Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 970 kJ / 949 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,86 g |
| Tuky | 73,84 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 573 mg |
| Sodík | 467 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 26,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejeme troubu na 175°C.
Krok 2: V míse si smícháme vajíčka s jogurtem a vodou. Přidáme ty 2 hrnky fety, oliv. olej a mouku, sůl a pepř. Dobře všechno promícháme, pokud je těsto moc řídké, tak přidáme trochu mouky. Mělo by být zhruba jak na lívance, ne tuhé, ale hustší.
Krok 3: Na vymazaný a vysypaný lech nalijeme těsto, čím nižší, tím lepší. Já to měla na jeden klasický plech a jeden menší.
Krok 4: Teď smícháme ten zbývající hrnek fety, s mlékem a olejem a lžící políváme (tu a tam ) povrch pity . Pečeme zhruba 50-60 minut. Je možné, že bude potřeba zhruba deset minut před dopečením, zvednout plech co nejvýš, aby pita chytla barvičku. Ale to záleží už na každé troubě zvlášť.
Zveřejněno 25. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecká líná tyropita - Tempelopita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yYD
Moje poznámka
Řecká líná tyropita - Tempelopita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yYD
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 20 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
Ba30@ před 29 minutami
Fazolky na smetaně
ivakom před 1 hodinou
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 2 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 2 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 4 hodinami
Masová paštika
Nanina před 4 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 13 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 15 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 16 hodinami
Tématické fráze:
tyropita,
vajíčka po řecku,
vajíčka po řecku recept,
co se jí v řecku,
tiropita,
k čemu se podává pita chléb,
tyropita recept,
pórková pita,
koláč z fety,
vajíčko po řecku,
řecká pita,
recky moucnik pita recept,
k čemu se jí pita,
k čemu se jí pita chleba,
pita chleba k cemu se ji,
recept vajíčka po řecku,
vajíčka podle řecka,
řěcká kuchyně recepty,
šátečky tyropita recept,
pita chleba vajíčko
Suroviny:
mouka polohrubá,
jogurt,
vejce,
olej olivový,
sýr feta,
voda,
pepř,
sůl,
mléko,
sýr feta,
olej olivový,
olej,
mouka
Komentáře (8)
Těsto se mi zdá jednodušší než jaké jsem četla před nějakou dobou zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11734
Podle fotky počítám, že bych si ji asi dala samotnou a k ní bílou meltu.