Hovězí na houbách
Hovězí na houbách je klasika, kterou jednou za čas každý vaří doma. Plátky červeného masa jsou ve vrstvách proloženy houbami s kořením a česnekem. Společně se tak dusí doměkka. Houby jsou pak skvělým základem omáčky k masu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 206 kJ / 1 005 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,71 g |
Tuky | 33,03 g |
Vláknina | 36,76 g |
Cholesterol | 256 mg |
Sodík | 764 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 38,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, trochu posypeme pepřem.
Krok 2: Houby nakrájíme na plátky. Velké a měkké se později rozdusí a budeme mít z nich omáčku, tvrdé zůstanou celé.
Krok 3: Cibuli a špek nakrájíme na kostičky a na troše oleje v hrnci osmahneme dosklovita. Poklademe plátky masa. Položíme bobkový list, celý pepř.
Krok 4: Dáme vrstvu hub, asi tak 3 cm, trochu pokmínujeme mletým kmínem, poklademe plátečky česneku a přidáme špetku majoránky.
Krok 5: Dáme druhou vrstvu masa a navrch opět okořeněné houby.
Krok 6: Trochu podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni. Dokud se z hub vyvařuje voda, nepodléváme a nemícháme.
Krok 7: Až se nám zdá vody málo, mírně podléváme studenou vodou a pokusíme se míchat tak, abychom vrstvy příliš neporušili. Ideálně, aby se ani houby nedostaly na úplně dno, jelikož se pak rychle připalují.
Krok 8: Když je maso měkké, vyndáme jej na talířek a omáčku dochutíme a zahustíme podle domácí zvyklosti.
Krok 9: Přidáme hotové maso aby se opět ohřálo a podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 11. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kV4v
Moje poznámka
Hovězí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kV4v
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 10 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 1 hodinou
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 2 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 2 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 3 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 3 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 6 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 7 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 7 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na houbách,
recept - hovězí na houbach,
hovězí na houbach recept,
recept hovězí na houbách,
hovězí kostky na houbách,
hovezi na na houbach,
recepty hovězí na houbách,
hovezi maso na houbach,
recept na hovězí na houbách,
hovězi zadni na houbach,
dusene hovezi na houbach,
hovezi na houbách,
hovězi na hobach,
hovezinahoubach,
hovězí nahoubách,
hovězí plátky na houbách,
hovjezí na houbách,
hovězína houbách,
hovězí na houbách top recepty,
top recepty hovězí na houbách
Suroviny:
hovězí zadní,
houby,
cibule,
česnek,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
bobkový list,
pepř černý,
majoránka
Komentáře (2)
Proč studenou?
( s přihlédnutím ke "krkovičce" by spíše seděl název MASO NA HOUBÁCH)