Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rycco27

22. 11. 2014 17:50

ivulinka: Tak mi vysvětlete jak restovat maso s paprikou aby nezhořkla? A proč ve všech ostatních receptech se dává paprika až na orestované maso?

ivulinka ivulinka

22. 11. 2014 17:25

I já dělám stejně jako Eliza, jinak dělat základ na guláš si ani neumím představit a NIKDY jsem papriku hořkou neměla.
Takže Ricco27, je to tvýma rukama a tvojí vinou, že jsi papriku v základu nechal spálit. Věř, že Eliza by o vaření mohla tobě vyprávět;-)

jarda Kadic jarda Kadic

22. 11. 2014 17:13

zizala::yes:

zizala zizala (moderátorka)

22. 11. 2014 16:35

:-8 Já tedy dělám guláš léta stejně jako Eliza a nikdy jsem ho hořký neměla.

maris maris

22. 11. 2014 15:26

cathleen: já taky - cibule-maso a nakonec paprika. Tu nechám rozpustit a rozvonět, trvá to krátce a hned podliju. Myslím, že restovat maso už s paprikou by se nemělo;-)

spagetka spagetka

22. 11. 2014 15:07

rycco27: já kupuju papriku přímo z Maďarska od dodavatele, co k nám jezdí, ale opravdu, na orestovanou papriku dávám maso, ale prakticky ihned a míchám. Myslím, že to chce vyzkoušet :yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 11. 2014 15:03

rycco27: samozrejmê, že papriku až na orestované maso - taky to tak dělám. Promíchat, nechat ji v horkém tuku pustit barvu a zalít vodou nebo vývarem ;-)

rycco27

22. 11. 2014 14:56

spagetka:Paprika byla čerstvá. Která je teda ta srávná? Prohlédl jsem spoustu receptů a ve všech dávají papriku až na orestované maso.

spagetka spagetka

22. 11. 2014 14:24

rycco27: na guláš vždycky restuju na cibuli papriku, pak maso a nikdy mi to nezhořklo. Je možná chyba i v té paprice - stará, žluklá, od špatného výrobce.... postup v receptu je léty prověřený a je správný. :yes::yes::yes:

rycco27

22. 11. 2014 12:58

zizala: Postupoval jsem rychle. Paprika stejně zhořkne při restování masa. Tohle je prostě špatný recept. V každém jiném je psáno papriku až na orestované maso.

zizala zizala (moderátorka)

22. 11. 2014 12:09

rycco27: Autorka jasně píše - postupujeme rychle, aby paprika nezhořkla ;-) Asi jste měl příliš rozpálený tuk, je lépe kastrol na chvilku odstavit, vmíchat papriku a až po vmíchání masa, čímž se paprika zchladí, vrátit na oheň. Příště to už bude dokonalé, chybama se přece každý učí:-)

rycco27

22. 11. 2014 11:46

Vida najednou to jde. Takže pokud budete postupovat podle receptu a dáte papriku hned do cibule tak vám zhořkne. Bohužel jsem si tento recept vybral pro svůj první guláš. Takže děkuji autorce za zkažené jídlo!!:-//:no:

rycco27

22. 11. 2014 11:43

Vidím že kritika a negativa se sem ani nedostanou:no::no:

Jakub

12. 10. 2014 16:29

tak takhle uz jsem dlouho nepochutnal. Talir obklopeny karlovarskym knedlikem cca 13 kusu a splachnul jsem to tretinkou stelly (cesky pivo neni dostupny, jelikoz ziji v zahranici) :yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 10. 2014 13:02

Monika: Stačí 1 lžíce na cca 1/2kg masa.;-)

1 11 12 13 14 15 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz