Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 619 kJ / 148 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,88 g |
| Tuky | 1,01 g |
| Vláknina | 14,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 181 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 24,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nadrobno na másle osmažíme trošku víc než dosklovita.
Krok 2: Přihodíme nahrubo strouhnutou zeleninu, jabko a chvíli restujeme.
Krok 3: Přidáme víno a chvíli inhalujeme nad kastrolem. Pak trošku podlijeme vývarem, osolíme a podusíme doměkka.
Krok 4: Umixujeme dohladka, přidáme skořici a protlak.
Krok 5: Už teď je to jedlé, ale až nyní přijde finále: Nebojte se pořádně osolit, osladit, okyselit, či jinak dochutit podle sebe, příp. i zahustit!
Zveřejněno 20. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WzVE
Moje poznámka
Skořicová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WzVE
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 19 minutami
Kinder řezy
Ashelin před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Ivuss před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 4 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 5 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 6 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 6 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 8 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 8 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 8 hodinami
Tématické fráze:
cim okyselit koprovou omáčku,
jak okyselit šlehačku
Suroviny:
máslo,
cibule,
celer,
mrkev,
jablko,
víno,
vývar,
skořice mletá,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř,
med,
cukr,
karamel,
citron,
ocet,
kůra citronová,
mouka,
šlehačka,
smetana zakysaná
Komentáře (8)
Takřka výhradně s vařeným polévkovým masem (hovězí přední, králičí předek, uzený zadek) a podobně jako povidlovou omáčku, tak i toto podávám s tímto knedlíkem http://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik-... nebo s rýžovými noky, které u nás v poslední době "frčí" http://www.toprecepty.cz/recept/40340-ryzove-noky-...
Ale co my víme