steak,
pecene hovezi,
irské hovězí maso na pečení recepty,
irské hovězí maso na pečení recept
Suroviny:
hovězí zadní,
česnek,
cibule,
mrkev,
vývar hovězí,
žampióny,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
koření steakové
Komentáře (3)
(Uštipačná poznámka, myslíte si, že Írski horali, keď museli celý deň makať, mali čas piecť nejaké mmäso 8 hodín?)
Podľa rád tunajších dedinských babiek som na pod... aj polievanie pridala aj sódu bikarbónu a stále nič, mäso by asi pohrýzol iba pračlovek. Ešte stále je v pekáči a ja neviem, čo s ním. Psíkovi sa ho bojím dať=vylámal by si zuby. Ešte mi napadá, dám ho vysušiť a zavesím na stenu ako dekoráciu.
Verím, že máte aj iné riešenie a ďakujem zaň maria/cecilka