Ghee ze šlehačky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 975 kJ / 1 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,50 g |
Tuky | 175,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 12,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ghee se při smažení nepálí a funguje tudíž stejně dobře jako rostliný olej nebo sádlo. Jídlu dává máslovou chuť. V Indii a na středním východě je ghee nedílnou součástí rýžových pokrmů a sladkostí.
Hnědé krystalky můžete zalít trochou vody a cukru a znovu přivést k varu. Když se voda vyvaří chutná to jako karamelky.
Do ghee se občas pro lepší aroma přidávají curry listy anebo listy betelové.
V Indii se ghee dělá z bůvolího mléka (buffalo milk) a má bílou barvu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2015 14:56
6. 2. 2015 14:26
6. 2. 2015 13:21
Vyšleháním získáte podmáslí a ghee se vaří kratší dobu. Ale pokud podmáslí nepotřebujete, tenhl ekrok se vynechává. Ghee se dá dělat i z mléka, ze kterého se udělá jogurt a z něj se pak vyšlehá máslo a poté se udělá ghee. To jsem ještě nezkoušela.
Každopádně pokud potřebujete akutně ghee a nemáte doma máslo anebo pokud máte zbytek smetany a nevíte co s ní, můžete z ní před zkažením udělat trošičku ghee a o tom byl tento recept.
6. 2. 2015 13:13
6. 2. 2015 09:50
6. 2. 2015 09:22
...se omlouvám, že jsem se do toho "namontoval"
Počkáme tedy na vyjádření autorky...
6. 2. 2015 09:17
6. 2. 2015 08:55
prečo 3 dni?
Patrně proto, až se pro další zpracování nashromáždí (nasbírá) dostatečné množství smetany
6. 2. 2015 08:49
casino : cat asi myslí, prečo 3 dni, u nás sa proste smotana pozberala po usadení naraz.
6. 2. 2015 08:49
No, "sbírání smetany" je terminus technicus"
Nadojené mléko se nechá v klidu a chladu stát, pak se z hladiny sebere smetana...
6. 2. 2015 08:37
6. 2. 2015 08:28
6. 2. 2015 07:32
5. 2. 2015 22:49
5. 2. 2015 15:57
"sbíraná šlehačka"
No, u nás (resp. u babičky) se sbírala SMETANA
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 10 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 1 hodinou
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Zavřené obchody o Velikonocích nemá smysl řešit. Žádný potravinový armagedon se nekoná
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak připravit gnocchi. Bramborové italské nočky jsou jemné, chutné a rychle uvařené. Poradíme nejlepší recepty
Další recepty
Tématické fráze: sbírání smetany co udelat ze šlehacky domácí máslo z kravského mléka jak udělat šlehačku sbírání smetany z mléka dvojitá smetana jak sebrat smetanu z mléka jak sebrat smetanu šlehačka z mléka a s másla výroba másla z kravského mléka recepty ze šlehačky sbírání smetany z kravského mléka jak se sbírá smetana šlehačka z mléka a másla kotlety na šlehačce videorecept jak se dělá ghee co je ghee slehacka z obycejneho mleka šlehačka z kravského mléka jak se udělá šlehačka
Ghee ze šlehačky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnkr
15 názorů