Hovězí na houbách
Hovězí na houbách je klasika, kterou jednou za čas každý vaří doma. Plátky červeného masa jsou ve vrstvách proloženy houbami s kořením a česnekem. Společně se tak dusí doměkka. Houby jsou pak skvělým základem omáčky k masu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 206 kJ / 1 005 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,71 g |
Tuky | 33,03 g |
Vláknina | 36,76 g |
Cholesterol | 256 mg |
Sodík | 764 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 38,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, trochu posypeme pepřem.
Krok 2: Houby nakrájíme na plátky. Velké a měkké se později rozdusí a budeme mít z nich omáčku, tvrdé zůstanou celé.
Krok 3: Cibuli a špek nakrájíme na kostičky a na troše oleje v hrnci osmahneme dosklovita. Poklademe plátky masa. Položíme bobkový list, celý pepř.
Krok 4: Dáme vrstvu hub, asi tak 3 cm, trochu pokmínujeme mletým kmínem, poklademe plátečky česneku a přidáme špetku majoránky.
Krok 5: Dáme druhou vrstvu masa a navrch opět okořeněné houby.
Krok 6: Trochu podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni. Dokud se z hub vyvařuje voda, nepodléváme a nemícháme.
Krok 7: Až se nám zdá vody málo, mírně podléváme studenou vodou a pokusíme se míchat tak, abychom vrstvy příliš neporušili. Ideálně, aby se ani houby nedostaly na úplně dno, jelikož se pak rychle připalují.
Krok 8: Když je maso měkké, vyndáme jej na talířek a omáčku dochutíme a zahustíme podle domácí zvyklosti.
Krok 9: Přidáme hotové maso aby se opět ohřálo a podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 11. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kV4v
Moje poznámka
Hovězí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kV4v
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 5 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 8 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 2 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 4 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 4 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 5 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na houbách,
recept - hovězí na houbach,
hovězí na houbach recept,
recept hovězí na houbách,
hovězí kostky na houbách,
hovezi na na houbach,
recepty hovězí na houbách,
hovezi maso na houbach,
recept na hovězí na houbách,
hovězi zadni na houbach,
dusene hovezi na houbach,
hovezi na houbách,
hovězi na hobach,
hovezinahoubach,
hovězí nahoubách,
hovězí plátky na houbách,
hovjezí na houbách,
hovězína houbách,
hovězí na houbách top recepty,
top recepty hovězí na houbách
Suroviny:
hovězí zadní,
houby,
cibule,
česnek,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
bobkový list,
pepř černý,
majoránka
Komentáře (3)
Proč studenou?
( s přihlédnutím ke "krkovičce" by spíše seděl název MASO NA HOUBÁCH)