Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob

Vyzkoušejte tradiční čínskou specialitu, kterou je kachna na pekingský způsob. Oceníte každé sousto, kde křehká a křupavá kůže kachny je doplněna lahodně jemným kořeněným masem.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez dob odležení

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez dob odležení)

29. 1. 2015 00:08

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 970 kJ / 471 kcal
Bílkoviny2,57 g
Tuky1,98 g
Vláknina3,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy104,03 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

http://dadala.hyperlinx. cz/dru/drur0025.html

Podle původních receptů se pekingská kachna podává s moučnými plackami a s omáčkou na bázi sojové omáčky (viz odkaz v poznámce, vč. povídání o autentické přípravě a porcování).

U nás podávám jen tak samotnou (chuťovka pro dva). Pro 4 jedlíky se saláty, nebo s grilovanou zeleninou a někdy i s vařenou či dušenou rýží a občas i s kupovanou PEKING DUCK SAUCE.

Pekingská kachna je příjemná změna v jídelníčku, ale kachna po NAŠEM, jen tak s kmínem, tak to je jiné pošušňáníčko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janek53 janek53

29. 1. 2015 20:58

Dyť je to dutý:-p

novelis novelis

29. 1. 2015 18:26

Casino - Superman! Já jsem na to moc líná. Jen na přípravu - sežrat kachnu bych líná nebyla... Vypadá krásně, rozhodně boduji.:yes::-p

marcik marcik

29. 1. 2015 16:42

K zakousnutí :-p , je opravdu luxusní :yes:

Patricie

29. 1. 2015 16:35

Opravdu krása:-O:yes::yes:

jarda Kadic jarda Kadic

29. 1. 2015 16:04

Jednou,když jsem byl jako kluk na prázdninách u “pražské tety“, upekla 2 kachny.A strejda,když se nadlábnul ,(teta uměla perfektně vařit) se opřel na židli a pronesl památná slova : “Víš, Jardo, taková pečená kachnička,to je něco.Ale jinak je to pitomej pták : pro jednoho moc,pro dva málo....“:-))
Bod udělen;-)

Jája

29. 1. 2015 15:29

vypadá hezky, ale nevím proč je kolem toho tolik řečí...

Danca Danca

29. 1. 2015 15:22

Tak to se mi taky líbí:-p:yes:

MajaV

29. 1. 2015 15:08

Nádhera:yes:

mysulka mysulka

29. 1. 2015 11:44

:-p:yes: krása :-K

hosta hosta

29. 1. 2015 11:28

Krása, jak malovaná:yes: ten rožeň je moc zajímavý;-)

mika59 mika59

29. 1. 2015 10:51

tak ta je super krásná :yes::-p

vybusna vybusna

29. 1. 2015 10:27

boze to je krasny recept...:yes:

maris maris

29. 1. 2015 09:10

To je parádní kachnička:-p:-):yes:
Jako " chuťovka pro dva " ideální:-))

zizala zizala (moderátorka)

29. 1. 2015 08:24

Klobouk dolů, je to krása :-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kachna po čínsku čínská kachna čína z kachny křehká kachna po čínsku kachna po čínsku recept cinska kachna recept recepty z kachny kachna na asijský způsob recept na pekingskou kachnu kachna na rožni pekinská kachna kachna cina porcování kachny kachna činska recepty kachna po čínsku pečená kachna po čínsku kachna po sečuánsku recept na čínskou kachnu pečená čínská kachna kacena po cinsku

Suroviny: kachna, olej, cukr, sůl, koření pěti vůní, pepř sečuánský, skořice, badyán, fenykl, koření hřebíček, zázvor, bobkový list, med, ocet rýžový, víno červené

TopRecepty.cz

Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o0JB